muni.cz (Masarykova univerzita)
Studium  |  29.03.2023 00:00:00

Milovníci pokojových rostlin si na FSS vyměňovali kytky

Milovníci pokojových rostlin si na FSS vyměňovali kytky

První ročník akce Otoč kytku přilákal do Atria Fakulty sociálních studií MU studenty i zaměstnance. Zájem byl tak velký, že už po půlhodině měly téměř všechny vystavené pokojovky nové majitele.

Akce Otoč kytku se uskutečnila v Atriu na FSS.
Akce Otoč kytku se uskutečnila v Atriu na FSS.
Foto: Kateřina Lunerová

Pro všechny milovníky a milovnice pokojových rostlin se v úterý 28. března konala akce, při níž mohli zájemci do atria fakulty donést jednu ze svých rostlin a na oplátku si odnést jinou.

Uspořádat počin Otoč kytku byl nápadem kolegyň z jiného oddělení. Nám na oddělení pro komunikaci se záměr líbil, takže jsme vše zorganizovali. Mohou se tak u nás setkat nejen studenti, ale i zaměstnanci fakulty, kteří rádi pěstují rostliny, a vyměnit si pokojovky i tipy na jejich pěstování, uvedla specialistka PR a marketingu Michaela Kolková.

Vybrat si novou dekoraci do bytu přišla i Eliška Kollárová. Pozvánku jsem viděla na Instagramu. Mám ráda pokojovky, proto jsem se rozhodla zúčastnit a podívat se, jaké druhy rostlin pěstují ostatní studenti. Zároveň obnovím svoji sbírku kytek, protože mi přes zimu některé uhynuly, vysvětlila důvod své návštěvy Eliška. Z akce si nakonec odnesla rýmovník.

Právě o tuto rostlinu byl největší zájem - nejen kvůli své nenáročnosti, ale i léčivým účinkům. Mezi další pokojové rostliny, které rychle našly nového majitele nebo majitelku, patřily například poděnka, aloe vera nebo řízky zelence. K rozebrání bylo ale mnohem více druhů pokojových rostlin. Zájemci si mohli vybírat nejen podle toho, jak se jim rostlina líbí, ale i podle náročnosti na pěstování nebo světlo. Každá vystavená kytka totiž u sebe měla i krátký návod, jak ji pěstovat.

Akce Otoč kytku se uskutečnila v Atriu na FSS.
Akce Otoč kytku se uskutečnila v Atriu na FSS.
Foto: Kateřina Lunerová

Na začátku semestru jsem se přestěhovala do nového bytu, takže jsem hledala nějakou kytičku, která by můj pokoj oživila. Musí být ale nenáročná, nejlépe aby se musela zalévat jen jednou nebo dvakrát týdně, protože na víkend jezdím za rodiči, vysvětlila výběr zelence studentka Marie.

Akce byla vyhlášena až do rozebrání zásob a již po půlhodině byla většina pokojových rostlin pryč. Nejvíce nadšenců se kolem vystavených kytek tísnilo už v deset hodin, kdy bylo možné si vybrat z co nejvíce druhů.

O možném dalším ročníku se budou na fakultním oddělení pro komunikaci rozhodovat podle ohlasů. Vidíme, že akce Otoč kytku má úspěch. Vzhledem k tomu, kolik lidí pokojové rostliny doneslo a zase si odneslo, se případnému opakování akce nebráníme, dodala k velké účasti Michaela Kolková.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688