Inzerce (Inzerce)
Kryptoměny  |  28.03.2023 09:30:00REKLAMA

Chcete generovat pasivní příjem? Odborníci si myslí, že toto je 12 nejlepších kryptoměn pro rok 2023.

Luxe Media LLC

Pokud hledáte způsoby, jak generovat pasivní příjem s minimálním úsilím, může být krypto staking pro vás to pravé. Kryptoměnový staking je vynikajícím způsobem, jak si otevřít další zdroje příjmů při zachování počátečních investic. Nemusí se zcela vypořádat s proslulou volatilitou, kterou jsou trhy s kryptoměnami proslulé, ale je to jednoduchý způsob, jak získat pasivní příjem bez přílišné námahy.

Zde se dozvíte, jak si vydělat pasivní příjem stakingem kryptoaktiv a 12 nejlepších kryptoaktivních mincí pro staking v roce 2023.

Co je to krypto staking a jak funguje?

Staking je proces uzamykání konkrétních kryptoaktiv za účelem ověření transakcí v síti proof-of-stake (PoS). Za pomoc při udržování bezpečnosti sítě můžete získat odměnu za staking v podobě stakovaných tokenů. Tento pasivní příjem se obvykle vyjadřuje jako roční procentní sazba (APR) nebo roční procentní výnos (APY) podobně jako u tradičních finančních produktů.

Klíčem k tomu, aby pro vás staking fungoval, je vyvážit atraktivní odměny za staking a pokud možno, stakingové mince s pevnými základy. Výběrem tokenu, který nabízí vysokou APR na staking, získáte jen málo, pokud hodnota mince pravděpodobně výrazně klesne bez naděje na zotavení.

Abychom vám pomohli oddělit to dobré od špatného, zde je 12 nejlepších tokenů pro staking kryptoměn v roce 2023, které vybrali odborníci na kryptoměny.

Top 12 stakingových krypto Investic v roce 2023:

- Shiba Memu (SHMU)

- Chancer (CHANCER)

- AltSignals (ASI)

- Metacade (MCADE)

- Solana (SOL)

- Polkadot (DOT)

- Ethereum (ETH)

- Binance Coin (BNB)

- Polygon (MATIC)

- Algorand (ALGO)

- Cardano (ADA)

- Quint (QUINT)


Shiba Memu (SHMU)

Co je Shiba Memu?


Shiba Memu je meme mince založená na rozkošném japonském psovi Shiba Inu. Toto štěně však nezůstane se zbytkem mincí inspirovaných Shiba Inu, jako jsou Dogecoin a Floki Inu; má skutečnou užitečnost, na rozdíl od zbytku smečky. Sloučením renesance meme mincí s umělou inteligencí se Shiba Memu snaží ovládnout trh a ukrojit si velké sousto!


Shiba Memu používá AI k prohledávání internetu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, aby se o sobě zmiňovala. Pomocí analýzy sentimentu Shiba Memu posuzuje, zda to, co se o ní říká, je pozitivní nebo negativní. Toto chytré štěně pak komunikuje s veřejností na různých platformách, jako jsou sociální média nebo fóra, aby změnilo vnímání a zajistilo si, že se mu dostává spousty zmínek. Může také produkovat své vlastní PR, tedy marketing bez námahy a dělat práci více než 100 marketingových agentur vedených lidmi. Tak to je něco k štěkání!


To není vše. Tento chytrý robodog má unikátní presale přímo ve vlastním rodokmenu. SHMU byl spuštěn na 0,011125 $ v první den a během 60denního presale se bude každý den zhodnocovat. To je pravda – každý den cena SHMU stoupne o 0,000225 $, takže první investoři budou sklízet největší výhody. Presale bude ukončen po osmi týdnech, kdy SHMU dosáhne cenového bodu 0,0244 $. Shiba Memu rozhodně není pes, který jen štěká a nekouše, na rozdíl od jiných meme mincí s psí tématikou. To představuje fantastickou návratnost investic od začátku.

Jak mohu stakovat SHMU?


Uživatelé Shiba Memu mohou stakovat své tokeny a poskytnout tomuto chytrému štěněti zpětnou vazbu a návrhy na nástroje, webové stránky, fóra a jakékoli další platformy, na které by Shiba Memu měla cílit a dát najevo své jméno. Staking byl navržen tak, aby podporoval pocit komunity na platformě Shiba Memu a umožnil uživatelům přímo interagovat s touto chytrou AI. Shiba Memu reaguje na uživatele jako chatbot, podobně jako ChatGPT. A to nejlepší? Uživatelé, jejichž návrhy platforma přijala, jsou odměněni extra tokeny SHMU. Teď stojí za to vrtět ocasem!


>>> Více informací včetně způsobu nákupu SHMU naleznete zde <<<

Chancer (CHANCER)

Co je Chancer?


Chancer je první decentralizovaná aplikace pro prediktivní trhy na světě. Chancer, který je duchovním dítětem bratrů Paula a Adama Kelbieových, má za cíl demokratizovat sázení pro nadšence. Na rozdíl od tradičního sázení, které se spoléhá na třetí stranu, jako je sázková kancelář nebo bookmaker, je Chancer plně zprostředkovatelem sázení typu peer-to-peer, který odstraňuje potřebu zprostředkovatelů, kteří obvykle mění kurzy proti sázkařům, aby vydělali více peněz. Chancer si klade za cíl revoluci v sázení a získat masivní část sázkového průmyslu, který má hodnotu více než 60 miliard $ a do roku 2030 bude mít hodnotu více než 150 miliard $.


Chancer se odlišuje od ostatních sázkových platforem z několika důvodů. Neomezuje sázející na sportovní sázení; v sázenku lze proměnit prakticky cokoli, od malých sázek mezi přáteli a rodinou až po virální sázky na globální události, jako je Superbowl, Eurovize nebo dokonce americké prezidentské volby.


Všechny sázky se uzavírají a vyplácejí v nativním tokenu CHANCER, což mu dává skutečnou, vestavěnou užitečnost.

Jak mohu stakovat CHANCER?


Stakování CHANCERu umožňuje sázkařům i kryptografickým nadšencům těžit z pasivního příjmu. Tokeny mohou být stakovány na výnos, což zajišťuje dostatek likvidity pro uživatele, aby mohli obchodovat a uzavírat sázky. Ti, kteří stakují své žetony, budou odměněni ještě větším množstvím tokenů CHANCER!


>>> Více informací včetně způsobu nákupu CHANCER naleznete zde <<<

 

AltSignals (ASI)

Co je AltSignals?

AltSignals je prosperující skupina pro obchodování se signály, která slouží stávající komunitě více než 52 000 jednotlivců a která byla spuštěna v roce 2017. Nástroj AltAlgo™ Indicator Tool této platformy vytváří automatické obchodní signály, které pomohly obchodníkům s kryptoměnami dosáhnout desetinásobných zisků portfolia v 19 z 32 hodnocených měsíců u futures na Binance.

Společnost AltSignals právě uvedla na trh svůj nativní token ASI, který má pomoci získat finanční prostředky a vytvořit přístup k jejímu novému obchodnímu AI stacku ActualizeAI. ActualizeAI kombinuje nejnovější technologie, jako je strojové učení a zpracování přirozeného jazyka (NLP), k nepřetržitému prohledávání trhů a analýze cenových ukazatelů, které jsou podávány prostřednictvím prediktivního modelování, jež aplikuje trendy historických dat před jejich poskytnutím obchodníkům. Konečným výsledkem jsou jedny z nejpřesnějších dostupných signálů pro obchodování s kryptoměnami.

Držitelé tokenu ASI automaticky získají přístup k signálům poháněným umělou inteligencí Actualize a exkluzivní možnost vstoupit do klubu AI Members Club, čímž se odemknou další výhody. Mezi ně patří vstup do obchodních turnajů, losování o ceny a přístup k nejlukrativnějším veřejným a soukromým předprodejním akcím.

AltSignals pomáhá investorům všech schopností orientovat se ve světě obchodování s kryptoměnami díky koučování a přístupu k množství vzdělávacích materiálů, které jsou k dispozici díky vlastnictví mince ASI.

Staking ASI

Minci ASI lze stakovat, abyste získali vstup do obchodních turnajů a losování o ceny, čímž se vám otevře přístup k potenciálně lukrativním odměnám za staking na kryptoměny. Staking také pomáhá zajistit bezpečnost a životaschopnost platformy AltSignals a poskytuje základ pro její špičkovou schopnost umělé inteligence na trhu.

Obchodní signály odvozené od umělé inteligence budou poskytovat základní kryptografické informace, které uživatelům pomohou určit, která další kryptoaktivní aktiva lze stakovat za účelem dosažení nejlepšího pasivního příjmu, a pomohou tak obchodníkům maximalizovat jejich zisky v krátkodobém horizontu i ve vzdálenější budoucnosti.

Presale ASI se tak stává zajímavou příležitostí pro obchodníky, kteří chtějí stakovat mince, jež jsou v současné době k dispozici za mimořádně příznivou cenu $0.01875.

>>> Více informací včetně způsobu nákupu ASI naleznete zde <<<


Metacade (MCADE) - Pravděpodobně nejlepší stakingová mince pro hry typu play-to-earn.

Tržní kapitalizace: v presale

Co je Metacade?

Metacade je zbrusu nové komunitní centrum, které se chce stát ústředním bodem her typu P2E (play-to-earn) na Web3. Jeho online virtuální herna umožní podobně smýšlejícím herním nadšencům připojit se a hrát nejnovější návykové tituly GameFi a zároveň využívat bohaté mechaniky platformy P2E.

Posláním společnosti Metacade je zpřístupnit hraní P2E širokým masám bez ohledu na herní zkušenosti a zároveň nabídnout uživatelům několik dalších možností, jak si vydělat pasivní příjem. Patří mezi ně iniciativa Create2Earn, která odměňuje uživatele za užitečný obsah zveřejněný na centru v podobě recenzí her, sdílení alfaverzí a příspěvků do živých chatů. Od roku 2024 začíná také program Work2Earn, který zahrnuje širokou škálu pracovních příležitostí na Web3 nejen pro brigádníky, ale i pro zájemce o práci na plný úvazek.

Další zajímavou funkcí, kterou nabízí své komunitě, je průkopnický systém Metagrants, který poskytuje šanci na financování vývojářům nových exkluzivních P2E titulů pro Metacade. Vývojáři jsou vyzváni, aby předložili své návrhy do fondu nových nápadů, které jsou předloženy komunitě držitelů mincí MCADE k hlasování. Oblíbené projekty se dostanou do výroby s podporou Metagrants z pokladnice Metacade a finální produkt přistane ve virtuální herně.

Jak mohu stakovat MCADE?

Systém stakingu tokenů MCADE je součástí systému Compete2Earn, který uživatelům umožňuje stakovat tokeny výměnou za vstup do online turnajů a potenciálně lukrativních slosování o ceny.

Za podporu první komunitou vlastněné virtuální herny na světě, která směřuje ke svému cíli stát se do konce roku 2024 plnohodnotnou DAO, jsou na oplátku poskytovány pasivní odměny za staking.

Všechny odměny za staking budou vypláceny ve stablecoinové měně, čímž se zmírní inflační dopad, který se obvykle vyskytuje u jiných platforem pro sázky, a tím se zachová hodnota držby. Staking tokenů MCADE je rychlý a snadný způsob, jak mohou investoři s minimálním vstupem přimět své kryptopodíly, aby pracovaly za ně, a zároveň těžit z předpokládaného silného růstu MCADE.

>>> Více informací včetně způsobu nákupu MCADE naleznete zde <<<

 

Solana (SOL) - Open-source stakingová blockchainová mince

Tržní kapitalizace: $6,4 miliardy 

Co je Solana?

Solana je projekt s otevřeným zdrojovým kódem, který využívá bezpříznakovou povahu technologie blockchain k hostování řešení DeFi. Protokol Solana, který byl vydán v roce 2020, je navržen tak, aby napomáhal vývoji dApps a zlepšoval škálovatelnost díky průkopnické kombinaci proof-of-history (PoH) a PoS pro zajištění konsensu.

Tento hybridní konsenzuální model přilákal do svého blockchainu malé obchodníky i větší podniky, což přispělo k cíli společnosti Solana zpřístupnit DeFi masám. Okamžité transakce a rychlejší časy validace inteligentních kontraktů jsou několika příklady výhod mechanismu hybridního konsensu a velmi nízkých transakčních nákladů.

Jak se stakuje SOL?

Tokeny SOL lze stakovat za účelem zabezpečení kryptografické sítě a ověřování nových bloků. Uživatelé mohou své tokeny stakovat několika způsoby. Patří mezi ně staking prostřednictvím centralizované burzy, kdy jsou tokeny delegovány na burzu, aby stakovala vaším jménem, nebo delegování tokenů přímo validátorovi na Solaně.

Mezi další způsoby stakingu SOL patří likvidní staking, kdy jsou tokeny SOL delegovány na likvidního poskytovatele, ketrý stakerům poskytuje obchodovatelný likvidní derivátový token, nebo přímé provozování síťového validátoru, kdy vám ostatní stakeři svěří své tokeny SOL. Průměrný roční výnos ze stakingu SOL se pohybuje kolem 5,5 %, ale mírně se liší v závislosti na zvoleném způsobu kryptografického stakingu.

Polkadot (DOT) - Řešení interoperability s vynikající návratností stakingu

Tržní kapitalizace: $7,4 miliardy

Co je Polkadot?

Spoluzakladatel Etherea Gavin Wood vytvořil Polkadot, aby vyřešil některá omezení sítě Ethereum, zejména v oblasti škálovatelnosti a umožnění komunikace a vzájemné interakce různých řetězců. Open-source sharded multichainový protokol Polkadot propojuje a zabezpečuje specializované řetězce a umožňuje jejich vzájemnou spolupráci. Zakládajícím principem Polkadotu bylo poskytnout základ pro decentralizovaný internet blockchainů (IoB).

Jedinečný protokol Polkadot dokáže propojit veřejné a soukromé chainy, což umožňuje zabezpečené sdílení informací a ověřování transakcí prostřednictvím Polkadot Relay Chain. Polkadot také využívá parachainy, nezávislé chainy přizpůsobené konkrétním případům použití, a parathready, které umožňují flexibilní propojení na základě škálovatelného modelu pay-as-you-go, aby poskytly další interoperabilitu tím, že umožní chainům pracovat paralelně.

Nativní token DOT má tři různé účely: funguje jako token pro správu, slouží k propojení parachainů a podporuje stakingové mince, které umožňují provoz a zabezpečení Polkadotu.

Jak se stakuje DOT?

DOT je jednou z nejvýnosnějších stakingových mincí dostupných na nejlepších kryptoměnových burzách, včetně Binance a Fearless Wallet. DOT je také kryptografická stakingová mince, která poskytuje vynikající výnosy při zachování vysoké úrovně užitečnosti a hodnoty. Program Polodot pro delegáty nabízí kryptoinvestorům 13,99% APR za pomoc při ověřování transakcí v celé síti. Chcete-li se stát delegátem, musíte stakovat alespoň 80 DOT.

Držitelé tokenů mohou také spustit uzel validátoru s mírně vyššími výnosy, které dosahují téměř 15 %. Minimální požadovaný podíl, abyste se mohli stát validátorem, je však mnohem vyšší, a to 350 DOT. Uzamčení obou možností trvá velmi konkurenceschopných 28 dní, což vzhledem k nabízeným vysokým výnosům představuje vynikající hodnotu.

Ethereum (ETH) - Přechod na protokol PoS je vynikající pro dlouhodobé stakování kryptoměn.

Tržní kapitalizace: $187,2 miliardy 

Co je Ethereum?

Ethereum je největším světovým poskytovatelem blockchainu 1. vrstvy a s velkým odstupem překonává své nejbližší konkurenty. Nedávný přechod z jeho dříve těžkopádného, nákladného a ekologicky škodlivého konsenzuálního mechanismu proof-of-work na protokol PoS výrazně přispěl k zažehnání hrozby novějších poskytovatelů blockchainu a z ETH učinil token s vysokou stakingovou hodnotou.

Ethereum 2.0 posunulo své blockchainové operace a operace inteligentních kontraktů do nové sféry díky své jedinečné schopnosti dosáhnout rychlé finalizace bloků a dokončit transakce během několika sekund při zachování absolutní bezpečnosti a transparentnosti.

Kromě protokolu PoS, který způsobil revoluci v nabídce platformy Ethereum na trhu, je v roce 2023 naplánováno několik budoucích verzí, které nejenže udrží dominantní postavení Etherea na trhu blockchainů, ale také jej udrží jako volbu číslo jedna pro nové projekty, které potřebují bezpečnou, rychlou a spolehlivou blockchainovou síť.

Jak mohu stakovat ETH?

Staking Etherea je vynikající způsob, jak dlouhodobě vydělávat pasivní příjem, protože je obvykle považován za „dlouhodobě držený“ token. Držitelé tokenů mohou využívat uzel validátoru nebo provozovat validátor jako službu, pokud drží 32 ETH, výměnou za 4 až 4,6% roční výnos.

Investoři s nižším podílem ETH mohou stále stakovat ETH na kryptografických burzách nebo ve staking poolech a získat tak dobrý výnos. V současné době například staking tokenů ETH na burze Binance přináší výnos 5,2 % ročně bez požadavku na minimální vklad.

V rámci relativně nové funkce stakingu Etherea nelze kryptoměny získané na podporu validátorů, kteří schvalují inteligentní kontrakty, vybrat až do poloviny roku 2023, kdy bude dokončena aktualizace Šanghaj.

Binance Coin (BNB) - Deflační mince se silnými ročními výnosy

Tržní kapitalizace: $45,6 miliardy 

Co je Binance Coin?

Binance Coin je nativní měna nejpopulárnější kryptografické burzy na světě Binance. Kromě toho, že BNB pohání nejvýznamnější počet denních globálních obchodů s kryptoměnami, pohání také BNB Smart Chain, blockchain inteligentních kontraktů, který hostí tisíce decentralizovaných aplikací (dApps).

Mezi silné stránky Binance Smart Chain patří to, že je centralizovanější než ostatní poskytovatelé blockchainů, což uživatelům umožňuje zachovat si při provádění transakcí určitou míru anonymity a zároveň nabízí nízké transakční poplatky, a to již od $0,02 za transakci, a rychlou finalizaci bloků ve srovnání s blockchainy proof-of-work (PoW).

Od svého spuštění v roce 2017 se Binance postupně rozrostla a stala se jednou z nejhodnotnějších stakingových mincí podle tržní kapitalizace a jednou z nejvíce stakovaných mincí na trhu. Silná deflační tokenomika spojená s BNB přispěla k její popularitě, přičemž BNB se každé čtvrtletí vypaluje, aby se omezila nabídka, protože poptávka roste.

Jak mohu stakovat BNB?

BNB je jednou z nejlepších stakingových mincí na světě, což vzhledem k vedoucímu postavení Binance jako přední světové krypto burzy není velkým překvapením. Její popularita jako jedné z nejlepších stakingových mincí závisí na způsobu jejího delegování.

Pro delegování BNB na validátory není stanoven žádný minimální vklad, přičemž blokační okno je sedm dní a výnos činí 4,1 % RPSN. To z ní dělá jednu z nejlepších stakingových mincí pro dlouhodobé držitele mincí, zatímco ti, kteří mají na kontě 10 000 BNB, mohou svůj výnos zvýšit spuštěním validátorského uzlu na Binance Smart Chain.

Polygon (MATIC) - Škálovatelná blockchainová mince s vynikajícími výnosy

Tržní kapitalizace: $9,3 miliardy 

Co je Polygon?

Polygon je stakingová mince vytvořená s cílem zlepšit škálovatelnost v rámci blockchainu Ethereum, což umožňuje jednodušší vývoj infrastruktury. Řešení Polygon transformuje Ethereum na plnohodnotný multichain systém podobný Polkadotu, přičemž zachovává bezpečnost, transparentnost a prosperující ekosystém Etherea.

Toto řešení pro škálování na druhé vrstvě má podporu několika velkých kryptografických společností, konkrétně Binance a Coinbase. Cílem projektu je stimulovat globální přijetí kryptoměn tím, že vyřeší problémy se škálovatelností, se kterými se potýká několik blockchainů. Toho je dosaženo kombinací frameworku Plasma a architektury PoS blockchainu.

Polygon zvládne až 65 000 transakcí za sekundu (TPS) na jednom postranním řetězci a zároveň dosahuje vynikajícího času dokončení bloku pod dvě sekundy. Díky této vynikající funkčnosti se vedlejší řetězec Polygon stal oblíbenou platformou pro aplikace DeFi a dApps.

Jak mohu stakovat MATIC?

Nativní token MATIC, token ERC-20 Ethereum, se používá pro platební služby a jako měna pro vypořádání mezi uživateli na platformě Polygon. Největší hodnotu však MATIC odemkne při stakingu, a to díky vynikajícímu APY, které dosahuje až něco málo přes 14 %.

Síťovým delegátem se může stát každý, kdo má jednu minci, zatímco pro staking jsou nutné alespoň dvě mince. Staking mincí MATIC je jednoduchá operace spočívající v propojení peněženek MetaMask a Polygon, přičemž výnos se zvyšuje s přibývajícím počtem vsazených mincí.

Algorand (ALGO) - Samostatně fungující blockchain s obrovskou kapacitou TPS

Tržní kapitalizace: $1,37 miliardy 

Co je Algorand?

Algorand je decentralizovaný, soběstačný blockchain, který poskytuje řadě aplikací bezpečnou, škálovatelnou a efektivní hostitelskou síť. Mainnet platformy byl spuštěn v červnu 2019 a rychle se rozrostl tak, že zvládne téměř 1 milion transakcí denně, což poskytuje obrovskou kapacitu.

Předpokladem Algorandu bylo poskytnout vývojářům blockchainovou síť, která by umožňovala rychlou finalizaci bloků a zlepšila celkovou efektivitu v reakci na těžkopádnost původních sítí Bitcoin a Ethereum. Kromě toho, že Algorand poskytuje kolosální kapacitu sítě, poskytuje nízké transakční poplatky a nemusí se těžit jako Bitcoin, čímž se minimalizuje dopad na životní prostředí při poskytování prostoru v řetězci.

Společnost Algorand, která běží na protokolu PoS, oznámila vývoj London Bridge, mostu bez důvěry, který umožnil kompatibilitu s Ethereem na blockchainu Algorand.

Jak mohu stakovat ALGO?

Všichni držitelé ALGO pomáhají zabezpečit síť Algorand a mohou získat základní odměny za staking. Naproti tomu další kryptografické příjmy ze stakingu jsou dostupné po registraci hlasovacích práv pro správu, která pomáhají určovat budoucnost ekosystému. Tokeny ALGO registrované pro správu jsou uzamčeny po dobu nejméně tří měsíců, aby bylo možné získat odměny ve výši 10 až 15 %.

ALGO se od mnoha jiných mechanismů stakingu liší tím, že k ověřování transakcí v síti používá čistý proof-of-stake (PPoS), který umožňuje všem držitelům mincí ALGO pomáhat při ověřování transakcí, místo aby museli stakovat určitý počet. Není třeba stakovat minimální počet tokenů, delegovat tokeny na validátora ani začínat s významnou investicí; každý, kdo má alespoň jeden token ALGO, získá odměnu.

Cardano (ADA) - Oblíbená krypto mince s dobrým APY

Tržní kapitalizace: $10,5 miliardy 

Co je Cardano?

Cardano je open-source PoS blockchainová platforma, jejímž cílem je vytvořit spravedlivější, transparentnější a bezpečnější společnost. Nativní token ADA, založený v roce 2017, generuje podněty a základ pro bezpečnou síť Cardano.

Předtím, než Ethereum spustilo svůj konsensuální mechanismus PoS, bylo Cardano jedním z největších blockchainů, které používaly energeticky méně náročný protokol PoS. Technologie vyvinutá v rámci nabídky Cardano byla podrobně zkoumána a recenzována akademiky, což znamená, že funkce před zavedením procházejí přísnou výzvou.

Upgrade Alonzo v září 2021 umožnil platformě podporovat širší škálu kryptografických aplikací, včetně NFT, inteligentních kontraktů a DEXů. To vedlo k prudkému nárůstu ceny, přičemž ADA krátce poté dosáhla svého historického maxima a poprvé překonala hranici $3.

Jak se stakuje ADA?

Komunita Cardana vsadila tři čtvrtiny nabídky ADA, čímž překonala dokonce i nadšení pro staking u Etherea. Je to z velké části způsobeno tím, že Cardano nemá dobu uzamčení, což držitelům tokenů ADA umožňuje stakovat kryptoměny a zároveň si zachovat svobodu používat své tokeny pro platby, převody a ekosystém DeFi.

Staking může přinést pasivní příjem až 5 % APY a Cardano umožňuje uživatelům stakovat tokeny dvěma způsoby. Prvním z nich je využití burzy, která nabízí snadnou cestu k získání výnosů s nízkými nároky na zásahy, ale vyžaduje, aby byl ADA uchováván na burze. Staking do poolu validátorů umožňuje kryptoinvestorům podpořit síť Cardano nebo konkrétní věc, aniž by si zablokovali své tokeny, které mohou nadále používat podle potřeby.

Quint (QUINT) - Stakingová mince s odměnami reálného světa

Tržní kapitalizace: $960,2 milionu 

Co je Quint?

Quint je nový token, který spojuje investory z reálného světa propojením reality s metaverzy. Pohání super-staking pooly, které poskytují automaticky složené APY v kryptoměnách a zároveň odemykají výhody životního stylu prostřednictvím NFT ukládaných přímo do peněženky stakera. Existuje několik důvodů, proč je Quint jednou z nejlepších kryptoměn pro staking.

Quint má butikové tržiště NFT, které dodává NFT v digitálních tokenových rámečcích, obchod Quint, Metaverse Arts Club a v nejbližší době plánuje vstoupit do sféry GameFi.

Vedle procesu stakingu tokenů a zaměření na NFT chce Quint do své pokladnice přidat jedinečné sběratelské předměty z reálného světa, které budou případně rozděleny mezi stakery. Další plány zahrnují realitní projekty v reálném světě, v nichž se investoři do Quint mohou stát podílovými vlastníky.

Jak mohu stakovat QUINT?

Staking tokenů QUINT se ve srovnání s jinými sázkovými mincemi liší, protože platforma poskytuje uživatelům super-stakingové pooly, které zvyšují výnosy tím, že nabízejí odměny v reálném světě. Existují dvě kategorie poolů, Luxury Raffle Pools a Quintessential Pools.

Kromě standardního kryptovýnosu nabízí superstaking v Luxury Raffle Pools uživatelům možnost vyhrát luxusní ceny, které se budou konat na konci doby trvání stakingu v poolu. Mezitím Quintessential pooly poskytnou stakerům vedle vyšších kryptografických APY, než jaké jsou k dispozici ve standardních stakingových poolech v ekosystému Quint, zaručenou motivaci v reálném světě. Mezi ceny patří luxusní dovolená, zážitky v superautech, dárkové poukazy a další zážitky z metaverza i reálného světa.



Výhody stakingu kryptoměn

Staking kryptoměn má několik zjevných výhod. Na rozdíl od těžby kryptoměn nevyžaduje staking kryptoměn další výpočetní zařízení ani místo na serveru. Staking kryptoměn navíc výrazně snižuje dopad těžby kryptoměn na životní prostředí.

Díky stakingu mincí za vás vaše portfolio pracuje, protože vydělává pasivní příjem ze stakingu s minimálními zásahy. V důsledku toho se PoS blockchainy stávají bezpečnějšími, spolehlivějšími a efektivnějšími.

Rizika stakingu kryptoměn

I když jsou výhody stakingu kryptoměn neuvěřitelně přesvědčivé, existuje několik rizik spojených se stakingem kryptoměn.

Ceny kryptoměn jsou notoricky volatilní, což znamená, že mohou rychle klesat. Pokud tokeny rychle ztratí značnou částku, není zaručeno, že roční výnos pokryje ztráty. Kromě toho, i když je v některých případech možné výdělky z kryptoměn „odblokovat“, na některých platformách může realizace zisků trvat až sedm dní.

Staking mince vyžaduje minimální dobu stakingu. Po určitou dobu nelze k tokenů, přistupovat ani je používat.

Kde mohu stakovat? Platformy pro staking

Staking podporuje několik platforem. Patří mezi ně:

- Centralizované burzy - většina renomovaných centralizovaných kryptografických burz, jako jsou Crypto.com a Coinbase, umožňuje držitelům stakovat své mince.

- Založení uzlu - to umožňuje držitelům tokenů používat své mince jako podíl a pracovat jako validátor transakcí a inteligentních kontraktů v blockchainu.

- Připojení ke stakingovému fondu umožňuje delegovat mince, které mají být stakovány, do fondu, který je pak stakován kolektivně.


Související nejčastější dotazy ke kryptoměnám

Která kryptoměna je nejlepší pro staking?

Někteří recenzenti považují minci SHMU společnosti Shiba Memu za nejlepší kryptografickou stakingovou minci díky její vynikající rovnováze výnosu a růstového potenciálu.

Můžete stakováním o krypto přijít?

Ano, trhy s kryptoměnami jsou notoricky volatilní a mince mohou rychle ztrácet hodnotu. V tomto případě je nepravděpodobné, že by jakýkoli roční výnos pokryl ztráty ze znehodnocení tokenu.

Je staking krypta ziskový?

Staking kryptoměn může být výnosným způsobem, jak získat pasivní příjem, zejména v dlouhodobém horizontu. Může přinést krátkodobé výnosy, ale největší zisky se realizují v delším období.

Můžete stakovat jakoukoli kryptoměnu?

Ne všechny mince je možné stakovat, pokud si chcete koupit kryptoměny speciálně za účelem získání pasivního příjmu prostřednictvím sázek; před nákupem mincí důkladně prozkoumejte, které mince staking podporují.




Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688