mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  24.03.2023 16:24:00

Stavba nové nemocnice v britském Cornwallu otevírá příležitosti i pro české firmy

Stavba nové nemocnice v britském Cornwallu otevírá příležitosti i pro české firmy

21.03.2023 / 17:53 | Aktualizováno: 24.03.2023 / 16:24

Nemocnice Women and Children’s Hospital, která se bude nacházet v samotném srdci nemocničního areálu Royal Cornwall Hospital v anglickém městě Truro, představuje příležitost pro české firmy, které by měly zájem podílet se na její výstavbě. Samotné stavební práce započnou v roce 2025 a dodavatelský řetězec bude koordinovat společnost BAM, která byla nyní vybrána jako hlavní dodavatel projektu. Výstavba nemocnice je součástí vládního programu na výstavbu celkem 48 nových nemocnic.

Nová nemocnice bude poskytovat veškeré služby pro ženy a děti pod jednou střechou od porodnických a gynekologických služeb, až po mateřskou, novorozeneckou a dětskou péči. Areál o rozloze 24 500 m² bude vybaven moderními porodními sály, novorozeneckou intenzivní péčí a speciálními sály pro gynekologickou chirurgii, přičemž k dispozici bude také pediatrická jednotka pro děti, které vyžadují naléhavou ambulantní péči. V neposlední řadě poskytne tato nová budova hlavní vchod pro celou nemocnici, ve kterém se bude nacházet lékárna, kavárna a další zařízení.

Počáteční fáze stavby zahrnují demolici šesti opuštěných budov a přemístění parkoviště pro pacienty a návštěvníky, aby došlo k vytvoření dostatečného prostoru pro stavební práce, které budou následně probíhat po dobu 6 let. Stávající areál byl vystavěn před 50 lety. Očekává se, že hlavní práce na nové výstavbě započnou v roce 2025 a projekt bude dokončen v roce 2028.

Stavba nemocnice je součástí vládního programu New Hospital Programme, který v roce 2020 představil Department of Health and Social Care (DHSC) a National Health Service (NHS) s rozpočtem 3,7 miliard liber. Cílem tohoto programu je vybudovat 48 nových nemocnic po celé Anglii do roku 2030, přičemž důraz je kladen na stavbu moderních, inteligentních a ekologických budov, které poskytují vysoce kvalitní a udržitelnou péči. Mezi nemocnice zapojené do tohoto programu patří např. nemocnice v Leedsu, North Manchester General Hospital či právě Royal Cornwall Hospital. Program se výrazně opožďuje kvůli stoupajícím nákladům – cenovka nemocnice v Cornwallu se za tři roky vyšplhala na 291 mil. GBP oproti 100 mil GBP v roce 2020.

Velvyslanectví ČR v Londýně projekty výstavby či rekonstrukce nemocnic v programu monitoruje. Je možné se do dodavatelského řetězce přihlásit, zároveň žádáme firmy, které mají o účast na projektu zájem, aby kontaktovali ekonomickou diplomatku Michaelu Chrtovou, e-mail michaela_chrtova@mzv.cz.

Kontakt na firmu BAM:


Webové stránky: https://www.bam.co.uk

Registrace do dodavatelského řetězce zde

Kateřina Zýková, stážistka, Velvyslanectví ČR v Londýně

Michaela Chrtová, ekonomická diplomatka, Velvyslanectví ČR v Londýně


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688