Královéhradecký (kr-kralovehradecky.cz)
Z regionů  |  23.03.2023 07:53:52

Stavba nových operačních sálů v královédvorské nemocnici dostane finanční injekci

23. 3. 2023

Krajští radní schválili navýšení financování výstavby nových operačních sálů v Městské nemocnici Dvůr Králové nad Labem o 12,5 milionu korun. Původní rozpočet investičního záměru za 95 milionů korun se tak zvýší na 107,5 milionu korun. Kraj za tyto peníze pořídí pro dva operační sály novou zdravotnickou technologii v hodnotě 10 milionů korun a provede další stavební úpravy, díky kterým v areálu nemocnice vzniknou nová parkovací místa.

„Za navýšené finanční prostředky pro provoz nových operačních sálů zakoupíme dva operační stoly s rentgenovými transparentními prvky, které umožní plynulý pohyb rentgenového přístroje od hlavy až po pánev pacienta. Sály také vybavíme laparoskopickou věží. Jedná se o pojízdnou věž, ve které jsou umístěny přístrojové jednotky s nástroji a lékařům umožní proniknou do dutiny břišní z drobného řezu, což pro pacienty znamená kratší dobu léčení a daleko menší zátěž pro organismus,“ upřesnil první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za krajské investice.

V královédvorské nemocnici vzniknou dva nové operační sály v nástavbě budovy laboratoří, kterou s hlavní budovou propojí nadzemní spojovací krček. V druhém nadzemním podlaží vedle sálů budou prostory sterilizace a provozní zázemí, ve třetím podlaží zase technické zázemí.

„Ve spolupráci s městem také vybudujeme účelovou komunikaci včetně nového sjezdu, který bude sloužit pro stavbu na dopravu stavebního materiálu tak, aby nynější hlavní vjezd do areálu mohl v době úprav bez problémů sloužit pacientům a návštěvníkům nemocnice a v budoucnu nemocnici poslouží jako druhý technický výjezd. Odstraníme i stávající dvoupodlažní objekt tzv. okál a na jeho místě celkem vznikne 21 nových parkovacích míst,“ doplnil náměstek Bulíček s tím, že z celkového rozpočtu celé akce za 107,5 milionu korun je nyní prostavěno zhruba 35,5 milionu korun.

Investiční záměr v Městské nemocnici Dvůr Králové nad Labem kraj zahájil v květnu 2022 a dokončení projektu plánuje na srpen 2023. Dvorská nemocnice spolu s náchodskou, trutnovskou, jičínskou a rychnovskou tvoří páteřní síť krajského zdravotnictví. „Významně investujeme do všech našich zdravotnických zařízení, aby spolu s Fakultní nemocnicí Hradec Králové tvořily funkční celek a obyvatelům i návštěvníkům našeho regionu nabídly špičkovou péči na úrovni 21. století,“ ukončil hejtman Martin Červíček.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688