olomouc.eu (Olomouc)
Z regionů  |  21.03.2023 15:33:23

Olomouc - Andrův stadion zažije Festival filharmonie

Andrův stadion zažije Festival filharmonie

21. března 2023 (út)

Fotbalový klub SK Sigma Olomouc ve spolupráci s Moravskou filharmonií Olomouc a dalšími partnery připravují multižánrový open-air koncert pod názvem Festival filharmonie. Celovečerní program se odehraje 9. června 2023 od 19 hodin na Andrově stadionu v Olomouci. Na pódiu se v samostatných vstupech představí Vojta Dyk, Janek Ledecký, Eva Urbanová či Bohuš Matuš. Vstupenky už jsou v předprodeji.

Pořadatelé návštěvníkům slibují unikátní zážitek v podobě netradičního spojení klasického orchestru, pod dirigentskou taktovkou Jana Kučery a hostujícího Hanze Sedláře, s největšími hity předních interpretů svých žánrů z naší hudební scény. Vstupenky jsou v předprodeji od 21. března 2023 v síti Ticketportal celostátně. Olomoučané si je budou moci zakoupit i přímo v Informačním centru Olomouce v podloubí radnice. Večerem bude provázet Emma Smetana. Část výtěžku ze vstupného putuje i na projekt Otevřeme zahradu hospice na Svatém Kopečku u Olomouce.

Snahou fotbalového klubu je využít Andrův stadion i ke kulturním účelům, zvláště v období letní sportovní přestávky, která k tomu doslova vybízí. „Pro rok 2023 jsme pro svou ideu našli nejen pochopení, ale i sdílené nadšení u vedení Moravské filharmonie Olomouc. Cílem je nabídnout Olomoučanům něco nového, co si, věříme, získá jejich oblibu a směle položí základ Festivalu filharmonie, možné budoucí koncertní tradici v Olomouci. Jsme v očekávání, jak na tuto výjimečnou akci zareaguje olomoucká veřejnost, ale třeba i přespolní milovníci kvalitní hudby,“ uvádí za SK Sigma Olomouc Jiří Ficner.

Festival filharmonie nabídne všem milovníkům dobré hudby unikátní zážitek v podobě spojení klasického orchestru s pestrými hudebními žánry, a to vše pod širým nebem. Na pódiu se v průběhu jediného večera představí Moravská filharmonie Olomouce v plné velikosti a síle a v počtu více než pětašedesáti hráčů doprovodí zpěváky naší hudební scény i s jejich kapelami. „To vše dělá z koncertu jedinečnou událost v rámci celé naší země, nikde jinde totiž posluchači nebudou mít příležitost slyšet naživo tolik atraktivní a pestré hudby v jednom večeru,“ sděluje ředitel olomoucké filharmonie Jonáš Harman.

„Přijít s vizí, která nebude jen snová, spojí naše zpěváky i jejich kapely na Andrově stadionu znamená závazek. O to více mě těší, že už letos můžeme i olomouckému publiku přivézt nezapomenutelnou muziku Vojty Dyka, oblíbeného Janka Ledeckého i velký hlas Evy Urbanové. Vzdáme i hold Karlu Gottovi jeho písněmi,“ dodává za autory a realizační tým Festivalu filharmonie Iveta Gronská.

Vstupenky na Festival filharmonie si můžete zakoupit v síti Ticketportal. Odkaz naleznete ZDE.

Zdroj: SK Sigma Olomouc, a.s.

Fotografie:

| Poslední úprava: 21. března 2023 (út)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688