Plzeňský kraj (plzensky-kraj.cz)
Z regionů  |  20.03.2023 11:53:00

Záměr převzetí a provozování nemocnice v Sušici

Záměr převzetí a provozování nemocnice v Sušici
obrazek
20. března 2023 11:53, Ing. Helena Frintová

Rada Plzeňského kraje projednala a odsouhlasila záměr provozování nemocnice v Sušici, a to za dvou následujících podmínek. „První je, že město Sušice převede, neboli daruje, bezúplatně na Plzeňský kraj movitý i nemovitý majetek ve vlastnictví města Sušice, ve kterém je provozována nemocnice za účelem provozování zdravotnického zařízení, to jest poskytování zdravotních služeb. Druhou podmínkou je, že by v případě že by bylo ukončeno provozování zdravotnického zařízení ve smyslu poskytování zdravotních služeb, bude movitý i nemovitý majetek bezúplatně převeden či darován zpět městu Sušice,“ sdělil náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Pavel Hais.

Rozhodnutí Rady předcházela jednání a závěry pracovní skupiny, která byla založena za účelem projednání podmínek případného začlenění sušické nemocnice do skupiny Nemocnice Plzeňského kraje. Její členové se shodli, že převzetí a provozování sušické nemocnice by pro Plzeňský kraj bylo možné pouze za podmínky, že město Sušice převede bezúplatně na Plzeňský kraj movitý i nemovitý majetek ve vlastnictví města Sušice. „S tímto závěrem pracovní skupiny byli také 13. března seznámeni zástupci města Sušice, kteří členům pracovní skupiny sdělili, že bude tento závěr předložen k projednání na nejbližším zasedání Rady města Sušice,“ dodal náměstek P. Hais. Hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták, který je předsedou pracovní skupiny, zástupcům města Sušice přislíbil, že tento návrh projedná také Zastupitelstvo Plzeňského kraje, a to již na svém nejbližším zasedání dne 3. 4. 2023.

„V případě že zastupitelstva města Sušice a Plzeňského kraje záměr bezúplatného převodu na Plzeňský kraj schválí, budou následovat další kroky pro uskutečnění tohoto záměru. Bude proveden personální, ekonomický, provozní a výkonnostní audit a budou provedeny znalecké posudky movitého a nemovitého majetku,“ naznačil další kroky k provedení bezúplatného převodu nemocnice v Sušici hejtman Rudolf Špoták s tím, že provozování nemocnice Plzeňským krajem se předpokládá nejdříve od 1. 1. 2024. Závěrem dodal, že v tuto chvíli Plzeňský kraj není schopen garantovat a definovat rozsah poskytovaných zdravotních služeb.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688