Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  19.03.2023 08:10:00

Gabelli o akciích, které považuje za zajímavé - Víkendář

Mario Gabelli z GAMCO Investors se domnívá, že americký akciový trh může v následujících několika letech stagnovat. I tak se na něm ale mohou objevit investiční příležitosti podobně, jako tomu bylo v šedesátých a sedmdesátých letech (viz první část rozhovoru připojena v odkazech pod textem).

Gabelli se domnívá, že významným investičním tématem bude Čína. U Spojených států poukázal na to, že spotřebitelská poptávka tvoří přibližně 70 % ekonomiky. K tomu dodal, že podle něj bude spotřebitel ve druhé polovině roku „ok, a to i se současnými sazbami.“ Gabelli také poukázal na pokračující nízké zásoby v automobilkách.

Investor následně odpovídal na dotaz týkající se společností, které se pohybují v oblasti filmové a televizní zábavy. V odpovědi nejdříve poukázal na to, že v tomto odvětví došloběhem posledních několika málo let k prudkému růstu celkových výdajů na obsah. Gabellimu se pak podle jeho slov líbí Paramount Global. „Mají dobrý obsah, dobrý management, krátkodobě mají negativní tok hotovosti, protože jdou ke streamingu,“ řekl k firmě expert. Za zajímavou pak považuje i akcii společnosti Warner Bros Discovery.

CNBC poukázala na rozhovor s ředitelem společnosti CNH Industrial.Jde o firmu pohybující se v oblasti těžkého strojírenství zaměřeného na stavebnictví a zemědělství. Ten pro stanici uvedl, že podle něj je sice pravděpodobný příchod recese, nicméně trhy, na kterýchse firma pohybuje, jsou stále silné. Platí to jak o stavebnictví, tak o zemědělství, kde se na poptávce po strojích nijak zvlášť neprojevuje ani pokles cen komodit, protože ty klesaly z předchozích velmi vysokých úrovní.


Gabelli akcie CNH Industrial vlastní, firma mimo jiné vyrábí stroje Case a investor se domnívá, že při současných cenách jejích akcií jde stále o zajímavou investici. Investor byl přitom před pár týdny hostem i na TD Ameritrade. Zde mimo jiné hovořil o automobilovém průmyslu, kde podle něj bude letos silná produkce, aby firmy zvýšily své zásoby. Výrobní mix automobilek je přitom nyní „špatně“. Na trhu totiž nejsou levnější vozy s cenou kolem 30 tisíc dolarů. Dá se tak čekat strukturální posun ve výrobě tímto směrem.

Podle Gabelliho je pak z dlouhodobějšího hlediska otázkou, zda lidé začnou nakupovat auta přes internet, nebo zda přetrvá nákup, při kterém zákazníci budouchtít vůz skutečně vidět. U automobilek je důležité nedívat se jen na segment osobních vozů, ale i na výrobce těch nákladních. Gabelli se přitom domnívá, že velmi silný bude v tomto segmentu evropský trh. Na otázku týkající se Tesly pak odpověděl, že na akciovém trhu figuruje řada atraktivních firem s mnohem menší kapitalizací.

Zdroj: CNBC

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688