Patria (Patria Finance)
Investice  |  16.03.2023 09:03:00

Obrat FIXED.zone vloni vyrostl o pětinu, značce se dařilo doma v Česku i v zahraničí

Téměř o pětinu (19 %) zvýšil v roce 2022 obrat český výrobce a distributor příslušenství pro mobilní zařízení, společnost FIXED.zone. Dosažený obrat 375 milionů korun významně překonal plán, který byl jako odhad pro tento rok prezentován investorům v říjnu 2021 při vstupu FIXED.zone na pražskou burzu. Společnost v minulém roce prodala celkem dva miliony kusů příslušenství (meziročně +14 %).

V souladu s prezentovanými plány se podařilo zvýšit podíl obratu ze zahraničních trhů z 8,9 % v roce 2021 na 13,2 % v roce 2022. V roce 2023 cílí FIXED.zone zvýšit podíl zahraničního obchodu na 20 %. Společnost zahájila prodej v Rumunsku, Maďarsku, Bulharsku a Polsku, obchodní spolupráci navázala i na několika dalších evropských trzích.

“I přes očekávanou obtížnou situaci na trhu s elektronikou plánujeme udržet i v roce 2023 meziroční růst o dvacet procent. Máme velmi pozitivní zpětnou vazbu na produkty i marketing značky FIXED od našich zahraničních partnerů. A právě díky rozvíjejícím se vztahům s partnery působícími na evropském trhu hodláme doručit skvělé výsledky svým akcionářům i v roce 2023,” nastínil záměry pro letošní rok Daniel Havner, zakladatel a akcionář FIXED.zone.

Největší zájem měli zákazníci v roce 2022 o výrobky FIXED.zone určené pro ochranu svých zařízení a o rychlé nabíjení pro mobilní telefony a tablety. Velmi úspěšný byl sortiment bezdrátového nabíjení a zejména nabíjecí stanice, které umí nabíjet současně více zařízení (telefony, sluchátka, hodinky). Nejdynamičtější růst zaznamenaly kategorie, které byly pro FIXED nové – příslušenství pro chytré hodinky, stylusy pro smartphony a tablety.

„Plány FIXED.zone pro rok 2023 jsou velmi ambiciózní, cílíme na udržení růstu obratu v řádu dvaceti procent. Že jde o plán realistický ukazují pozitivní výsledky v lednu a únoru letošního roku, kdy jsme dosáhli meziročního růstu obratu o 22 procent,“ uvedl generální ředitel FIXED.zone Jan Moravec.

Prodeje v příštích měsících by mělo podpořit uvedení hned několika novinek na trh. "Ve FIXED.zone máme vždy rozjetých několik vývojových projektů, které mají ambici posunout dál nejenom značku, ale často i celý obor. Významně jsme pokročili v projektu výroby pouzder z recyklátu, či úspěšně prošli certifikačním procesem vlastních chytrých lokátorů u společnosti Apple. A to je jen zlomek toho, na co se mohou naši zákazníci letos těšit," doplnil Daniel Havner.

Českobudějovická firma FIXED.zone vyvíjí a vyrábí příslušenství k telefonům, tabletům a nositelné elektronice pod značkou FIXED, které je chrání nebo zjednodušují jejich používání. V Prostějově vlastní a provozuje FIXED.zone od roku 2014 rukodělnou výrobu luxusních kožených peněženek a pouzder. Společnost v současnosti zaměstnává více než 90 lidí. Od listopadu 2021 se akcie FIXED.zone obchodují na trhu START Burzy cenných papírů Praha.

Zdroj: FIXED.zone

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688