pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  15.03.2023 16:59:14

Pardubický kraj připravuje opravu průtahu Bystřecem nedaleko Jablonného nad Orlicí

Kraj připravuje opravu průtahu Bystřecem

(15.3.2023)

O rekonstrukcích silnic III. třídy v okolí Bystřece nedaleko Jablonného nad Orlicí jednali se starostou Tomášem Šťastným hejtman Martin Netolický a náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Kortyš. Cílem jednání bylo především vzájemně se informovat o harmonogramech jednotlivých akcí, jelikož obec bude na opravy silnic navazovat budováním chodníků a veřejného osvětlení.

„Bystřecem prochází dvě komunikace III/31113 z Jablonného nad Orlicí do Bystřece a III/31115 z části obce Bystříčko až do Výprachtic včetně průtahu obcí. Prostřednictvím Správy a údržby silnic Pardubického kraje jsme zadali tvorbu projektové dokumentace na rekonstrukci silnice III/31115 v délce necelých dvou kilometrů a silnice III/31113 v délce půl kilometru. Odhadované náklady na rekonstrukci obou silnic a jejich příslušenství se pohybují okolo 72 milionů korun včetně daně. Vzhledem k tomu, že obec na průtahu obcí připravuje budování chodníků a veřejného osvětlení, tak je důležité, abychom si předávali informace o stavu připravenosti projektů, aby na sebe následně mohly oba projekty navázat,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Podle náměstka hejtmana Michala Kortyše se v tuto chvíli řeší stav komunikací v souvislosti s provozem ze dvou lomů v okolí. „Intenzivně jednáme s vlastníky lomů o finančním příspěvku na opravu komunikací, které oběma lomy prochází. Vzhledem ke zvýšené dopravní zátěži v oblasti lomů samozřejmě dochází k rychlejšímu opotřebení komunikací a věřím, že dohodnuté spolufinancování s vlastníky lomů na opravách proběhne dle předběžných dohod,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Kortyš s tím, že v letošním roce bude provedena oprava povrchů silnice II/311 v prostoru lomu Mistrovice a oprava silnice III/31115 v prostoru lomu Bystřec.

V rámci jednání zástupců kraje se starostou Bystřece Tomášem Šťastným zazněly také informace ohledně oprav silnice II/311. „Zatímco v případě modernizace úseku z Mladkova do Jablonného nad Orlicí připravujeme projekt v rámci programu Interreg Česko – Polsko. Pokud by šlo vše podle plánu, chtěli bychom zahájit fyzickou realizaci v roce 2025. Navazující úsek z Jablonného na Horní Čermnou nebyl nakonec vzhledem k dopravní zátěži a připravenosti zařazen mezi projekty Integrovaného regionálního operačního programu. Proto nyní budeme opravu připravovat v parametrech pro financování z vlastních zdrojů kraje,“ řekl hejtman Netolický.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688