Jan Berka (Roklen24)
Investice  |  14.03.2023 10:51:47

Naši klienti investovali i ve špatných dobách - Hlavsa (Fondee)

Hlavsa (Fondee): Naši klienti investovali i ve špatných dobách

Jan Berka
10:51 14. března 2023
Jan Hlavsa, zdroj Fondee

Rok 2022 byl náročný. Inflace rostla a s ní i úrokové sazby. I přesto, že spadly akcie i dluhopisy, naši klienti investovali i v těchto těžkých dobách, řekl v rozhovoru pro Roklen24 spoluzakladatel online investiční platformy Fondee Jan Hlavsa. Jakou výhody mají ETF fondy ve srovnání s akciemi a podílovými fondy? A jaký Fondee eviduje zájem o nedávno představené ESG fondy?

Pokud patříte mezi ty, kteří si chtějí na trzích hrát, stockpicking je pro vás podle Honzy Hlavsy zajímavou volbou. Většina investorů ale nechce nad investicemi trávit veškerý čas. Chtějí investovat, ale neřešit to na denní bázi. Pro ně je ideální volbou portfolio složené z ETF fondů, které jsou ve srovnání s podílovými fondy levné a jednoduché. Zajímavou, a evidentně i oblíbenou volbou jsou u Fondee například ESG fondy. Více ve video rozhovoru, který byl natočen na akcie Global Investment Summit 2023.

Zdroj: Roklen, GIS

Honza Hlavsa je spoluzakladatelem českého startupu Fondee, online investiční platformy, která jako první umožňuje jednoduchý a transparentní přístup k investování do akcií a dluhopisů pro nastupující generaci investorů. Po devíti letech života v Londýně se vrátil do Prahy, aby založil Fondee. V zahraničí nasbíral zkušenosti ze světa velkých financí – v Greenstone Resources, private equity fondu o hodnotě 500 milionů dolarů, se za více než dva roky naučil, jak obhospodařovat finance investorů a dosáhnout dobré návratnosti. Vedl transakce o velikosti desítek milionů dolarů. Staral se také o portfolio management u firem, do kterých již bylo zainvestováno. V mezinárodní korporaci Rio Tinto během čtyř let spolupracoval na světových miliardových transakcích. Pochopil, jak funguje obchodování s komoditami a jak uspět na dravém trhu. Předtím se v Evropské bance pro obnovu a rozvoj věnoval regionu východní Evropy. Honza vystudoval ekonomii na London School of Economics and Political Science, která patří celosvětově mezi předních deset univerzit v oboru. Bakalářské studium absolvoval na Institutu ekonomických studií Univerzity Karlovy. Z pozice spoluzakladatele vede a posouvá Fondee dál. Kromě toho se stará o compliance, cash flow a jednání s investory

Zdroj: Roklen, Global Investment Summit

Disclaimer: Tento článek má pouze informativní charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování tohoto článku autor vycházel z veřejně dostupných zdrojů. Za případné chyby v textu nebo v datech nenesou společnosti Roklen Holding a.s. ani Roklen360 a.s. zodpovědnost.

Rozhovory

Portál Roklen24.cz je exkluzivní server o ekonomice, financích a investicích, který poskytuje aktuální ekonomické zpravodajství, real-time data, grafy, analýzy, názory, videa a rozhovory.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688