Jihočeský kraj (kraj-jihocesky.cz)
Z regionů  |  13.03.2023 12:06:34

Jihočeské letiště poprvé povede člověk, který má zkušenosti s řízením velkého mezinárodního letiště. Členem představenstva společnosti se stává bývalý ředitel bratislavského letiště Ivan Trhlík

Ivan Trhlík

Vysoká odbornost, profesionalita a láska k Jihočeskému kraji. To jsou devizy, které nabízí společnosti Jihočeské letiště České Budějovice nový člen představenstva Ivan Trhlík, bývalý ředitel mezinárodního letiště v Bratislavě. Jeho nástup schválila Rada Jihočeského kraje jednomyslně na svém mimořádném zasedání v pondělí 13. března. Jak upozornil hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba, vedení letiště se díky tomuto kroku ujme manažer s mimořádnými profesními kvalitami.

Jihočeské letiště bude mít nového ředitele a poprvé jím bude člověk, který má zkušenosti s řízením mezinárodního letiště. Dnes jsme na radě kraje jmenovali Ivana Trhlíka novým členem představenstva letiště a pověřili ho jeho vedením. Je to člověk, který v letectví prožil celý svůj profesní život, na letištích pracovně prošel celou řadu profesí až po ředitele a předsedu představenstva letiště v Bratislavě s dvěma miliony odbavených cestujících za rok. Díky tomu se dlouhodobě profesně pohybuje v komunikaci s všemi organizacemi, které leteckou dopravu v ČR řídí a ovlivňují, což je pro nás naprosto klíčové. Sice se nám povedlo odblokovat letitou stagnaci letiště, ale teď nás čeká fáze proměnit ho na skutečně fungující mezinárodní letiště. K tomu je nezbytná úzká spolupráce s Řízením letového provozu s Úřadem pro civilní letectví, ale i s letištěm v Ruzyni. Schopnost komunikovat se zástupci leteckých společností a řada dalších věcí,“ vyjmenoval hejtman Kuba podle něhož byl rozvoj jihočeského letiště limitován právě tím, že skutečný odborník s reálnou zkušeností ve vedení společnosti chyběl. „Věřím, že příchodem nového ředitele se toto změní a společně uděláme vše, abychom maximálně využili prostředky, které byly do letiště investovány. Mám z toho radost a věřím, že je to další důležitý krok. Moje strategie je přivádět k nám na jih Čech profesionály ve svých oborech a s nimi pracovat na tom, aby náš Jihočeský kraj byl ten NEJ,“ dodal hejtman.

Nový člen představenstva Ivan Trhlík následně uvedl, že se na práci pro jihočeské letiště opravdu těší a zároveň slíbil, že pro jeho úspěšné rozlétání udělá maximum. „S letectvím jsem spojil celý svůj dosavadní profesní život a jsem moc rád, že mohu své zkušenosti zúročit právě v Jihočeském kraji. Musím přiznat, že je mojí srdeční záležitostí,“ přiznal s úsměvem Trhlík, který se funkce ujme už 15. března na pětileté funkční období.

13.03.2023Bc. Hana Brožková
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688