plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  13.03.2023 11:30:00

Na Veletrh pracovních příležitostí v Plzni letos dorazí 140 firem

Na Veletrh pracovních příležitostí v Plzni letos dorazí 140 firem

Už po osmadvacáté se ve středu 15. března koná na Západočeské univerzitě v Plzni (ZČU) Veletrh pracovních příležitostí. Studenti i absolventi ZČU se budou moci potkat s tuzemskými i zahraničními zaměstnavateli. Akce se uskuteční v budovách technických fakult v kampusu na Borech a nabídne prezentaci 140 společností.

Vizuál akce

Vizuál akce

Veletrh pracovních příležitostí se zavedeným mottem „Miřte vysoko!“ spolu se ZČU tradičně pořádají Stavovská unie studentů ZČU v Plzni, sdružující všechny studenty a absolventy, a studentská organizace IAESTE ZČU, která jim pomáhá s nalezením uplatnění prostřednictvím personalistických projektů a mezinárodního programu odborných stáží. „Dlouhodobě se můžeme chlubit tím, že jsme počtem vystavovatelů největší veletrh tohoto typu v České republice,“ uvedl za Stavovskou unii studentů Petr Břicháček.

Veletrh budou hostit prostory Fakulty elektrotechnické, Fakulty strojní, Fakulty aplikovaných věd a Univerzitní knihovny. Vystavovatelé zaplní expozicemi jejich chodby a další prostory a studujícím nabídnou nejrůznější typy pracovního uplatnění od brigád přes práci na hlavní pracovní poměr po spolupráci na trainee programech. Personalisté dostanou možnost formou osobního kontaktu a prezentace oslovit kandidáty na pracovní pozice nebo jim nabídnout spolupráci formou stáže, praxe nebo zadání diplomové práce.

Zdroj foto: ZČU v Plzni

Zdroj foto: ZČU v Plzni

Veletrhu se zúčastní na 140 společností, o 20 více než v loňském roce. Podle organizátorů připravují vystavovatelé, mezi nimiž nechybí ani ZČU, rok od roku atraktivnější expozice. „Předhánějí se v tom, kdo nabídne lepší doprovodný program, například virtuální realita už dnes není žádnou novinkou. Na mnoha stáncích budou během dne probíhat také soutěže o opravdu zajímavé ceny,“ doplnil Petr Břicháček s tím, že nové firmy se hlásí třeba také díky tomu, že u nich najdou zaměstnání absolventi ZČU a o veletrhu jim pak dají vědět.

Slavnostní zahájení Veletrhu pracovních příležitostí proběhne v 10 hodin ve vstupních prostorách Fakulty elektrotechnické za účasti rektora ZČU Miroslava Lávičky, zástupců města Plzně i Plzeňského kraje. Akce skončí úderem 16. hodiny.

Jako vždy u příležitosti veletrhu vychází také obsáhlý katalog, na jehož 250 stránkách najdou zájemci i zájemkyně o vystavovatelích vše podstatné. Tištěný katalog bude k dostání přímo na místě. Kdo chce, může si už nyní stáhnout či online prolistovat jeho elektronickou verzi.

Editace textu: Barbora Hájková


Zveřejněno: 13. 3. 2023, Martin Pecuch

Sdílet
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688