Redakce (Bydlet.cz)
Reality  |  10.03.2023 11:29:57

Brownfield ve Slaném ožívá. Na místě bývalé přádelny roste 41 energeticky velmi úsporných bytů v rámci projektu Verde Slaný

Verde Slaný, revitalizace lokality

V královském městě Slaný byla zahájena výstavba rezidenčního projektu Verde Slaný. Celý komplex bude realizován v několika etapách na místě bývalého areálu přádelny bavlny Benar v přímém sousedství revitalizované Kumpánovy zahrady. Předpokládaná výše investice pro celý projekt činí přes 1 mld. s plánovanou výstavbou více než 220 nových bytů.

Pod projektem je podepsána zavedená skupina F&S Invest, která ve Slaném v minulosti realizovala Viladům Borovského a v Drahelčicích u Prahy stojí za stavbou dosavadních celkem pěti etap rezidenční čtvrti Na Malé Růži, ve které našlo svůj nový domov již přes 220 rodin. Společnost se svou aktivitou významně podílí na revitalizaci celé lokality, která po několika desetiletích ožije a získá s výstavbou bytů zcela nový charakter.

Zatímco řada developerských společností v současnosti vyčkává, na staveništi ve Slaném rostou nové byty doslova před očima. V rámci 1. etapy vznikne ve třech neprůchozích bytových domech celkem 41 bytů v energetické třídě B určených k bydlení s dispozicemi od 1+kk po 3+kk a cenou od 3 600 000 .

Financování výstavby projektu je zajištěno úvěrem investora od České spořitelny. Spolupráce s renomovanou finanční institucí představuje nejen garanci úspěšného dokončení výstavby projektu, ale i velmi vstřícné podmínky financování pro budoucí majitele bytů. Ty spočívají ve složení pouhých 10 % kupní ceny nyní a zbylých 90 % po dokončení výstavby, které je plánováno v posledním čtvrtletí roku 2024. Byty jsou vhodné jak pro vlastní bydlení, tak jako perspektivní investice s předpokladem budoucího zhodnocení.

Komfortní bydlení ve středu dění

„Již při přípravě projektu jsme kladli důraz na energetickou náročnost a předpoklad úsporného bydlení, u kterého lze optimalizovat budoucí náklady,“ vysvětluje jednatelka F&S Invest Ing. arch. Radka Maximovičová. Bytové domy jsou stavěny s pomocí zdiva VAPIS, které má mimořádně dobré izolační a akustické vlastnosti. Každý prodávaný byt má předzahrádku, balkon či terasu a v rámci ceny má již také zahrnuto venkovní parkovací stání a praktickou kóji na patře daného bytu. Projekt si zároveň zachovává svůj zamýšlený komorní charakter. V každém ze tří vchodů tak najdeme maximálně 14 bytů a na všech patrech maximálně 3 bytové jednotky.

 

Benefity pro nejrychlejší zájemce

„U příležitosti spuštění prodejů nemovitostí nabízíme prvním novým majitelům u vybraných bytů druhé parkovací stání v ceně. Zároveň u vybraných jednotek 2+kk umožňujeme zájemcům v ceně bytu úpravu na dispozici 3+kk, a to díky rozdělení obývacího pokoje příčkou, čímž vznikne oddělený prostor, který je možné využít například jako pracovnu nebo další ložnici. Tato úprava na přání formou klientské změny není zatím zpoplatněna, ale je časově omezena, neboť stavební práce pokračují ve velmi svižném tempu,“ zdůrazňuje Radka Maximovičová, že developer v současnosti nabízí několik akcí, které později již nebude možné využít.

Bydlení v sousedství parku

Projekt Verde Slaný je součástí celkové revitalizace lokality bývalé přádelny bavlny Benar, kterou loni odstartovala kompletní rekonstrukce přilehlého parku. Ten nese nově název Kumpánova zahrada a od 1. července 2022 je otevřen veřejnosti. Součástí prací byla obnova zeleně, cest, vodních prvků, posezení či renovace původní romantické zříceniny akvaduktu. Skupina F&S Invest se na proměně parku podílela bezplatným převodem pozemků na město Slaný a také vypracováním projektové dokumentace.

V bezprostřední blízkosti bytů z projektu Verde Slaný tak vzniklo příjemné místo určené k rannímu joggingu, odpoledním procházkám s kočárkem, piknikům, posezení u kávy či dětským hrám. Mezi další benefity lokality patří například nedaleké koupaliště, a také centrum Slaného dostupné během pár minut příjemnou procházkou. Zde najdou budoucí majitelé veškerou existující občanskou vybavenost, od restaurací před obchody až po základní a střední školy. Obrovským benefitem je samozřejmě i mimořádně dobrá dostupnost hlavního města, do kterého lze ze Slaného autem dojet během 20 minut.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688