msmt.cz (MŠMT)
Studium  |  08.03.2023 22:14:10

Stipendijní pobyt pro studenta/studentku doktorského studijního programu na Wirth Institute for Austrian and Central European Studies v Edmontonu

kanada.gif
The Wirth Institute for Austrian and Central European Studies, University of Alberta, vyhlásil výzvu pro uchazeče/uchazečky o Czech Doctoral Research Fellowship na akademický rok 2023/2024. Termín pro podání žádosti: 10. duben 2023.

The Wirth Institute for Austrian and Central European Studies, University of Alberta, vyhlašuje výzvu pro uchazeče/uchazečky o Czech Doctoral Research Fellowship na akademický rok 2023/2024.

Žádosti mohou podávat studenti a studentky doktorských studijních programů v humanitních, společenskovědních a uměleckých oborech, kteří dosáhli fáze studia, v níž mají splněny veškeré povinnosti s výjimkou dizertační práce. Nabízeno je jedno stipendium, které je určeno k absolvování ročního pobytu ve Wirth Institute v Edmontonu.

Od stipendisty/stipendistky se očekává aktivní zapojení do výzkumu v rámci vlastní dizertační práce, rovněž zapojení do kulturních a akademických aktivit univerzity a rozvíjení vztahů s relevantními institucemi v České republice. Očekává se rovněž spolupráce s krajany v místě pobytu a snaha o propojování krajanské komunity s fakultou.

Jednou z podmínek plátce stipendia je státní příslušnost ČR. Plátce stipendia preferuje zájemce s výbornou znalostí anglického jazyka, kteří jsou zároveň schopni studovat texty v dalším středoevropském jazyce, např. v němčině. V případě zájemců z ČR není možné započítat slovenštinu jako druhý středoevropský jazyk.

Výhodou je doložení výzkumné aktivity (nejlépe ve formě přehledu publikací).

Žádost o stipendium musí zahrnovat shrnutí výzkumného projektu (max. 500 slov), kompletní životopis a jména minimálně dvou osob, které mohou o žadateli/žadatelce podat reference. Zmíněné součásti žádosti je nutné doručit ve formě jednoho dokumentu v PDF, přičemž název souboru musí tvořit jméno, příjmení a země původu uchazeče/uchazečky (např. Jan_Novak_Czech.pdf).

Zájemci naleznou text vyhlášení zde: https://www.ualberta.ca/wirth-institute/fellowship-awards/doctoral-research-fellowships/czech-republic.html.

Žádosti je nutné zaslat řediteli Wirthova institutu (Prof. Alexander Carpenter) e-mailem na adresu: rawright@ualberta_ca, a současně v kopii na Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy na adresu: helena.cermakova@msmt_cznejpozději do 10. dubna 2023.

Výběrová komise University of Alberta sestaví seznam uchazečů/uchazeček, kteří/které budou pozváni/y na pohovor s ředitelem Wirthova institutu. Pohovory proběhnou v květnu nebo v červnu 2023. V červnu 2023 bude znám výsledek výběrového řízení.

O termínu pohovoru budou uchazeči/uchazečky zařazení do užšího výběru informováni/y e-mailem. Institut upozorňuje, že vzhledem k celkovému počtu žádostí nemůže zaslat zprávu všem vyřazeným žadatelům/žadatelkám.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688