pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  07.03.2023 17:03:53

Hlinecká poliklinika v Pardubickém kraji by se mohla dočkat nového rentgenu

Hlinecká poliklinika by se mohla dočkat nového rentgenu

(7.3.2023)

Hejtman Martin Netolický navštívil v úterý ráno Hlinsko, kde se setkal se starostou města a krajským radním Miroslavem Krčilem, místostarosty Radkem Nevolem a Petrem Svobodou a tajemnicí úřadu Martou Novákovou. Řeč byla o investičních aktivitách města, oblasti zdravotnictví či zklidnění dopravy na státní silnici I/34.

„V Hlinsku naše Nemocnice Pardubického kraje provozuje rentgenologické pracoviště. To dříve zajišťovala soukromá společnost, kterou jsme v roce 2017 koupili. Jednalo se pro nás o zlomový moment, který znamenal návrat výkonů v oblasti radiodiagnostiky do naší společnosti. Nyní chceme otevřít debatu o pořízení digitálního rentgenu do Hlinska, což usnadní práci samotným zdravotníkům, ale také zvýší průchodnost pracovištěm. Stávající rentgen je 14 let starý a v krátkodobém horizontu by si zasloužil obměnu,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Starosta Krčil hejtmana seznámil s plánem na výstavbu 24 bytů v budově bývalého generálního ředitelství společnosti ETA, kterou město odkoupilo za pět milionů korun. „V tuto chvíli disponujeme stavebním povolením na rekonstrukci bytových jednotek a teď nás čeká dokončení prováděcí dokumentaci, finalizace rozpočtu celé stavby a nachystání výběrového řízení na zhotovitele. Součástí prací bude i oddělení budovy od průmyslového areálu, její začlenění do prostoru sídliště a dvě ordinace v prostoru bývalé osobní vrátnice,“ uvedl Miroslav Krčil a dodal, že město nyní projektuje budování dalších přibližně 90 bytů v lokalitě za teplárnou a připravuje 22 stavebních parcel v místní části Chlum a osm v Srní.

Řeč byla také o plánech na rekonstrukci bývalého zámečku v Chlumu. „Cílem města je rozšířit možnosti vyžití turistů, kteří navštíví Veselý Kopec, Betlém či nedaleké Peklo Čertovina. V Chlumu by v budově bývalého zámečku měly vzniknout výstavní prostory Muzea hraček, dále pak sál pro 60 lidí či prostor pro služby jako například pošta. Město tak pokračuje v investicích do svých místních částí, mezi které patří vedle Chlumu a Srní také Blatno, Kouty a Čertovina,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Toho vedení města seznámilo také s projektem na nové zábavně vzdělávací centrum nazvané PLANETA Hlinsko. To bude zaměřené na geologii a fyzikální jevy. Umístěné bude v horních dvou patrech bývalé administrativní budovy firmy ETA, kde již nyní funguje obnovené střední učiliště. Na stavební práce, které jsou nyní před dokončením, plynule naváže výroba a umístění expozice určené pro školy a rodiny s dětmi.

Tématem jednání byly také investice pro zklidnění dopravy na státní silnici I/34. „Město identifikovalo dvě problematická místa na silnici I/34, která jsou z hlediska intenzity dopravy nebezpečná. Jedním z těchto míst je křižovatka u benzinové pumpy a supermarketu. Právě za benzinovou pumpou město vybudovalo stavební parcely a s tím také souvisí zvýšení provozu na této křižovatce. Proto by zde bylo vhodné vybudovat kruhový objezd, který zklidní dopravu a umožní bezpečný výjezd z této lokality,“ řekl hejtman Netolický s tím, že druhý plánovaný kruhový objezd by měl vzniknout u odbočky na Holetín.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688