pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  06.03.2023 19:00:02

Pardubický Kraj podpoří energetické úspory na obecních sportovištích

Rada Pardubického kraje na svém pondělním jednání schválila vyhlášení dotačního programu na podporu energetických úspor sportovních zařízení v majetku obcí. Celkově kraj pro obce nad pět tisíc obyvatel vyčlení částku tři miliony korun. Výše dotace na jednoho žadatele se pohybuje v rozmezí 50 – 500 tisíc korun.

„V souvislosti s nárůstem cen energií řešíme velmi intenzivně v rámci našich zařízení realizaci jednoduchých energetických úspor, ale také pokračujeme v přípravách velkých projektů včetně instalace fotovoltaických elektráren. Chceme však také pomoci obcím, v jejichž majetku je celá řada sportovišť a sportovních zařízení, která mají často například neúsporné osvětlení či vytápění. Celkově pro letošní rok z krajského rozpočtu vyčleníme tři miliony korun. Minimální výše dotace je 50 tisíc korun a maximální výše pak 500 tisíc korun s tím, že stejně jako v případě dalších dotačních programů zohledňujeme problémové mikroregiony, tedy území obcí s rozšířenou působnosti Králíky, Moravská Třebová, Česká Třebová a Svitavy, a to navýšením maximální výše podpory, až do 60 procent z celkových způsobilých výdajů projektu,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Mezi způsobilé výdaje patří stavební úpravy a opravy sportovních zařízení vedoucích k energetickým úsporám nebo pořízení či výměna energeticky náročných technologií a zařízení. „Impulsem pro přípravu tohoto dotačního titulu byly samozřejmě debaty jak se starosty obcí, tak s jednotlivými sportovními oddíly, které samozřejmě řeší snížení provozních nákladů tak, aby se to nemuselo promítat například do nájmů či do příspěvků sportovců. Jednotlivé projekty budou hodnoceny na základě kritérií, mezi která patří také přínos projektu pro rozvoj sportu v Pardubickém kraji,“ řekl radní pro oblast sportu Alexandr Krejčíř s tím, že žádosti bude možné podávat od 6. do 30. dubna. Podrobnosti k dotačnímu titulu budou zveřejněny na webu Pardubického kraje.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688