Vlada.cz (Vláda)
Z domova  |  03.03.2023 12:37:56

Premiér Fiala se zúčastnil IX. sjezdu Odborového svazu státních orgánů a organizací a vystoupil na konferenci Asociace samostatných odborů

Předseda vlády ČR Petr Fiala vystoupil na IX. sjezdu Odborového svazu státních orgánů, který zastupuje odboráře a zaměstnance Státní a veřejné správy - státní zaměstnance, zaměstnance samosprávných úřadů, nebo příslušníky bezpečnostních sborů. Poté premiér v Lichtenštejnském paláci na ekonomické konferenci Asociace samostatných odborů vystoupil s projevem k aktuální ekonomické situaci ČR a opatřením vlády na ozdravení veřejných financí.

Premiér Petr Fiala využil této příležitosti a poděkoval všem zaměstnancům za jejich práci a zároveň připomněl, že se v letošním roce zvýšil objem prostředků na platy ve státní sféře o 14,7 miliardy korun. Výdaje na platy státních zaměstnanců tak činí celkem 264 miliard korun.

„Velice si vážím práce státních zaměstnanců.Uvědomuji si, že kvalita služeb, které stát poskytuje, a?vlastně i celkový dojem, který občané?ze svojí země mají, závisí právě na nich. Věříme, že státní sféra potřebuje především dlouhodobou vizi. Aby stát mohl správně fungovat a aby byl dobře připraven na budoucnost, musíme jeho agendy významně revidovat a?zmodernizovat,“ řekl premiér Fiala odborářům.

Na ekonomické konferenci Asociace samostatných odborů premiér zdůraznil, že základní podmínkou do budoucna je zajistit předvídatelné a udržitelné hospodaření státu s tím, že platí závazek vlády snížit schodek veřejných financí co nejdříve pod 3 % HDP.

Premiér také vyzval odbory, aby přijali svůj díl odpovědnosti za ekonomickou situaci České republiky a udržitelnost veřejných financí a požádal je, aby ve svých požadavcích byli realističtí a vnímali celkovou ekonomickou situaci. „Musíme provést skutečné systémové změny, abychom ozdravili bilanci státního rozpočtu a zlepšili stav veřejných financí. Závisí na tom celá budoucnost české ekonomiky, veškerá finanční a sociální jistota českých domácností,“ uvedl předseda vlády.

„Chápu, že některá opatření, o kterých diskutujeme, mohou být u veřejností nepopulární. Naše vláda se ale jasně rozhodla, že udělá to, co je třeba, abychom pro Českou republiku zajistili dobrou budoucnost. Populistických řešení už bylo dost. Je nejvyšší čas na odpovědná řešení,“ dodal premiér.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688