OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Lidé  |  03.03.2023 14:16:00

Martin Žáček končí v čele pojišťovny UNIQA. Po bezmála 30 letech působení v UNIQA, z toho po 14 letech v pozici generálního ředitele UNIQA v České republice a po 9 letech na Slovensku, odstoupí Martin Žáček ze své stávající pozice generálního ředitele k 3


Po bezmála 30 letech působení v UNIQA, z toho po 14 letech v pozici generálního ředitele UNIQA v České republice a po 9 letech na Slovensku, odstoupí Martin Žáček ze své stávající pozice generálního ředitele k 30. 4. 2023 na základě vzájemné dohody a bude pověřen novou rolí poradce v rámci koncernu UNIQA Insurance Group.

Martin Žáček se v průběhu svého působení významně podílel na úspěchu společností UNIQA v Čechách i na Slovensku. Pod jeho vedením UNIQA vyrostla z menší pojišťovny na významnou finanční skupinu na českém i slovenském trhu. Hrál ústřední roli v procesu fúze s bývalými společnostmi AXA na českém a slovenském trhu. Po dokončené fúzi je vhodná doba předat řízení skupiny dále.

UNIQA také hned oznámila, že od 1. 5. 2023 bude novým generálním ředitelem společností UNIQA v ČR a SR jmenován Rastislav Havran, který je s UNIQA Insurance Group spojen od roku 2006.

Rasti Havran UNIQA 3 2023

Rovněž bylo zveřejněno, že Sylwia Szymula (PL) se s okamžitou platností stává novou členkou představenstva odpovědnou za Retail v ČR a SR, která v této roli nahradí dosavadního člena představenstva Marka Bártka. Sylwia Szymula působila dříve jako ředitelka pro řízení zákaznické zkušenosti v pojišťovací skupině PZU a později jako ředitelka pro korporátní strategii ve společnosti ING. Loni Sylwia podporovala přípravu strategických témat pro Retail v UNIQA International a v UNIQA Česko a UNIQA Slovensko. Jmenování podléhá ještě příslušným regulatorním schválením.

Martin Žáček

Martin Žáček je absolvent Jaderné a fyzikálně inženýrské fakulty, zahájil svoji profesní dráhu jako vědecký pracovník. Do pojišťovnictví vstoupil v roce 1994, nejprve jako šéf oddělení controllingu, protože čísla byla a jsou jeho svět. Celou svoji kariéru v našem odvětví tráví v jednom dresu: nejprve Česko-rakouské pojišťovny (1994-2001) a po jejím přejmenování UNIQA (od 2001). Martin Žáček zastával v průběhu let různé top manažerské pozice v představenstvu společnosti, mimo jiné jako CITO a CFO. Generálním ředitelem (CEO) se stal v české UNIQA v roce 2008. V roce 2014 byl jmenován do stejné funkce i pro sesterskou UNIQA na Slovensku. V průběhu času přidal i funkci CEO v integrovaných AXA pojišťovnách, jejichž sloučení s UNIQA má být v létě dokončeno. Kromě toho je činný i v prezídiu České i Slovenské asociace pojišťoven. Martin Žáček je ženatý a má dvě dcery. Rovněž je hrdým dědečkem tří vnuček. Ve volném čase je vášnivým běžcem a triatlonistou (v dorostenecké kategorii byl držitelem československého mistrovského titulu v atletice). Mluví čtyřmi jazyky a zajímá se o historii a geografii.

Rastislav Havran

Po studiu politologie na Univerzitě Komenského v Bratislavě a na univerzitě v Salcburku zahájil Rastislav Havran profesní život ve slovenské UNIQA poisťovni jako člen mezinárodního trainee programu v roce 2006. Postupně byl koncernem UNIQA International nasazen jako manažer různých rozvojových projektů v sesterských společnostech UNIQA v Rumunsku, Srbsku, Bulharsku, Chorvatsku a dalších zemích. Mimo jiné vedl i program Target Operating Model zaměřený na vzájemné využití synergií pro UNIQA Česko a UNIQA Slovensko. Od roku 2014 pracoval jako ředitel operací pro UNIQA ČR a SR, a od roku 2016 byl činný jako člen představenstva s odpovědností za IT a Operations. Jeho volný čas aktuálně konzumuje hlavně rodina. Rád cestuje a sportuje. Aktivně se věnuje fotbalu, lyžování, golfu a tenisu, jako fanoušek podporuje celý život FC Liverpool. Rád čte životopisy význačných osobností.

Marek Bártek

Marek Bártek působil jako ředitel pro retailový obchod UNIQA. Tento úsek komplexně zastřešuje aktivity zaměřené na privátní retailovou klientelu. Marek Bártek (47) je absolventem Masarykovy univerzity v Brně, kde vystudoval Právnickou a Pedagogickou fakultu. Od roku 2001 se pohybuje v oboru pojišťovnictví. Kariéru v pojišťovnictví začínal jako podnikový právník a postupně se od roku 2005 věnoval v manažerských funkcích pojistně-technické problematice, mimo problematiky pojišťovnictví paralelně odpovídal také za penzijní fond a realitní transakce. Od roku 2009 působil v UNIQA pojišťovně. Nejprve na pozici ředitele bankopojištění a strategických obchodních partnerství, a posléze ve funkci ředitele makléřského obchodu a strategických obchodních partnerství. Vedle spolupráce s regionálními a korporátními makléři měl na starosti také kooperace s poradenskými MLM společnostmi, leasingovými společnostmi, dále afinity a on-line obchodní aktivity. Od ledna 2020 zastával funkci CSO v představenstvu UNIQA pojišťovny. Reprezentoval společnost UNIQA rovněž v Obchodní sekci České asociace pojišťoven. Marek Bártek je celoživotním aktivním sportovcem. Vztah má hlavně k tenisu a veškerým aktivitám spojeným s pobytem na horách. Mezi další záliby patří cestování a kultura ve všech jejích podobách. V poslední době ale věnuje hlavní část volného času své rodině, kdy se stal otcem dvou malých slečen.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688