Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )
Okénko investora  |  27.02.2023 11:11:05

Meta zavádí změny inspirované Twitterem

Rok 2022 byl pro společnost Meta jedním z nejhorších, protože během něj ztratila až 60 % své hodnoty. * Na konci roku společnost s ohledem na špatné výsledky oznamuje, že musí snížit své náklady, omezit nerentabilní projekty a optimalizovat. To také znamená propouštění zaměstnanců. Tento týden Meta přišla s novým nápadem, který hodlá vyzkoušet, aby si zajistila nové zisky.

 

Ověřování účtu pouze za poplatek

 

Společnost se pravděpodobně inspirovala u Muskovy sociální sítě Twitter, protože zavádí stejné pravidlo, a to zpoplatnění ověřených účtů. Twitter v prosinci 2022 představil předplacenou službu s názvem Twitter Blue. Nová služba konkurenční společnosti Meta se bude jmenovat Meta Verified. Za 11,99 dolaru měsíčně na webu a 14,99 dolaru měsíčně v systému iOS budou moci uživatelé na platformách společnosti Meta, Instagramu a Facebooku, získat modrý ověřovací štítek. Důvodem je podle společnosti zvýšení bezpečnosti a autentičnosti. Mezi prvními zeměmi, které toto ověření testují, jsou Austrálie a Nový Zéland.

 

Co ověření účtu vlastně znamená? 

 

Ověřovací štítek signalizuje autenticitu, ale nefunguje jako potvrzení ze strany sociální sítě, ani není nijak upřednostňován. Účelem ověřovací značky je zajistit, aby účet, který sledujete, nebyl fiktivní, ale skutečně pocházel ze zdroje, ze kterého má. Takové ověření nejčastěji využívají celebrity, firmy a jiné vysoce postavené účty. 

 

Rok 2023 bude pro Meta rokem efektivity

 

V tomto roce bude společnost především optimalizovat. To je jejím hlavním cílem i podle Zuckerberga. V loňském roce Meta snížila počet zaměstnanců o 13 % a pravděpodobně bude pokračovat v propouštění nadbytečných lidí. Snížila také výdaje v rámci projektu Metaverse, který měl firmě přinést revoluci, ale může jí pomoci v dalším vývoji. 

 

Pozitivní výsledky

 

Meta však excelovala v oblasti tržeb, kde překonala očekávání analytiků a vykázala 32,2 miliardy dolarů. Pozitivní výsledky zaznamenala také v počtu uživatelů Facebooku, kdy k září 2022 dosáhla 1,98 miliardy aktivních uživatelů denně a 2,96 miliardy aktivních uživatelů měsíčně.

 

Nákup akcií 

 

Meta se letos odrazila od katastrofálního roku 2022. Její loňské potíže byly způsobeny zpomalením výdajů na online reklamu a rostoucími ztrátami v divizi Reality Labs, která zahrnuje projekty Metaverse. Na začátku roku 2023 bychom se mohli dočkat toho, že se akcie odrazí ode dna. Za 23procentním skokem hodnoty společnosti stálo zveřejnění jejích výsledků, které podpořilo i příznivé rozhodnutí regulačních orgánů ve stejný den, kdy byla zpráva zveřejněna. * Federální soudce zamítl žádost FTC o zablokování převzetí společnosti Meta výrobcem fitness her pro virtuální realitu Within Limited.

 

Nejvyšší hodnoty dosáhly akcie Meta loni na začátku srpna, kdy stály 375 dolarů za akcii. Od té doby výrazně klesly * Dnes se cena pohybuje kolem 170 dolarů za akcii. Konsenzuální cílová cena by se mohla vrátit na 200 dolarů, přičemž někteří analytici předpovídají posun na 300 dolarů za akcii. [1] Růst bude jistě ovlivněn tím, jak uživatelé přijmou ověřovací poplatek.

 



Výkonnost společnosti Meta Platforms za posledních 5 let. (Zdroj: Investing)

 

Olíva Lacenová, analytička společnosti Wonderinterest Trading Ltd. 

 

* Minulá výkonnost není zárukou budoucích výsledků

 

[1] Výhledová prohlášení vycházejí z předpokladů a současných očekávání, která mohou být nepřesná, nebo ze současného ekonomického prostředí, které se může změnit. Taková prohlášení nejsou zárukou budoucích výsledků. Zahrnují rizika a další nejistoty, které je obtížné předvídat. Výsledky se mohou podstatně lišit od výsledků vyjádřených nebo naznačených v jakýchkoli výhledových prohlášeních.

Olívia Lacenová

Olívia Lacenová

Ve světě finančních trhů začínala na oddělení sales, kde se věnovala klientům obchodujícím prostřednictvím CFD certifikátů. Fascinoval ji zejména svět akcií a komodit, kterým se chtěla věnovat podrobněji. Rok a půl strávila psaním odborných článků na tuto tématiku v redakci Hospodářských novin. Momentálně se zabývá analytickou činností, kde se věnuje hlavně trhům s komoditami a vývoji drahých kovů, které ve fyzické podobě považuje za nejlepší formu zajištění majetku proti nejistotě.



Wonderinterest Trading Ltd

Váš úspěch je pro nás prioritou, a proto ke klientům přistupujeme individuálně. Společnost Wonderinterest Trading Ltd tvoří tým nejlepších odborníků a vyškolených profesionálů, kteří jsou připraveni poskytnout vám pomoc při vstupu do světa investic tím správným způsobem - cestou k úspěchu. Wonderinterest Trading Ltd je kyperská investiční společnost (CIF), která je regulována a dohlížena Kyperskou komisí pro cenné papíry (CySEC) s licencí číslo 307/16. Poskytuje klientům obchodní příležitosti v dynamickém prostředí globálních trhů.

Více informací na https://www.wonderinterest.com/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688