Inzerce (Inzerce)
24.02.2023 09:26:16REKLAMA

Jak poznat kvalitní sportovní oblečení do každého počasí

Opravdu kvalitní oblečení na sport a volnočasové aktivity je pro ženu důležitější než pro muže. Ženy mají rády oblečení, které těsněji obepíná jejich pokožku a pokud není kvalitní, může nadělat mnohem větší zdravotní paseku než užitek ze sportu. Ženy také více než muži dbají na to, jak v oblečení vypadají. Je tedy nesmírně důležité, aby zvolily oblečení, které je bude nejen chránit proti nepřízni počasí při sportu a pobytu venku, ale také dobrý střih, který jim perfektně sedne a zdůrazní jejich přednosti. V takovém oblečení se pak budou i lépe cítit. A to je neméně důležité.

V dnešní době, kdy se klade důraz na pozitivní vliv sportu a pohybu vůbec na naše zdraví, se roztrhl pytel s nejrůznějším sportovním a volnočasovým oblečením. Jak však poznat kvalitní oblečení? Není totiž nic horšího než utrácet peníze za oděv, který třeba nemusí být přímo zdravotně závadný, ale po několika nošeních se rozpadá. Kvalitní https://sportano.cz/zena/damske-obleceni by vám mělo sloužit více než jednu sezónu, a zde je pár jednoduchých rad, jak poznat kvalitní oblečení.

Prohlédněte si švy

Je důležité se podívat, jak je oděv ušitý. Pokud má nekvalitní švy, ze kterých se dají vytáhnout nitě, nic dobrého to nevěstí. Nesouvislé nebo křivé švy také svědčí o sešití horkou jehlou a dává tušit, že takový oděv, budete muset dříve nebo později nechat opravit. Anebo vzít jehlu a nit do vlastních rukou. První pohled na zpracování oděvu vám tedy řekne dost sám o sobě. Určitě nechcete, aby se vám legíny roztrhly ve fitku hned u prvního posilovacího stroje a ukázaly, jaké spodní prádlo pod nimi máte.

Použitý materiál

Kvalita použitého materiálu je také velmi důležitá. Mnohé napoví etiketa s informacemi o jeho složení a způsobu praní. Vyberte si kvalitní nejlépe přírodní materiál jako je bavlna, vlna či kašmír, ve kterých pokožka volně dýchá a dodává přirozený pocit. Naopak u vrchního oblečení jako jsou bundy a třeba lyžařské kalhoty volte velmi pevné materiály, které vydrží nejen srážku s terénem, ale také se vám nerozpadne po prvním kontaktu s deštěm.

Vzor, který na sebe ve švech navazuje

Dobrým ukazatelem je také to, že vzor ve švech hezky ladí a navazuje. Toto je markantní hlavně u pruhovaných vzorů. Pokud pruhy na sebe nenavazují nebo ujíždějí, svědčí tento úkaz o nekvalitním zpracování. Navíc ujíždějící pruhy a křivé kostky kazí i estetický dojem z vašeho oblečení.

Skryté zipy

U kvalitního sportovního oblečení jsou schované zipy. Zipy se zakrývají hlavně proto, abyste se o něj někde nezachytili a oděv si následně neroztrhli. V dalším případě byste se o něj také mohli při sportovní aktivitě zranit. Mnoho výrobců používá odhalené zipy, protože jsou levnější a jednodušeji se přišívají. Kvalitní oděvy však s největší pravděpodobností mají zipy chráněny látkovou légou.

Pružnost tkaniny

Převážně oblečení, které těsně obepíná kontury těla a není z kvalitního materiálu se po čase vytahá. Asi všichni jsme už viděli nevzhledné boule na kolenech nekvalitních tepláků. Nebo vytahaná trika v místech loktů. Kvalitní tkanina, a dokonce i ta nepružná, by neměla být po větším vytáhnutí ochablá a jen stěží se vracející do původního tvaru a ten si po velmi dlouhou dobu udržují.

Obecně se dá říci, že pokud koupíte oděv od kvalitní prověřené značky, získáte za své peníze kvalitu. Ano, některé značky postupem času na kvalitě ubírají. To znamená, že ne každá značka má stejnou kvalitu dnes, jakou měla třeba před pěti lety.

Chcete-li mít jistotu kvality, sáhněte po osvědčených značkách. Kvalitní věhlasné značky přinášejí zaručenou kvalitu a vy si můžete být jisti dobrou investicí do kvalitního oblečení pro ženy. Na e-shopu https://sportano.cz najdete jednu z nejlepších přehlídek nejznámějších značek sportovního oblečení nejen pro ženy.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty