kr-zlinsky.cz (Zlínský kraj)
Z regionů  |  22.02.2023 12:03:51

Rekonstrukce Březnické ulice ve Zlíně se blíží, začne už 1. března

Rekonstrukce Březnické ulice ve Zlíně se blíží, začne už 1. března

Lepší průjezdnosti křižovatkou ulic Březnická a Mostní ve směru od zimního stadionu se dočkají řidiči ve Zlíně. Kromě opravy povrchů budou dopravu nově řídit semafory. Rekonstrukce začne přesně za týden, od poloviny března pak musí motoristé počítat s dopravním omezením.

ZLÍNSKÝ KRAJ – Už za týden ve středu zahájí Zlínský kraj rekonstrukci Březnické ulice ve Zlíně. Nového povrchu se dočká její úsek mezi křižovatkou na třídě Tomáše Bati a zimním stadionem, dlouhý 600 metrů. Stavba bude probíhat souběžně s přestavbou křižovatky Březnické ulice s ulicí Mostní, jejímž investorem je Statutární město Zlín. Stavební práce budou zahájeny 1. března, s dopravními omezeními pro motoristy se počítá od poloviny března.

„Ulice Březnická získá mnohem kvalitnější povrch vozovky, s lepšími protismykovými vlastnostmi. To bude mít společně s přestavbou křižovatky s Mostní ulicí pozitivní dopad nejen na bezpečnost a plynulost dopravy v tomto místě, ale zároveň také na snížení hladiny hluku a úrovně emisí ze silničního provozu. Dobrá zpráva je to nejen pro obyvatele Zlína, ale také pro ty, kteří do města dojíždějí za prací,“ vysvětlil náměstek hejtmana pro dopravu Radek Doležel.

Rekonstrukci Březnické ulice, která přijde na 15 milionů korun, bude kraj realizovat prostřednictvím své příspěvkové organizace Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK). Zhotovitelem stavby bude sdružení firem Eurovia CS Praha a SMO Otrokovice. To bude na stejném místě provádět současně také přestavbu křižovatky s Mostní ulicí, která bude po svém dokončení nově řízená semafory. Součástí této investiční akce města bude také napřímení Mostní ulice, rekonstrukce jejích přilehlých úseků a rovněž oprava ulice vedoucí k hotelu Zlín.

Stavba s sebou přinese dopravní omezení, která potrvají minimálně po celou letošní stavební sezonu. Hned na začátku března bude uzavřeno parkoviště mezi obratištěm trolejbusů a ulicí Mostní. Hlavní dopravní omezení, kterým bude zjednosměrnění Březnické ulice, začne platit v závislosti na počasí a vyřízení potřebných povolení nejdříve od pondělí 13. března. První etapa stavby potrvá tři měsíce a budou při ní probíhat mimo jiné práce na rekonstrukci jednoho jízdního pruhu Březnické ulice od nově budované křižovatky po sportovní halu.

„Z toho důvodu bude v Březnické ulici povolen pouze jednosměrný průjezd vozidel ve směru z centra města k Majáku. V opačném směru budou motoristé používat objízdnou trasu přes Kudlov,“ upřesnil ředitel ŘSZK Bronislav Malý.

Pro nákladní automobily povede objízdná trasa z Uherského Hradiště přes Otrokovice do Zlína. Na objízdné trase pro osobní auta a autobusy přes Kudlov se počítá s drobnější úpravou jízdních pruhů ulice Osvoboditelů v křižovatce u Kolektivního domu a s povolením jízdy vozidel v ulici Na Požáře ve směru od Hradské ulice ke Štefánikově včetně mostu přes Kudlovský potok, kde je nyní zaveden jednosměrný provoz v opačném směru.

Průběh dalších tří etap stavebních prací a rozsah dopravních omezení bude ještě upřesněn.

Zpracoval: Jan Vandík

22. 2. 2023

? Kontakt pro média:

Soňa Ličková
tisková mluvčí Zlínského kraje
577 043 190, 602 671 376
sona.lickova@kr-zlinsky.cz

img-5383-foto-jiri-balat.jpg
img-5424-foto-jiri-balat.jpg
img-5411-foto-jiri-balat.jpg
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688