pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  21.02.2023 00:00:00

Centrální příjem v Pardubicích bude s okolím spojen vytápěným nadzemním koridorem - předpokládaná cena za vybudování koridoru je 50 milionů včetně daně

Centrální příjem v Pardubicích bude s okolím spojen vytápěným nadzemním koridorem

Centrální příjem v Pardubicích bude s okolím spojen vytápěným nadzemním koridorem
(21.2.2023)

V návaznosti na stavbu centrálního urgentního příjmu v Pardubické nemocnici rozhodli krajští radní o zahájení výběrového řízení na zpracování projektové dokumentace pro vybudování propojovacího nadzemního koridoru, který spojí tuto největší krajskou investici v historii s okolními budovami. Předpokládaná cena za vybudování koridoru činí 50 milionů korun včetně daně.

Vybudování spojovacího krčku je samostatným projektem mimo stavbu centrálního urgentního příjmu v Pardubické nemocnici. Projekt jsme připravovali v několika variantách s tím, že jsme v rámci rozhodování zohledňovali především ekonomickou situaci. Vzhledem k tomu, že do rozpočtu kraje můžeme zapojit zvýšené inkaso daňových příjmů z loňského roku, tak jsme schopni se přiklonit k variantě, která bude znamenat pro pacienty a personál zvýšení komfortu, protože při přesunech z jednoho objektu do druhého budou procházet prostorem, který bude temperovaný. Předpokládaná hodnota této stavby činí 50 milionů korun včetně daně,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Koridor je navržen jako ocelová konstrukce. Založení bude provedeno pilotáží. Vodorovná konstrukce chodby včetně vyrovnávacích ramp bude zmonolitněna. Rám bude opláštěn v případě temperované konstrukce fasádním systémem s použitím trojskla nebo lehkým izolačním panelem. Koridor bude vybaven osvětlením a nouzovým osvětlením. „Naším cílem je, aby byl nadzemní koridor dokončen v rámci 2. etapy stavby centrálního urgentního příjmu, která bude probíhat po zahájení zkušebního provozu celého pavilonu a byl co nejpřívětivější vůči provozu a využívání našimi pacienty a zaměstnanci. Proto jsem velmi ráda, že byla vybrána a odsouhlasena temperovaná varianta. Pokud vše půjde dle našich představ, tak by stavba koridoru měla být zahájena v polovině příštího roku,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro oblast zdravotnictví Michaela Matoušková.

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688