pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  17.02.2023 00:00:00

Kraj připravuje ve Svitavách novou výjezdovou základnu zdravotnických záchranářů a investice do nemocnice - předpokládané celkové náklady investičního záměru včetně projektové dokumentace a souvisejících služeb necelých 628 milionů korun včetně daně

h novou výjezdovou základnu zdravotnických záchranářů a investice do nemocnice
Kraj připravuje ve Svitavách novou výjezdovou základnu zdravotnických záchranářů a investice do nemocnice
(17.2.2023)

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický navštívil ve čtvrtek odpoledne Svitavy, kde se starostou Davidem Šimkem a místostarostou Pavlem Čížkem jednal mimo jiné o projektech kraje ve městě, mezi které patří rozvoj Svitavské nemocnice či vybudování nové výjezdové základny Zdravotnické záchranné služby na nově budovaném obchvatu města.

„Dlouhodobě hovoříme o dalším rozvoji areálu Svitavské nemocnice. Od roku 2019 máme zpracovaný generel, který spočívá v etapovité modernizaci části objektů lůžkových oddělení, kdy chceme ve Svitavské nemocnici vytvořit moderní pavilony pro poskytování zdravotní péče 21. století. Určitý dluh vůči nemocnici si uvědomujeme, avšak nejprve bylo nutné dokončit stavbu centrálního urgentního příjmu v Orlickoústecké nemocnici, nový pavilon Nemocnice následné péče v Moravské Třebové a v neposlední řadě pavilon centrálního příjmu v Pardubické nemocnici,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Pokud by vše šlo podle plánů, tak bychom chtěli dal zahájit práce ve druhé polovině roku 2025. V tuto chvíli jsou předpokládané celkové náklady investičního záměru včetně projektové dokumentace a souvisejících služeb necelých 628 milionů korun včetně daně. Je však samozřejmě otázkou, jak se do této částky promítnou aktuální nárůsty cen stavebních prací a materiálu,“ řekl hejtman.

V rámci generelu rozvoje nemocnice se počítá také s demolici stávajícího objektu, ve kterém sídlí Zdravotnická záchranná služba. Novou základnu kraj připravuje na vznikajícím obchvatu města. „Od konce loňského roku máme vydané společné povolení stavby, která by podle aktuálních propočtů měla vyjít na 112 milionů korun včetně daně. Přes 70 milionů korun bychom mohli získat z Integrovaného regionálního operačního programu, do kterého chceme podat žádost o dotaci. Součástí budovy bude šest garážových stání pro sanitní vozidla, potřebné zázemí pro posádky, ale také výcvikové středisko pro přibližně 25 osob s vlastním vstupem, skladem a sociálním zázemím. V rámci projektu bude realizována i fotovoltaická elektrárna, což odpovídá požadavkům na energetický standard budov. Pokud by vše šlo podle našich představ, tak by mohla být stavba hotová na jaře 2025,“ řekl hejtman.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688