olomouc.eu (Olomouc)
Kultura  |  16.02.2023 12:34:23

Olomouc - Filharmonie v květnu uspořádá program MFOpen

Filharmonie v květnu uspořádá program MFOpen

16. února 2023 (čt)

Namísto tradičního festivalu Dvořákova Olomouc uspořádá letos Moravská filharmonie třídenní program s názvem MFOpen. Od pátku 12. do neděle 14. května 2023 tak divákům nabídne akci menšího rozsahu, na jejíž dramaturgii se podílí šéfdirigent Zsolt Hamar. Na programu ovšem Dvořákova hudba chybět rozhodně nebude.

Přestože poslední ročníky festivalu Dvořákova Olomouc patřily k úspěšným, letos se filharmonie pořadatelství vzdá, a to z důvodu financování. V rámci pořadatelství totiž filharmonie není schopna nabídnout divákům hudební událost v dosavadní podobě. „Jako ředitel jsem stál před velmi těžkým rozhodnutím, ale jsem si vědom primárního úkolu Moravské filharmonie. Náš ekonomický výhled pro letošní rok ukázal, že bude nutné přehodnotit plán sezóny 2022/2023 a učinit opatření. Zrušení Dvořákovy Olomouce pro letošní rok se ukázalo jako to nejsmysluplnější řešení, díky kterému budeme moci garantovat zachování ostatní programové nabídky a její kvalitu. Jsme ve velmi úzkém kontaktu se zřizovatelem a víme, že problematika koncepčního financování Moravské filharmonie je aktuální téma. Věříme, že spolu s vedením města dojdeme k nejlepšímu možnému řešení,“ popsal ředitel Moravské filharmonie Olomouc Jonáš Harman.

„Vnímáme tradici festivalu, proto doufáme, že se jedná o provizorní řešení, které muselo vedení filharmonie učinit. Souběžně s tím pracujeme na dlouhodobém koncepčním řešení financování jak Moravské filharmonie, tak Moravského divadla, protože v současnosti jsme se dostali na hranici udržitelnosti. Fakt, že Moravská filharmonie za současných podmínek nedokáže uspořádat festival Dvořákova Olomouc, je jedním z důkazů,“ reagoval za zřizovatele, město Olomouc, náměstek primátora Viktor Tichák.

Díky iniciativě šéfdirigenta a členů orchestru ovšem vznikla myšlenka nabídnout posluchačům třídenní program pod názvem MFOpen. Vznikne tak rozšířením společného plánovaného koncertu, který měl být zahajovacím koncertem původního festivalu. „Věřím, že MFOpen bude skutečnou oslavou Moravské filharmonie Olomouc. Připravujeme akci, kde je hudba v centru pozornosti, a kde hlavními aktéry budou skvělí filharmonici. Bude to ukázka nadčasových a věčných hodnot hudby, ale také důkaz, že klasická hudba může být moderní, progresivní a trendy,“ představil myšlenku akce její iniciátor, šéfdirigent Moravské filharmonie Zsolt Hamar.

Detailní program MFOpen bude představen ve středu 1. března 2023. Současně bude zahájen také předprodej vstupenek. Více informací najdete na www.mfo.cz

Zdroj: Moravská filharmonie Olomouc

| Poslední úprava: 16. února 2023 (čt)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688