Královéhradecký (kr-kralovehradecky.cz)
Z regionů  |  03.02.2023 16:04:43

Výprava z královehradeckého kraje zaznamenala na Olympiádě dětí a mládeže historicky nejlepší výsledek

3. 2. 2023

Jubilejní 20. olympiáda dětí a mládeže byla pro mladé sportovce, kteří reprezentovali Královéhradecký kraj, historicky nejúspěšnější. Sportovci získali celkem 31 medailí a v celkovém pořadí krajů obsadili s 252 body poprvé zlatou příčku, a to před Moravskoslezským a Libereckým krajem. Závodníci předvedli skvělé sportovní výkony a všichni účastníci olympiády zažili i jedinečnou atmosféru a z Krkonoš si odvážejí životní zážitky a nová přátelství.

„Po čtyři dny jsme mohli sledovat úžasné výkony, zápal, houževnatost, vzájemnou podporu, slzy radosti i slzy smutku, které také ke sportu patří. Myslím, že jsme viděli i budoucí hvězdy zimních sportů, o kterých určitě uslyšíme,“ zhodnotil hejtman Martin Červíček.

 

Sportovci krajské výpravy získali celkem 31 medailí, a to deset zlatých, třináct stříbrných a osm bronzových a v celkovém bodování krajů obsadili s 252 body první místo. K tomuto historicky nejlepšímu výsledku krajské výpravy nejvíce přispěli sportovci v alpských disciplínách, snowboardu, šachách a skicrossu. Skvělých výsledků dosáhli ale i reprezentanti biatlonu, lyžařského orientačního běhu a běžeckého lyžování.

 

K nejúspěšnějším sportovcům krajské výpravy patřila Natali Anna Machytková se ziskem tří zlatých medailí v alpských disciplínách, lyžařská orientační běžkyně Sheila Havrdová s dvěma zlatými medailemi a Simona Bubeníčková, která excelovala v běžeckém lyžování zrakově postižených a z olympiády si přivezla také dvě zlaté medaile.

 

Celý průběh olympiády se nesl v přátelské a uvolněné atmosféře, mladí sportovci ukazovali své dovednosti, slavili osobní úspěchy nebo úspěchy svých vrstevníků ve smyslu fair play. Reprezentant výpravy Královéhradeckého kraje, lyžařský orientační běžec Matěj Čečka, získal za své sportovní chování hlavní cenu fair play.

 

Výbornou práci také odvedli organizátoři při zajišťování ubytování, stravování a dopravy účastníků na závody, správci sportovišť za jejich přípravu, ale také dobrovolníci a krajské školy, bez kterých by uspořádání tak velké a významné akce, kterou mládežnická olympiáda bezesporu je, nešlo zajistit.

 

„Poděkování také patří partnerům, městům, hotelům, dobrovolníkům a zapojeným školám za pomoc při přípravě akce i dalších souvisejících detailů, které jsou pro běžného diváka neviditelné, ale bez nichž by něco takového uspořádat nebylo možné. Pro nás bylo pořadatelství velkou výzvou a myslím, že jsme ji zvládli se ctí. Největší díky patří mladým sportovcům za to, že jsou inspirací pro své vrstevníky, jejich trenérům a rodičům za podporu," řekl náměstek hejtmana pro školství a sport Arnošt Štěpánek.

 

Olympiáda, kterou přenášela České televize v podobě živých přenosů, přilákala do zimních sportovních středisek Krkonoš také velký počet diváků. Pozvání organizátorů na akci využily i školy z našeho regionu. Děti v doprovodu svých učitelů měly možnost vidět opravdové závody a sportovcům, mezi kterými měly třeba i své kamarády, bouřlivě fandily.

 

„Považuji to za jednu z cest, jak přivést ke sportu další děti a ty, co třeba již sportují, motivovat tak, aby u těchto aktivit vytrvaly a jednou si třeba splnily i největší olympijský sen,“ doplnil hejtman Červíček.

 

 

Krajská výprava zaznamenala na Olympiádě dětí a mládeže historicky nejlepší výsledek

 

Olympiáda mládež inspiruje, motivuje a pomáhá formovat dobré charaktery. Je projektem Českého olympijského výboru a již dvacet let se na jeho pořadatelství velkou měrou podílí kraje České republiky. První olympiáda se konala již v roce 2003 a její jubilejní 20. ročník pořádal Královéhradecký kraj od 22. do 26. ledna 2023, kdy do zimních středisek Krkonoš zamířilo více jak 1 200 sportovců ve věku 12 až 16 let a necelých šest stovek členů krajských výprav.

 

 

Krajská výprava zaznamenala na Olympiádě dětí a mládeže historicky nejlepší výsledek

 

 

Krajská výprava zaznamenala na Olympiádě dětí a mládeže historicky nejlepší výsledek


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688