plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  03.02.2023 00:00:00

Na plzeňské radnici zasedali předsedové žákovského parlamentu. Dozvěděli se o mezinárodním vzdělávacím programu pro mládež

Na plzeňské radnici zasedali předsedové žákovského parlamentu. Dozvěděli se o mezinárodním vzdělávacím programu pro mládež

Zasedal žákovský parlament (fotografie: M. Pecuch)

Zasedal žákovský parlament (fotografie: M. Pecuch)

Předsednictvo Městského žákovského parlamentu zasedalo ve čtvrtek 2. února v Sále Luďka Pika na plzeňské radnici. Trojice představitelů mladých poslanců, která se jednání zúčastnila, se dozvěděla o vzdělávacím programu DOFE. Ten je určen žákům a studentům, jež se chtějí rozvíjet a pracovat na sobě. S žáky přišly diskutovat i náměstkyně primátora pro oblast školství a cestovního ruchu Lucie Kantorová a vedoucí magistrátního odboru školství, mládeže a tělovýchovy Dagmar Škrlantová. Projekt školákům prezentoval Josef Nový z organizace DOFE.

Vedení města tento program, jenž funguje na základních i středních školách, univerzitách, ve sportovních klubech a dalších organizacích pracujících s mládeží, podporuje. „Líbí se mi, že projekt pomáhá mladým lidem objevit jejich potenciál. Cílem setkání žákovského parlamentu proto bylo, aby se s ním předsednictvo seznámilo a předalo informace i ostatním základním školám. Máme už připravené finance, které bychom školám mohli vynaložit na registrační poplatky do programu, nebo na odměny koordinátorům na školách. Věřím, že naši žáci a studenti projeví zájem a do projektu se přihlásí,“ řekla Lucie Kantorová, náměstkyně primátora pro oblast školství a cestovního ruchu.

Účastníci projektu DOFE se pravidelně a dlouhodobě věnují třem aktivitám a na závěr absolvují týmovou expedici v přírodě za účasti zkušeného vedoucího. Vzdělávací program je určen pro mládež od 14 do 24 let. Program byl založen v roce 1956 ve Velké Británii, v současnosti funguje ve více než 130 zemích světa. Přináší jedinečný a léty ověřený koncept práce s mládeží. „Odměnou účasti v projektu je pro žáky v neposlední řadě i mnoho benefitů. Absolvent získá prestižní mezinárodní certifikát, který uznávají zahraniční univerzity i zaměstnavatelé. Hodit se jim mohou i body navíc u přijímacích zkoušek na střední či vysoké školy,“ poznamenala Lucie Kantorová.

O své zážitky se s třemi členy předsednictva žákovského parlamentu přijela podělit i dvojice studentů gymnázia z Tábora. Vyprávěli o expedici na Azorské ostrovy, promítli žákům fotografie a přiblížili další aktivity.

Městský žákovský parlament je projektem Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání II (MAP II), který sdružuje více než stovku škol z Plzně a dalších obcí v okolí. Má celkem 20 členů, předsednictvo tvoří pět žáků a zasedá dvakrát do roka. Další zasedání se na plzeňské radnici uskuteční počátkem června.

Text: Monika Krausová

Fotogalerie

Na plzeňské radnici zasedali předsedové žákovského parlamentuNa plzeňské radnici zasedali předsedové žákovského parlamentuNa plzeňské radnici zasedali předsedové žákovského parlamentuNa plzeňské radnici zasedali předsedové žákovského parlamentuNa plzeňské radnici zasedali předsedové žákovského parlamentuNa plzeňské radnici zasedali předsedové žákovského parlamentuNa plzeňské radnici zasedali předsedové žákovského parlamentuNa plzeňské radnici zasedali předsedové žákovského parlamentuNa plzeňské radnici zasedali předsedové žákovského parlamentu

Zveřejněno: 3. 2. 2023, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688