Tomáš Novotný (UP forum)
Akcie ve světě  |  30.01.2023 13:16:27

UP index minulý týden zaostal za S&P 500

UP World LNG Shipping Index, jediný akciový index na světě zaměřený na společnosti námořní přepravy LNG, minulý týden klesl o 0,67 %. Americké akcie reprezentované indexem S&P 500 přidaly 2,47 %.


Hned dvě partnerství si připsaly dvouciferný růst, ale jen jeden investory potěší. V případě GasLog Partners (NYSE: GLOP) je téměř dvacetiprocentní růst dán návrhem GasLog Ltd. - generálního partnera (zakladatele) - na odkup všech podílů. Nabídnutá cena $7,7 byla v době oznámení nad tržní cenou, ale zavírací cena byla už nad osmi dolary poté, co se objevily spekulace na možnost výrazného zvýšení prvotní nabídky na dvoucifernou částku. Nabídka na odkup každopádně ukazuje na atraktivnost odvětví. Samotný GasLog Ltd. byl stažen z burzy po odkoupení společností BlackRock, která v něm drží 45 %.

Růst DLNG (NYSE: DLNG) o 11,3 % byl tak největší "normální" růst. Dalším v pořadí je New Fortress Energy (NASDAQ: NFE), která růstem o skoro osm procent zkorigovala předchozí týdny poklesu. Pět procent přidala Korea Line Corporation (KRX: 005880), její kurz ale zároveň nebyl schopen prorazit resistenci. Capital Product Partners (NASDAQ: CPLP) vzrostl o 4,2 % a bp (NYSE: BP) o 2,3 %.

Klesajících společností bylo více. Flex LNG (NYSE / OSE: FLNG) odepsal 6,4 %, japonské trio Mitsui O.S.K. Lines (TSE: 9104), NYK Line (TSE: 9101) a "K" line (TSE: 9107) ztratilo od 5,4 % do 4,2%. Cool Company (OSE: COOL) klesla o 4,4% a Nakilat (QSE: QGTS) odepsal 3,2 %. Excelerate Energy (NASDAQ: EE) bylo se ztrátou 2,6 % posledním výraznějším strůjcem poklesu UP indexu.

O UP indexu: UP World LNG Shipping Index je skupina akciových indexů založená na pravidlech navržená tak, aby ukazovala a měřila výkonnost světových veřejně obchodovaných společností zapojených do námořní přepravy zkapalněného zemního plynu (LNG). Tento unikátní index zahrnuje 19 společností a partnerství ze zemí po celém světě, jako jsou USA, Katar, Japonsko, Norsko, Jižní Korea a Malajsie. Index pokrývá více než 65 % světové flotily přepravců LNG. UP Index je prémiová služba. Nabízíme jak freemium (základní graf indexu UP a index S&P 500), tak i zkušební přístup ke všem grafům. Administrátorem UP indexu je společnost UP forum s.r.o. 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688