Zdraví  |  29.01.2023 09:47:48

Udělejme otočku, staňme se vegany

Včera jsme někteří volili a zvolili nového prezidenta. Mnozí z nás si  myslí, že vše teď bude nové, lepší, krásnější a čeká nás zářivá budoucnost. Mnohem zářivější než bez volby prezidenta. Ale opravdu to bude tak?

O naši duchovní budoucnost, která je důležitější než ta materiální, i když to možná dnes nevidíme, se musíme postarat především my sami, každý z nás. Pomoc hledat můžeme a měli bychom, ale v úplně jiné rovině. Žádný prezident, pokud vím, rozhodnutí neubližovat a držet se principu AHIMSA, který je pro klid duše zásadní, zatím neprosazoval. Žádný prezident ani jiný člověk za nás princip ahimsa, princip neubližování (bytostem, planetě) nebude žít.

Osvícená duchovní Mistryně Ching Hai praktikující metodu Quan Yin přesně před půl rokem vyhlásila, že se lidi mají do 6 měsíců "obrátit" a stát se vegany. Do této doby se zavázala Mistryně Ching Hai lidem a jejich duším, které toto rozhodnutí učiní a budou litovat svých předchozích činů, pomoci. Přesně dnes je konec této "lhůty".


Mistryně Ching Hai denně vyzývá lidi k tomu, aby přehodnotili svůj život a přešli na veganství, aby "udělali otočku" a přestali konečně ubližovat mnoha bytostem na této planetě a planetě samotné.

Proč byl dnešní den stanoven jako dead line - konec lhůty,  nevím. Ale zkusme se znovu zamyslet nad tím, jak se chováme k sobě, k jiným lidským bytostem, k planetě. Proč nedokážeme pochopit, že ahimsa je základní princip života. Ahimsa je neubližování nejen těm, které máme rádi, to je jednoduché, ale neubližování všem. Ostatní bytosti (lidi, zvířata) na Zemi nejsou proto, abychom jim ubližovali (ano, konzumace masa a války je ubližování), ale proto, abychom je chránili, učili se od nich lásce a abychom s nimi v lásce žili. Kdy už to konečně pochopíme?

AHIMSA je to nejdůležitější, co můžeme své duši poskytnout. Ahimsu reprezentuje veganství. Pojďme ahimsu žít, staňme se vegany.

 

Mistryně Ching Hai je světově uznávaná duchovní učitelka, humanitární aktivistka a umělkyně. Narodila se v roce 1950 v Au Lac ve Vietnamu.

Video zde -  https://www.youtube.com/watch?v=-oz1QXxRVtc

Pavla Hřebíčková (vegan)

Pavla je dlouholetá etická veganka. Nekonzumuje žádné živočišné produkty a zvířata nevyužívá ani k jiným účelům (oblečení, obuv, testování léků na zvířatech, drogerie, kosmetika …).

Snaží se o život ve smyslu ahimsa (nenásilí) – nikomu neubližovat, tedy ani lidem, ani zvířatům. Zvířata považuje za své bližní, ne „výrobky“ na talíři nebo v šatníku.

29.01. 20:12  Ne (Jan Norwi)
29.01. 20:12  Ne (Jan Norwi)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688