Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Cestování  |  27.01.2023 14:30:15

Cesta jak restartovat turismus z východní Asie - obnovení přímých leteckých spojů Praha - Soul od 27.3. i více letů.

Většina obyvatel východní Asie touží znovu cestovat. Brání jim v tom mimo jiné vysoké ceny letenek, nízká frekvence dopravních spojení a nedostatek personálu. Výrazně pomoct by však mělo obnovení přímé letecké linky Praha – Soul, které je naplánované na 27. března tohoto roku. O aktuální situaci a nastartování turismu po pandemii covidu-19 mluvili ředitelé zahraničních zastoupení České centrály cestovního ruchu – CzechTourism na exportním workshopu. Věnoval se dynamickým spotřebitelským trhům v Číně, Japonsku, Jižní Koreji a jihovýchodní Asii (JV Asie).

Loni v říjnu Japonsko obnovilo bezvízový styk a otevřelo hranice. Japonci se na něj velmi těšili, Evropu vidí jako ideální místo pro poznávací turistiku. Stejně tak i Jihokorejci. Většina plánuje letos podniknout alespoň jednu cestu do zahraničí. Kromě atraktivity místa vybírají obě skupiny turistů dovolenou s ohledem na bezpečnost a cenu destinace. Čím dál více vyhledávají pro pobyt luxusnější hotely a velmi je zajímá tradiční česká kuchyně. Postupně se obnovuje kongresová a incentivní turistika, na významu roste tzv. premium travelling – cestování jako ukázka společenského statutu spojená se zážitky a cestováním po regionech. Do těch turisty lákají především vinařské trasy, pěší turistika a gastro tours.

 

Číně přetrvává nepřiznivá epidemiologická situace. Obnovení přímé linky mezi Prahou a Šanghají je tak v jednání. Obecně však platí, že Číňané chtějí cestovat za netradičními zážitky, milují českou gastronomii a jsou ochotni utrácet za kvalitní ubytování. V zemích JV Asie je situace s cestováním příznivější. Díky zrušení pandemických opatření na jaře loňského roku, mohou tamní obyvatelé znovu vyjíždět do zahraničí. Tento trend krátce po otevření CzechTourism následoval významným rozvojem svých aktivit v regionu a Česká republika tak zaznamenává významný nárůst zájmu. Turisté z JV Asie chtějí cestovat zejména za netradičními zážitky, momentálně je láká zima a sníh.

 

„Výpadek turistů z Asie český cestovní ruch silně zasáhl. Před pandemií covidu byla Čína na 4. místě (600 tisíc turistů), co se týče počtu příjezdů zahraničních turistů do Česka. Korejců přijelo v roce 2019 cca 400 tisíc. Zároveň se v případě Korejců a Číňanů jedná o jedny z nejbonitnějších turistů, tzn. hostů, kteří v destinaci hodně utrácí,“ říká ředitel České centrály cestovního ruchu – CzechTourism Jan Herget a dodává: „Výpadek východoasijských turistů je tak v tuzemském cestovním ruchu velmi znát a návrat těchto bonitních hostů je z ekonomického pohledu klíčový. Jsem proto nadšený ze znovuobnoveného leteckého spojení Praha - Soul a věřím, že se brzy podaří i restart linky Praha – Šanghaj.“

 


 


 

 




K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688