kraj-lbc.cz (Liberecký kraj)
Z regionů  |  25.01.2023 11:00:56

Turistické oblasti v Libereckém kraji obdrží 10 milionů, dvakrát víc než vloni

25. 01. 2023
 

Kampaně pro zvýšení návštěvnosti, spolupráce v rámci projektu Křišťálové údolí, fotografování oblíbených turistických cílů, správa sociálních sítí a propagace Libereckého kraje. Tyto a další aktivity související s cestovním ruchem podpoří dotace ve výši deseti milionů korun určená turistickým oblastem regionu. Její poskytnutí schválili na svém včerejším jednání krajští radní.

„Účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje obdrží organizace destinačního managementu pro Jizerské hory, Krkonoše, Máchův kraj, Český ráj a Lužické hory. Jsem ráda, že celkovou částku se nám podařilo oproti minulému roku o sto procent navýšit, takže každá turistická oblast získá ne jeden jako loni, ale dva miliony korun. Aby však dotaci získaly, musí splnit patřičné podmínky,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně hejtmana pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

Přesně stanoveny jsou například mzdové náklady – v každé organizaci musí pracovat dva zaměstnanci na celý úvazek; u jednoho se připouští i úvazek poloviční. Je nutné také prokázat statistické údaje o dané turistické oblasti. „Jsou to informace o tom, kolik turistů v ní přenocovalo, jaká byla průměrná délka jejich pobytu a údaje o návštěvnosti jednotlivých turistických cílů a informačních center,“ vysvětlila Vinklátová.

Stejně tak musí každá turistická oblast prokázat, nakolik je aktivní a jak se věnuje marketingu. „Zohledňují se vytváření, naplňování a vyhodnocování akčních a marketingových plánů, vzdělávání, účast na veletrzích a prezentačních akcích, interakce na sociálních sítích a webových portálech, vytváření produktů cestovního ruchu či aktivní spolupráce na celokrajských propagačních kampaních,“ dodala Vinklátová.

Liberecký kraj za poslední léta významně zvýšil podporu turistických regionů. „Jako jeden z mála krajů nejdeme cestou zřízení krajské destinační společnosti, která by pro nás znamenala mnohem vyšší náklady. Turistické regiony vzájemně spolupracují a svojí vlastní činností přinesly našemu kraji za rok 2022 přibližně 25 milionů korun. Jejich zástupci svou oblast dokonale znají, a jsou tak schopni poskytnout návštěvníkům odpovídající servis,“ uzavřela Květa Vinklátová.


 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688