Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )
Okénko investora  |  24.01.2023 12:00:57

Vývoj kolem burzy FTX pomohl hodnotě bitcoinu

Krach kryptoměnové burzy FTX výrazně otřásl komunitou i hodnotou jednotlivých kryptoměn. Podle CNBC se však právníkům podařilo zajistit 5 miliard dolarů, které patřily zkrachovalé burze. Z této informace těžil růst hodnoty bitcoinu, který se po měsíci dostal nad hodnotu 18 tisíc USD.* 

Během čtvrtečního obchodního dne se cena kryptoměny vyšplhala až na 18 200 USD a dosáhla tak nejvyšší úrovně od 14. prosince 2022.* Důvodem bylo zabavení výše zmíněných peněz, které podle právníků dává naději na vyplacení klientů druhé největší kryptoměnové burzy, která v listopadu zkrachovala. 

Právníci společnosti FTX ve středu uvedli, že uvedenou částku našli v likvidních aktivech, včetně hotovosti a digitálních aktiv. Varovali také, že prodej těchto aktiv by mohl vyvolat tlak na trh a srazit jejich hodnotu. 

Vzhledem k tomu, že se trh nachází v klesajícím trendu, tzv. medvědím trendu (medvědí trend je definován jako pokles cen o 20 % oproti jejich maximům), je hodnota bitcoinu v klesajícím trendu již více než rok. Důvodem je řada událostí, které měly negativní dopad na kapitálové trhy a ovlivnily i dění v kryptosegmentu - od války na Ukrajině, přes energetickou krizi, rostoucí inflaci až po zvyšování úrokových sazeb centrálními bankami. 

Na druhou stranu odborníci předpovídají, že to nejhorší je za námi. Pozitivní nálada na trhu kryptoměn přetrvávala i během pátečního obchodního dne, kdy hodnota bitcoinu podle Coinmarketcap.com překonala hranici 19 tisíc dolarů*.

 

Graf: Historický vývoj hodnoty bitcoinu. (Zdroj: Coinmarketcap.com)

 

 

Olívia Lacenová, Hlavní analytička společnosti Wonderinterest Trading Ltd.

 

 

* Minulá výkonnost není zárukou budoucích výsledků.

Olívia Lacenová

Olívia Lacenová

Ve světě finančních trhů začínala na oddělení sales, kde se věnovala klientům obchodujícím prostřednictvím CFD certifikátů. Fascinoval ji zejména svět akcií a komodit, kterým se chtěla věnovat podrobněji. Rok a půl strávila psaním odborných článků na tuto tématiku v redakci Hospodářských novin. Momentálně se zabývá analytickou činností, kde se věnuje hlavně trhům s komoditami a vývoji drahých kovů, které ve fyzické podobě považuje za nejlepší formu zajištění majetku proti nejistotě.



Wonderinterest Trading Ltd

Váš úspěch je pro nás prioritou, a proto ke klientům přistupujeme individuálně. Společnost Wonderinterest Trading Ltd tvoří tým nejlepších odborníků a vyškolených profesionálů, kteří jsou připraveni poskytnout vám pomoc při vstupu do světa investic tím správným způsobem - cestou k úspěchu. Wonderinterest Trading Ltd je kyperská investiční společnost (CIF), která je regulována a dohlížena Kyperskou komisí pro cenné papíry (CySEC) s licencí číslo 307/16. Poskytuje klientům obchodní příležitosti v dynamickém prostředí globálních trhů.

Více informací na https://www.wonderinterest.com/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688