Lukáš Kovanda, Ph.D. (Trinity Bank)
Volby  |  23.01.2023 09:23:20

Babišovy šance na zvolení prezidentem rychle klesají, říkají kursy sázkových kanceláři. Kdo nyní vsadí na Babiše 1000 korun, dočká se v případě jeho úspěchu výhry přes 6000 korun, při sázce na Pavla získá jen necelou stokorunu


Šance na zvolení Andreje Babiše dnes podle vypsaných kursů tuzemských sázkových kanceláří citelně klesají. Kursy předních sázkových kanceláří Tipsport, Fortuna, SazkaBet a Betano se nyní pohybují v rozmezí od 1:6,6 do 1:7,25. Kdo si tedy nyní vsadí 1000 korun na to, že Babiš se stane prezidentem, dočká se v případě jeho vítězství potenciálně výhry až 6250 korun v čistém vyjádření.

V případě vítězství Petra Pavla bude výhra při vložené tisícikoruně podstatně nižší. Kursy na jeho vítězství se nyní pohybují nejčastěji od 1:1,08 do 1:1,1. Výherce si tedy v čistém odnese potenciálně nejvýše stokorunu. Reálně to bude spíše ještě o něco méně, kvůli poplatkům či maržím sázkových kanceláří.

Pravděpodobnost Babišova triumfu odvozená z kursů uvedených sázkových kanceláři se tudíž nyní pohybuje lehce nad úrovní deseti procent. Šance na Pavlův triumf je tedy bezmála 90procentní. V podstatě totožné rozložení šancí panovalo těsně po prvním kole volby minulý víkend. Během končícího týdne se pravděpodobnost Babišova vítězství nejprve o něco zvýšila, až na čtvrtečních zhruba 19 procent, od té doby však opět klesá. Nyní je zhruba poloviční oproti šanci, kterou někdejší premiér a šéf hnutí ANO měl podle kursů sázkových kanceláří v předvečer prvního kola volby. Tehdy se pravděpodobnost jeho celkového triumfu v prezidentském klání pohybovala mírně nad úrovní dvaceti procent.

Babišovy šance na triumf jsou tedy nyní velmi nízké, nikoli ovšem nulové, přičemž navíc dále poměrně rychlým tempem klesají. Pokud by stávající dynamika poklesu pokračovala v nadcházejícím týdnu, v předvečer druhého kola volby se Babišova šance na triumf bude limitně blížit nule, zatímco pravděpodobnost Pavlova vítězství by byla takřka stoprocentní.

 

Lukáš Kovanda, Ph.D.

Hlavní ekonom, Trinity Bank

TRINITY BANK

Trinity Bank působí na finančním trhu již 25 let a vznikla transformací Moravského Peněžního Ústavu – spořitelního družstva. Má více než 92 000 klientů a její bilanční suma přesahuje 65 miliard Kč.

Trinity Bank se specializuje na privátní a korporátní bankovnictví, u fyzických osob se zaměřuje především na vkladové a spořicí produkty, které nabízejí nadstandardní zhodnocení úspor.

Více informaci na: www.trinitybank.cz

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688