Patria (Patria Finance)
Volby  |  14.01.2023 15:39:00

Prezidentské volby 2023 online: Za dva týdny Babiš versus Pavel. Sčítání, odhady a výsledky

První kolo prezidentských voleb podle predikcí Českého rozhlasu, CNN Prima News a webu Seznam Zprávy vyhraje bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) před někdejším vysokým představitelem české armády a NATO Petrem Pavlem, třetí skončí bývalá rektorka Mendelovy univerzity Danuše Nerudová. Odpovídá to vývoji průběžných výsledků po sečtení hlasů ze třetiny procent okrsků.




Babiš podle predikce Českého rozhlasu získá 37 procent hlasů, Pavel 34 procent, Nerudová 13,5 procenta. Výhled agentury STEM pro CNN Prima News předpokládal, že v prvním kole prezidentských voleb zvítězí Babiš s 35,2 procenta hlasů. Pavel za ním zaostane o jeden procentní bod. Nerudová skončí na třetím, nepostupovém místě a obdrží podle predikce 14,44 procenta hlasů.

Sociologická výzkumná organizace PAQ Research k 14:45 uvedla uvedla, že Babiš získá 34,18 procenta hlasů, Pavel 33,46 a Nerudová 15,67 procenta hlasů. Na Patria.cz pro Vás volby sledujeme online.

Mandát stávajícího prezidenta Miloše Zemana vyprší ke dni 8. březnu 2023. S číslem 1 kandiduje Pavel Fischer, jako 2 Jaroslav Bašta, s číslem 3 odstoupil Josef Středula, s číslem 4 kandiduje jeden ze trojice favoritů voleb Petr Pavel, s číslem 5 následuje Tomáš Zima, číslo 6 má z trojice favoritů volby dle průzkumů Danuše Nerudová, číslo 7 pak třetí ze trojice favoritů Andrej Babiš, číslo 8 Karel Diviš a číslo 9 Marek Hilšer.

Průzkum agentury Median z 5. ledna dával v prvním kole 29,5 % Petru Pavlovi, 26,5 % Andreji Babišovi a 21 % Danuši Nerudové. U Ipsos ze 4. ledna je to 28,6 % pro Babiše, 27,8 % pro Pavla a 24,6 % pro Nerudovou. Kantar ze 3. ledna hovoří o 27,5 % pro Petra Pavla, 26,5 % pro Andreje Babiše a 22 % pro Danuši Nerudovou.

Bookmakeři sázkových kanceláří favorizují Pavla, ve volební pátek odpoledne měl kurz na vítězství průměrně 1,43:1. Na Babišovu výhru byl kurz 3,5:1, má ale nejnižší kurz pro první kolo, tedy jeho postup do druhého kola je podle bookmakerů nejpravděpodobnější. Kurz na Nerudovou klesl až na 20:1. Zbylá pětice kandidátů je podle sázkových kanceláří outsidery. Čtvrteční debata na TV Nova, které se jako jediné zúčastnil i Babiš, s kurzy nehnula a měnily se jen minimálně.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688