plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  12.01.2023 00:00:00

Veletrh práce a vzdělávání bude 26. ledna v hale TJ Lokomotiva v Úslavské ulici v Plzni a nabídne stovky pracovních míst z celého Plzeňského kraje

Veletrh práce a vzdělávání bude 26. ledna v hale TJ Lokomotiva

Stovky pracovních míst z celého Plzeňského kraje, desítky vystavovatelů a zajímavý celodenní program. Takový má být jedenáctý ročník Veletrhu práce a vzdělávání – Klíč k příležitostem. Koná se ve čtvrtek 26. ledna 2023 v TJ Lokomotiva v Úslavské ulici v Plzni. Pořadatel akce, plzeňská společnost Grafia, tradičně spolupracuje s významnými partnery na trhu práceregionu (Úřad práce, krajská pobočka v Plzni, Pakt zaměstnanosti, Hospodářská komora ČR, ZČU, Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR).

Vizuál akce„Máme radost, že se mohou zaměstnavatelé a zájemci o práci potkat naživo,“ uvedla Jana Brabcová, jednatelka Grafie. Dodala, že zájem o vystavování na veletrhu je velký. I když některé firmyPlzeňském kraji skončily, na trhu práce je stále převis nabídky pracovních míst. Na trhu stále chybí některé profese, za které jsou podniky ochotny zaplatit nejen vysoké mzdy, ale také náborové příspěvky až ve výši 50 tisíc korun. Mezi ně se řadí například CNC operátoři a programátoři, ale také seřizovači, lékaři, zdravotnický a ošetřující personál. „Poslední roky přinesly do pracovního života nové faktory – potřebu vyrovnat se s návratem na pracoviště a znovu získat běžné pracovní návyky, stmelovat týmy, které si odvykly spolupracovat. Proticovidová opatření přinesla i nové zkušenosti z organizace práce, někteří zaměstnanci si uvědomili, že chodit do práce a oddělovat soukromý a pracovní život je vlastně výhoda a někdy i privilegium,“ podotkla Jana Brabcová.

Na veletrhu tradičně vystavuje několik desítek zaměstnavatelů. Je určen všem, kdo hledají práci či brigádu – lidem bez rozdílu věku či vzdělání, těm, kteří chtějí změnu či jsou aktuálně nespokojeni se svým místem, studentům posledních ročníků středních škol a jejich učitelům, vysokoškolákům i lidem bez práce. Nabízeny budou také profesní, rekvalifikační a další kurzy, z nichž řadu lze získat bezplatně.

Velký zájem bývá tradičně i o doprovodný program. Na návštěvníky čeká řada přednášek, poraden i aktivit pro radost. Na veletrhu budou už po jedenácté vyhlášeny Ceny Mamma/Parent Friendly pro zaměstnavatele přátelské rodinám svých zaměstnanců. Oceněné podniky splňují kritéria hodnocení, vytvářejí dobré podmínky pro zaměstnance s rodinami, umožňují zkrácené úvazky, využívají pružnou pracovní dobu, provozují nebo podporují firemní školky či jesle, pořádají akce pro rodiny s dětmi či umožňují péči o rodinné příslušníky apod.

Editace textu: Hana Josefová


Zveřejněno: 12. 1. 2023, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688