Inzerce (Inzerce)
Kryptoměny  |  09.01.2023 14:17:48REKLAMA

4 nejlepší kryptoměny vhodné k investování v probíhající kryptozimě pro rok 2023

Kryptozima je pojem, který získal na významu během loňského masivního poklesu hodnoty naprosté většiny kryptoměn. Tento výprodej přinesl investorům mnoho důležitých informací. Jednou a možná tou nejdůležitější informací bylo to, že tento tržní segment si prozatím není schopen udržet svou hodnotu. Výrazná korelace kryptoměnového trhu s akciovým trhem byla ukončena až v závěru loňského obchodního roku, kdy se akcie dokázaly z ročních minim odrazit, kdežto kryptoměny nikoliv.

V tomto článku se podíváme na technickou analýzu nejznámějších kryptoměn bitcoin a ethereum a rovněž i na jejich mladší konkurenty tokeny FGHT a CCHG, které kromě zajímavého investičního potenciálu nabízejí také přidanou hodnotu ve formě služby pro zákazníky.

Bitcoin (BTC)

Tato nejznámější kryptoměna současnosti se od začátku listopadu obchoduje v postranním trendu a osciluje okolo svého point of control (POC), což je cena, na které bylo v určitém časovém horizontu zobchodováno nejvíce peněz. Během vánočních svátků bitcoin atakoval vyšší cenové úrovně, ovšem jednalo se pouze o test nejbližší rezistence, kdy cena záhy opět začala klesat.

Dobrou zprávou je, že již jednou testovaná rezistence nemusí při druhém testu plnit tak významně svojí funkci, takže bitcoin může mít otevřenou cestu k vyšším cenám. Další významná rezistence se nachází na ceně 20.000 USD, která je ovšem v současné době ještě poměrně vzdálená.

Technický pohled na Bitcoin

Ethereum (ETH)

Hlavní konkurent bitcoinu o pomyslný vrchol kryptoměnového světa je na tom, co se týče nákupních signálů mnohem lépe. Ethereum se již více než měsíc obchoduje nad rostoucí trendovou čarou, přičemž se již dokázalo dostat i přes hodnotu svého POC. I Ethereum během prosince otestovalo vyšší ceny, kdy trh vytvořil výrazné cenové maximum, které bude pro současný rostoucí trh první bariérou.

Pokud budou kupci na tomto trhu dostatečně silní a podaří se jim udržet cenu nad hranicí 1.350 USD, bude dosti pravděpodobné, že se postupem času Ethereum podívá na hodnotu další rezistence, konkrétně na cenu 1.500 USD. To ovšem nebude možné bez pořádného pozitivního fundamentu, který kryptoměnovým trhům v posledních několika měsících chybí.

Technický pohled na Ethereum

Fightout (FGHT)

Token FGHT je nativním tokenem jednoho z nejnovějších krypto projektů FightOut. Projekt FightOut je zaměřen především na fanoušky sportu, zdravého životního stylu a moderních technologií, které chystá odměňovat za jejich každodenní fyzickou aktivitu. Tento zcela unikátní celosvětový Move-to-Earn projekt je totiž kombinací fitness aplikace a řetězce fyzických posiloven, který spojuje tréninky v reálném světě se soutěžením ve světě metaverse.

Předností projektu FightOut je i poučení se z chyb předchozích pokusů o podobnou aplikaci a stavění na implementaci projektů jako je například STEPN. Na rozdíl však od již aktivních aplikací FightOut sleduje svým uživatelům kromě kroků i všechny jejich ostatní fitness aktivity, což mu výrazně přidává na uživatelské atraktivitě.

Aby těch předností nebylo málo, tak si tým FightOut připravil pro své uživatele a investory také bohatý bonusový program. Odměny je možné získat už v předprodeji. Investor při investici vyšší než 50 tisíc dolarů dostane slevu 25 % na pořízení dalších tokenů a při investici nad 500 dolarů pak dostane slevu 10 % na další tokeny.

Na oslavu zahájení předprodeje a rychle rostoucí komunity se rozhodl tým FightOut vyhlásit i tzv. giveaway, kdy budou dány jednomu vylosovanému šťastlivci, který bude zároveň splňovat i všechny podmínky soutěže, tokeny FGHT v hodnotě 250 tisíc dolarů.

FightOut aplikace

V aplikaci je každému uživateli přidělen jeden avatar, se kterým je tzv. svázán duší. Tento avatar pak bude uživatele reprezentovat ve světě metaverse. Stavba avatarova těla se bude měnit a vyvíjet přesně podle toho, jak se bude měnit a vyvíjet tělo uživatele v reálném světě.

Z toho tak jasně vyplývá, že bude mít avatar rovněž i stejné všechny atributy jako jeho uživatel - sílu, fyzickou kondici, techniku nebo kardiovaskulární systém. Aby byla u uživatele co nejvíce podpořena motivace na zlepšení jeho fyzické kondice, rozhodl se tým učinit avatary neobchodovatelné. Pokud tedy bude chtít mít uživatel ve světě metaverse svého avatara samý sval, bude muset nejdříve zapracovat sám na sobě.

FightOut avatar

V aplikace bude dále možné i porovnávat své sportovní výsledky s výsledky profesionálních sportovců. První virtuální tělocvična, ve které budou moci uživatelé začít makat na svém těle, by měla být spuštěna ve 4. čtvrtletí roku 2023. V plánu je, že by každá z těchto tělocvičen měla mít jak prostor pro cvičení, tak i bar s občerstvením a relaxační prostory.

Předprodej tokenu FGHT

Předprodej tokenu FGHT i navzdory tomu, že byl zahájen teprve v polovině prosince 2022, u investorů boduje. Už během svého sedmidenního soukromého předprodeje získal více než 1 milion dolarů a v tomto tempu pokračuje i nyní ve veřejném předprodeji. Aktuálně se totiž v předprodeji vybrala částka přesahující 2,64 milionu dolarů.

Investoři tak mají šanci zapojit se do předprodeje v jeho rané první fázi, ve které je cena tokenu FGHT stanovena na 0.016 USD.

Aktuální vývoj předprodeje

C+Charge (CCHG)

Token CCHG je nativním tokenem platformy společnosti C+Charge, jenž přišla se zajímavým způsobem, jak využít technologii blockchain k podpoře udržitelnosti životního prostředí. Projekt se zaměřuje především na řidiče elektromobilů, kterým nově nabízí přístup k uhlíkovým kreditům výměnou za to, že budou platit za nabíjení svých elektromobilů pomocí tokenů CCHG.

Přehled C+Charge

Celý systém C+Charge funguje velmi jednoduše. Každý řidič elektromobilu, který bude využívat aplikaci C+Charge, bude mít zároveň i svou peněženku, jejímž prostřednictvím bude platit pomocí tokenu CCHG za nabíjení svého elektromobilu v nabíjecích stanicích.

Investoři, které zajímá problematika životního prostředí nebo jsou fanoušci elektromobilů, se mohou v současné době zúčastnit předprodeje tokenu CCHG. Předprodej byl spuštěn před několika málo dny a nyní se nachází ve své první fázi, ve které je cena tokenu CCHG 0.013 USD. Jedná se o minimální cenu v předprodeji, kterou by si investoři neměli nechat ujít, jelikož v následujících fázích poté bude cena tokenu dále automaticky navyšována. Aktuálně je už v předprodeji vybráno více než 78 tisíc dolarů.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688