David Jukl (Mercurius Pro)
Akcie ve světě  |  15.12.2022 11:16:41

Růstové akcie, které jsou příliš levné na to, abyste je ignorovali

Dnes se podíváme se na nejlepší kvalitní a perspektivní růstové akcie, které zůstaly po letošním medvědím trhu ve výprodeji. A toho byste mohli využít – jejich dlouhodobý potenciál je totiž více než výrazný.

Medvědí trh, který nastal v roce 2022 nebyl vůbec přívětivý a obzvláště bolestivý byl právě pro populární růstové akcie. Tyto tituly byly v letošním roce doslova sraženy na kolena, přičemž mnoho z nich se propadlo klidně až o 65 % až 80 % a nebo dokonce ještě více. V důsledku toho investoři ale samozřejmě mohou najít velice levné růstové akcie, které by mohli koupit. A ruku na srdce – kdo z nás by neměl rád nákupy ve výprodeji?

To je ale zároveň vzhledem k současnému prostředí poměrně obtížná disciplína. Kde tedy aktuálně vidíme zajímavé tržní příležitosti, pokud je řeč o růstových akciích? Čtěte dále…

Na medvědím trhu nicméně mohou levné růstové akcie vždy spadnout ještě níže. Jakmile se tyto akcie dostanou do klesajícího trendu, prakticky nic je nezachrání. Silné zisky, přiměřené ocenění a nákupy od insiderů neznamenají pro Wall Street během medvědích trhů nic. Proto k nákupům ve slevě přistupujte obezřetně – a raději nakupujte ve více fázích.

Ani zajímavá ocenění nebo investice ze strany zasvěcených osob nemohou tyto akcie zastavit během rostoucího býčího trhu a opačné trendy nemohou podpořit ani akcie na klesajících trzích.

Tohle všechno byste měli mít na paměti. A teď už pojďme na to.

Netflix (NFLX)

Netflix je poměrně kontroverzní volbou. Konkurence této platformě roste jako houby po dešti. Pořád ale má co nabídnout. Když už nic jiného, Netflix se během pouhých šesti měsíců změnil z růstové akcie na hodnotovou. Za tu dobu se ovšem jeho akcie propadly o více než 76 %, čímž se tržní kapitalizace této společnosti snížila o stovky miliard dolarů.

Pro největší světovou službu streamovaného videa to byl ohromující pád. Vytvořil však příležitost k nákupu.

Navzdory poklesu byla společnost Netflix v posledních měsících z technického hlediska nejlépe vypadajícím členem skupiny FAANG. Ve skutečnosti vzrostl o více než 80 % od svého minima.

Je třeba přiznat, že díky tomu jsou akcie Netflixu méně levné, protože se nyní obchodují za zhruba 30násobek průměrného odhadu zisku analytiků v roce 2022 namísto ocenění pod 20násobkem, které měly na začátku tohoto roku.

Netflix bychom si na watchlist akcií k nákupu určitě přidali. Ale nezapomeňte sledovat aktuální dění.

Advanced Micro Devices (AMD)

Zdá se, že všichni analytici dnes tak trochu zapomínají na společnost Advanced Micro Devices (NASDAQ:AMD), ale to je velká chyba. Společnost poskytuje tzv. stavební bloky používané v mnoha typech rostoucích technologií a hraje stále větší roli v kritických částech technologického sektoru.

Ať už se jedná o cloud computing, hry, grafiku, strojové učení, hluboké učení nebo jiné oblasti, čipy AMD jsou široce využívány.

Stejně jako u jejích konkurentů však nyní poptávka po ní mírně klesá. V určitém okamžiku se tento mírný propad projeví na akciích poté, co ztratily dvě třetiny své hodnoty. Po tomto poklesu je AMD ohromně levná.

A to zejména proto, že analytici i nadále očekávají, že AMD v budoucnu poroste. A na svém nedávném minimu akcie měnily majitele za méně než 16násobek zisku společnosti.

To je pro tak kvalitní společnost, jako je AMD, velmi nízká cena, zejména proto, že generální ředitelka Lisa Su pokračuje nejen ve zvyšování tržeb, ale i téměř všech finančních ukazatelů.

Tato společnost nepochybně bude určovat budoucnost v oblasti technologií. Buďte u toho i vy. 

Mercurius Pro

Mercurius Pro, o. c. p., a. s. vznikl v roce 2018 a jeho tým má bohaté zkušenosti z předchozího působení jak v českých, tak zahraničních makléřských domech, investičních bankách a dalších finančních institucích. Poskytujeme profesionální služby pro začínající, pokročilé i institucionální investory. Naší vizitkou jsou letité zkušenosti a výsledky naší práce.

Pro investory, kteří nemají velké zkušenosti, případně jsou limitováni časem, nabízíme konzultace s makléřem či pasivní přístup k investicím skrze řízená portfolia. Zkušený investor uvítá širokou paletu nástrojů FX, komoditního, finančního i akciového trhu, včetně derivátů. Lehce si tak může z naší nabídky vytvořit své široce diverzifikované portfolio. Profesionálním a korporátním investorům nabízíme produkty a podmínky upravené dle jejich požadavků.

Více informací najdete na: www.mercurius.pro

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku


Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Čt 14:27  Akcie Barclays po pozitivních výsledcích za 1Q24 rostou o 4% Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Čt 10:51  OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688