Cianews.cz (ČIA)
Údaje o firmách  |  26.05.2003 17:49:51

MfD: Pojišťovna ČS chystá prodej statisíců klientů



Několik set tisíc klientů se chystá prodat Pojišťovna České spořitelny (PČS). Jde o ty, kteří si u ní pojistili majetek nebo uzavřeli jiné, takzvané neživotní smlouvy. Do budoucna se chce pojišťovna specializovat hlavně na životní pojištění. Informuje o tom dnešní Mladá fronta Dnes (MfD)

Chystaná operace v režii PČS jen potvrzuje, že současný pojistný trh není usazen a čeká jej další pohyb. "Bude docházet k fúzím a prodeje pojistných kmenů budou běžné. Je třeba si uvědomit, že životní a majetkové pojištění je něco naprosto odlišného. Jiná pojistná matematika, jiné účetnictví. A stále více pojišťoven se bude chtít specializovat na jedno či druhé," říká finančník, který si nepřál být jmenován. Snaha dcery ČS soustředit se na životní pojištění je podle expertů logická. Tento typ pojištění lze totiž více kombinovat či doplňovat se službami mateřské banky.

Jak MfD dále uvádí, v minulosti došlo zatím ke dvěma prodejům klientů neživotního pojištění ve Winterthuru a Pojišťovně Komerční banky. V obou případech smlouvy koupila Pojišťovna Kooperativa. Pojišťovna spořitelny se chystá k vůbec největšímu prodeji klientů na tuzemském pojistném trhu. V současné době totiž spravuje 634 tisíc neživotních pojistek. O detailech plánu však představitelé firmy i jejího hlavního akcionáře, České spořitelny (ČS), mlčí. Podle informací z trhu se o koupi zajímají pojišťovny UNIQA a Generali. "Nabídka a struktura služeb je předmětem strategického rozhodování na nejvyšší úrovni finanční skupiny Erste Bank. S ohledem na to je předčasné hovořit o produktech nebo skupinách produktů," řekl generální ředitel pojišťovny Jaroslav Kulhánek na dotaz, kterých pojistek se má transakce týkat.

Prodejem by se část klientů spořitelní pojišťovny stala klienty nového majitele jejich smluv. Z dřívějších prodejů vyplývá, že nová pojišťovna zachová smlouvy podle uzavřených podmínek. Po vypršení platnosti je však upraví podle svých vlastních kritérií. Pokud se to klientovi nebude líbit, může uzavřít pojistku jinde. Mluvčí Kooperativy Diviš říká, že když v minulosti došlo ke koupi pojistek, k žádným velkým odlivům nedošlo. "Drtivá většina klientů zůstala," říká.

-gs-,-jh




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688