mmr.cz (MMR)
Z regionů  |  09.12.2022 12:26:17

MMR představilo evropským partnerům projekty podpořené z fondů EU v Jihočeském kraji


MMR představilo evropským partnerům projekty podpořené z fondů EU v Jihočeském kraji

9. 12. 2022

V rámci končícího českého předsednictví v Radě EU představilo Ministerstvo pro místní rozvoj ČR zástupcům členských států Evropské unie a představitelům Evropské komise a Generálního sekretariátu Rady vybrané projekty podpořené z fondů EU, které byly realizovány v Jihočeském kraji. Na neformálním jednání konaném ve dnech 7.–9. prosince 2022 v Českých Budějovicích a Vodňanech si tak členové pracovní skupiny pro strukturální opatření a nejvzdálenější regiony mohli na příkladech dobré praxe prohlédnout, jak v naší zemi pomáhají evropské peníze.

„Zastřešujícím tématem tohoto jednání, stejně jako i celého právě vrcholícího předsednictví ČR v Radě EU, je politika soudržnosti jako hlavní nástroj nejen pro snižování rozdílů mezi jednotlivými regiony, ale také pro digitální a zelené investice, které se v EU stávají prioritními,“ vysvětluje ředitelka Odboru řízení a koordinace fondů EU Kateřina Neveselá. „Pro naši zemi je politika soudržnosti klíčovou investiční politikou. Je proto žádoucí, aby byla zachována i do budoucna,“ dodává Neveselá.

Cílem akce bylo ukázat, jak fondy EU pomáhají v regionech, a to konkrétně na příkladu Jihočeského kraje. Během akce byly prezentovány úspěšné projekty v oblasti výzkumu, vývoje, inovací, klimatu a digitalizace, které byly realizovány Jihočeskou univerzitou a městem České Budějovice. Zúčastnění zástupci evropských institucí tak měli možnost prohlédnout si výstupy projektů na místě a prodiskutovat zkušenosti s využitím fondů EU přímo s příjemci.

Prezentované projekty podpořené z fondů EU:
Dopravní informační a řídicí centrum (České Budějovice) je aktuálně stavebně a technicky dokončováno v areálu dopravního podniku jako součást širšího dispečersko-operátorského pracoviště. Jelikož pracovníci DIŘC budou na řízení provozu kooperovat s dispečery MHD a elektrodispečery městského dopravce, nabídne centrum efektivnější řešení dopravních situací nejen lidem v individuální přepravě, ale i v té hromadné. Ostrý provoz by měl být zahájen v březnu 2023.
Projekt byl podpořen z Operačního programu Doprava částkou 99,3 mil. : DotaceEU - Dopravní informační a řídicí centrum České Budějovice

CENAKVA (Vodňany) pokrývá infrastrukturní, znalostní a expertní zázemí Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity a Jihočeské výzkumné centrum akvakultury a biodiverzity hydrocenóz. Náplní velké výzkumné infrastruktury CENAKVA je porozumění změnám ve sladkovodních ekosystémech a jejich celospolečenské závažnosti z hlediska zachování biodiverzity, ochrany vodního prostředí a vodních zdrojů důležitých pro život a činnost člověka.
Projekt byl podpořen z Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace částkou 16 mil. : DotaceEU - Rozvoj centra CENAKVA
MMR představilo evropským partnerům projekty podpořené z fondů EU v Jihočeském kraji
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688