mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  08.12.2022 05:37:00

Povinná hotelová karanténa skončila a Hongkonžané plánují příští dovolenou

Povinná hotelová karanténa skončila a Hongkonžané plánují příští dovolenou

08.12.2022 / 05:28 | Aktualizováno: 08.12.2022 / 05:37

V roce 2019 utratili Hongkonžané 26,9 miliard amerických dolarů za cestování po světě. Uvolnění příjezdových podmínek do Hongkongu na přelomu září a října opětovně nastartovalo cestovatelský apetit místních obyvatel. Úplné ukončení povinnosti absolvovat hotelovou karanténu při příjezdu do HK způsobilo hotovou lavinu v nákupu letenek do zahraničí.

Z hlediska preferencí převládá zájem o individuální turismus, dle výsledků ankety pořadatelů veletrhu ITE se pouze necelých 20 % cestovatelů chystá do zahraničí v rámci tradičních velkých skupinových zájezdů. Mnohem větší zájem je však o cestování v menších skupinách s programem šitým na míru. Dle vyjádření hlavních leteckých společností v teritoriu však teprve nyní začíná stoupat zájem o organizované zájezdy do zahraničí a post-covidové trendy tak bude možné analyzovat až s větším odstupem.

Současně lze konstatovat zvýšenou ochotu Hongkonžanů k navýšení výdajů za prázdniny strávené v zahraničí. Nadpoloviční většina dotazovaných se vyjádřila ve smyslu, že díky přísným covidovým opatřením nebyli schopni cestovat a nastřádané prostředky si proto v nadcházejících měsících chtějí naplno užít.

Jaké z tohoto vývoje plynou příležitosti pro Českou republiku jako turistickou destinaci a tedy i pro firmy činné v pohostinství a turismu? Prováděné ankety ukazují, že právě nyní je správný moment představit místním obyvatelům Českou republiku jako zajímavou destinaci. Většina těch, kteří se cestovat chystají, právě nyní střádají konkrétní plány a sestavují itineráře budoucích cest. Hongkonžané jsou movitou klientelou, zajímají se o památky, kulturu, ale i přírodní krásy navštěvované země. Obyvatelé HK mluví anglicky a pro návštěvu ČR nepotřebují turistické vízum.

Koncem listopadu 2023 prezentoval zástupce agentury CzechTourism, pan Lukáš Pokorný, Českou republiku jako vhodnou destinaci pro cestování. Semináře se zúčastnilo přes 20 místních cestovek, které se zaměřují na evropské země, v řadě případů včetně České republiky.

Již v prvních měsících roku 2023 bude možné prezentovat možnosti vyžití v ČR, a to během B2B matchmakingu organizovaného v únoru 2023. Jako velmi perspektivní se přitom jeví prezentace zaměřené na aktivní turismus – např. organizované golfové cesty, lety ultralehkých letadel, wellness pobyty spojené s výlety do přírody, ale i degustace vína. Nabídky dovolených za nákupy, či klasické návštěvy památek UNESCO se samozřejmě také setkávají u místní klientely s úspěchem.

Pokud jde o relevantní akce, ITE je hlavním hongkongským veletrhem zaměřeným na turismus, který kombinuje B2B a B2C setkávání. V prvních dnech je veletrh otevřen pouze obchodním kontaktům a posléze teprve širší veřejnosti. V roce 2023 se veletrh bude konat v období mezi 15. a 18. červnem. Pro edici 2023 je naplánována oficiální účast ČR se stánkem konzulátu a agentury CzechTourism.

Autorka: Anna Dupalová


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688