Plzeňský kraj (plzensky-kraj.cz)
Z regionů  |  07.12.2022 15:23:00

Plzeňský kraj - Podpora cyklistiky bude významně vyšší, zaručí to memorandum

Podpora cyklistiky bude významně vyšší, zaručí to memorandum

obrazek
07. prosince 2022 15:23, Bc. Eva Mertlová

Plzeňský kraj společně s městem Plzeň, Českým svazem cyklistiky a spolkem Cyklistika PK podepsal v úterý 6. prosince 2022 memorandum o významně vyšší podpoře tohoto sportu. Skrze spolek Cyklistika Plzeňského kraje bude cílena podpora na děti a mládež do 23 let tak, aby byly podporovány jejich schopnosti a rozvoj kvalifikovanými trenéry a zároveň měli mladí cyklisté zázemí v širším záběru. Memorandum má platnost do konce roku 2025 a je osmým memorandem podpory sportu.

"Dosud byla podporována pouze silniční cyklistika, a to částkou 500 tisíc korun. Považujeme za důležité, aby se podpora dostala k ostatním cyklistickým disciplínám. Proto jsme se rozhodli významně navýšit finanční podporu pro děti a mládež," říká hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták s tím, že nově bude podpora cílit kromě silniční cyklistiky také na dráhovou, MTB cyklistiku, cyklokros, kolovou a BMX.


Za účelem podpory talentovaných cyklistů a především jejich vyhledávání napříč kluby v celém Plzeňském kraji byl založen spolek Cyklistika Plzeňského kraje z. s. (součást memoranda). "Úkolem tohoto spolku bude vyhledávat a podporovat začínající i již úspěšné cyklisty mezi dětmi a mládeží do 23 let, a to přímo v jednotlivých oddílech. Dále bude zaštiťovat jejich další rozvoj, jejich přípravu v rámci domovského oddílu," vysvětluje náměstek hejtmana pro oblast školství a sportu Vladimír Kroc. Cílem zmiňované podpory je zvýšení kvality a úrovně sportovní přípravy dětí a mládeže a zároveň podpora zajištění kvalifikovaných trenérů a současně odborníků v oblasti sportovní medicíny, rehabilitace, výživy apod.

"Kromě podpory samotných cyklistů je zásadní, aby byli odborně vzděláváni také jejich trenéři. Nesmí docházet k přetěžování mladých sportovců, musí mít odborné zázemí pro rehabilitaci a také zajištěnou pomoc v oblasti sportovní výživy. Jen tak lze dosáhnout kvalitních výsledků a nenechat sportovce od sportu odejít," doplňuje Vladimír Kroc.

Memorandum mezi Plzeňským krajem, městem Plzní, cyklistickým svazem a spolkem Cyklistika PK má platnost dnem podpisu, spolupráce bude trvat do 31. 12. 2025. Kromě finanční podpory budou všechny strany spolupracovat na propagaci cyklistického sportu za účelem zvýšení zájmu o sport samotný. Společně budou propagovat také akce jednotlivých oddílů, bude udělována záštita akcím, společně bude probíhat také vzdělávání a příprava odborných seminářů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688