Václav Horák (AliaWeb)

Předražují ještě pražští taxikáři?


Z aktuálních kontrol pražského Magistrátu vyplývá, že někteří ještě ANO.

Cenové kontroly taxi ve dnech 16. až 22. května 2003 23.5.2003

Ve dnech 16. až 22. května 2003 provedli pracovníci odboru daní, poplatků a cen s pracovníky odboru dopravy MHMP a za spoluúčasti pracovníků živnostenského odboru MHMP a Policie ČR celkem 17 kontrolních jízd, při kterých bylo ve 3 případech zjištěno předražení. Při těchto kontrolách byla rovněž zjištěna 4 porušení dalších právních předpisů.

Dne 16. května se uskutečnila první kontrolní jízda z Revoluční ulice do Všehrdovy ulice, Praha 1. Po ukončení jízdy vydal řidič vozidla pražské registr. značky, evidenční číslo 12 - A026, pan Rudolf Ahne, stvrzenku z tiskárny taxametru na částku 128,- . Cena i ujetá vzdálenost odpovídají skutečnosti. Nebylo zjištěno porušení cenových předpisů.

Druhá kontrolní jízda vedla z Václavského náměstí do Všehrdovy ulice, Praha 1. Po ukončení jízdy nevydal řidič vozidla pražské registr. značky, evidenční číslo 03 - H172, pan Štefan Berky, žádnou stvrzenku jako doklad o zaplacení jízdného a požadoval částku 320,- , která mu byla ve vozidle zaplacena. Na požádání kontrolního orgánu předložil vytištěnou stvrzenku z taxametru na částku 131,- , tato odpovídala uskutečněné jízdě. Předražení činí 189,- .

Poslední kontrolní jízda téhož dne vedla z nádraží Smíchov do Všehrdovy ulice, Praha 1. Po ukončení jízdy vydal řidič vozidla mimopražské registr. značky, evidenční číslo 10 - F009, pan Robert Langer, stvrzenku z tiskárny taxametru na částku 109,- . Cena i ujetá vzdálenost odpovídají skutečnosti. Nebylo zjištěno porušení cenových předpisů.

Dne 19. května 2003 vedla první kontrolní jízda z Mostecké ulice do ulice Na Moráni, Praha 2. Po ukončení jízdy vydal řidič vozidla pražské registr. značky, evidenční číslo Praha 00204, pan Vojtěch Koňařík, stvrzenku z tiskárny taxametru na částku 90,- . Cena i ujetá vzdálenost odpovídají skutečnosti. Nebylo zjištěno porušení cenových předpisů.

Druhá kontrolní jízda téhož dne vedla od stanice metra Budějovická do Dittrichovy ulice, Praha 2. Po ukončení jízdy vydal řidič vozidla pražské registr. značky, evidenční číslo 04 - B223, pan Edvard Lamacz, stvrzenku z tiskárny taxametru na částku 184,- . Cena i ujetá vzdálenost odpovídají skutečnosti. Nebylo zjištěno porušení cenových předpisů.

Poslední kontrolní jízda téhož dne se uskutečnila z Vinohradské ulice do Dittrichovy ulice, Praha 2. Po ukončení jízdy vydal řidič vozidla pražské registr. značky, evidenční číslo 02 - E043, pan Milan Vosmík, stvrzenku z tiskárny taxametru na částku 138,- . Cena i ujetá vzdálenost odpovídají skutečnosti. Nebylo zjištěno porušení cenových předpisů.

Dne 20. května vedla první kontrolní od Masarykova nádraží do Křemencovy ulice, Praha 2. Po ukončení jízdy vydal řidič vozidla pražské registr. značky, evidenční číslo 06 - A226, pan Pavel Černý, zaměstnanec firmy Miroslav Šrámek-SIX TAXI, ručně vypsanou stvrzenku na částku 200,- . Přeměřením bylo zjištěno, že se jedná o vzdálenost max. 3 km a odpovídající cena by neměla být vyšší než 110,- . Předražení tvoří částku 90,- .

Druhá kontrolní jízda téhož dne se uskutečnila z Arbesova náměstí do Křemencovy ulice, Praha 2. Po ukončení jízdy vydal řidič vozidla pražské registr. značky, evidenční číslo 05 - A196, pan Václav Buzek, stvrzenku z tiskárny taxametru na částku 76,- . Cena i ujetá vzdálenost odpovídají skutečnosti. Nebylo zjištěno porušení cenových předpisů.

Třetí kontrolní jízda téhož dne se uskutečnila z náměstí I. P. Pavlova do Křemencovy ulice, Praha 2. Po ukončení jízdy vydal řidič vozidla pražské registr. značky, evidenční číslo 12 - A144, pan Václav Rohlíček, stvrzenku z tiskárny taxametru na částku 145,- . Cena i ujetá vzdálenost odpovídají skutečnosti. Nebylo zjištěno porušení cenových předpisů.

Dne 21. května se uskutečnila první kontrolní jízda z Kaprovy ulice do ulice Na Dvorecké louce, Praha 4. Po ukončení jízdy vydal řidič vozidla pražské registr. značky, evidenční číslo 10 - C037, pan Jiří Karas, stvrzenku z tiskárny taxametru na částku 155,- . Cena i ujetá vzdálenost odpovídají skutečnosti. Nebylo zjištěno porušení cenových předpisů.

Druhá kontrolní jízda téhož dne vedla z Vyskočilovy ulice do ulice Na Dvorecké louce, Praha 4. Po ukončení jízdy vydal řidič vozidla pražské registr. značky, evidenční číslo Praha 00519, pan Daniel Tarljovski, stvrzenku z tiskárny taxametru na částku 121,- . Cena i ujetá vzdálenost odpovídají skutečnosti. Nebylo zjištěno porušení cenových předpisů.

Poslední kontrolní jízda téhož dne vedla od Anděla do ulice Na Dvorecké louce, Praha 4. Po ukončení jízdy vydal řidič vozidla pražské registr. značky, evidenční číslo 05 - A197, pan Jan Zeimer, stvrzenku z tiskárny taxametru na částku 105,- . Cena i ujetá vzdálenost odpovídají skutečnosti. Nebylo zjištěno porušení cenových předpisů.

Dne 22. května se uskutečnila první kontrolní jízda od Hlavního nádraží na Karlovo náměstí, Praha 2. Po ukončení jízdy nevydal řidič vozidla evidovaného u firmy Eurokopp, s.r.o., pražské registr. značky, žádnou stvrzenku a požadoval částku 800,- . Přeměřením bylo zjištěno, že se jedná o trasu cca 2 km a odpovídající cena by neměla být vyšší než 80,- . Předražení tvoří částku 720,- . Kontrola nemohla být na místě provedena, neboť řidič vysadil zákazníky poblíž cílového místa. Vozidlo nebylo označeno jako taxi, ale bylo vybaveno taxametrem. Věc bude dále řešena.

Druhá kontrolní jízda téhož dne vedla z náměstí Míru na Albertov, Praha 2. Po ukončení jízdy vydal řidič vozidla pražské registr. značky, evidenční číslo 12 - B022, pan Ivan Šír, stvrzenku z tiskárny taxametru na částku 114,- . Cena i ujetá vzdálenost odpovídají skutečnosti. Nebylo zjištěno porušení cenových předpisů.

Třetí kontrolní jízda téhož dne vedla z náměstí Bratří Synků do Štěpánské ulice, Praha 1. Řidič vozidla pražské registr. značky, evidenční číslo 11 - A131, pan Jiří Konečný, nevydal žádný doklad o zaplacení jízdného, byla mu zaplacena částka 150,- . Účtovaná cena je vzhledem k délce trasy a k možnosti provozního čekání akceptovatelná.

Čtvrtá kontrolní jízda téhož dne vedla z Flory do Štěpánské ulice, Praha 1. Po ukončení jízdy vydal řidič vozidla pražské registr. značky, evidenční číslo Praha 00598, pan Richard Mitrovský, zaměstnanec firmy Martina Hadererová- H.A.D., stvrzenku z tiskárny taxametru na částku 135,- . Cena i ujetá vzdálenost odpovídají skutečnosti. Nebylo zjištěno porušení cenových předpisů.

Poslední kontrolní jízda téhož dne vedla z náměstí Míru do Štěpánské ulice, Praha 1. Po ukončení jízdy vydal řidič vozidla pražské registr. značky, evidenční číslo 05 - A153, pan Jaroslav Šváb, zaměstnanec firmy Jan Bradáč – TAXI, stvrzenku z tiskárny taxametru na částku 88,- . Cena i ujetá vzdálenost odpovídají skutečnosti. Nebylo zjištěno porušení cenových předpisů.

zdroj: Magistrát města Prahy

AliaShop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info kliknite na malé obrázky.

Tematické zprávy: Přichází zlatý čas dividend na valných hromadách.. 

ČEZ oficiálně ke svým podílům na REAS

Vyznejte se na finančním trhu

Poslední zprávy z rubriky Kulturní:





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688