Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )
Okénko investora  |  05.12.2022 16:35:18

Nespresso rozšiřuje nabídku o udržitelný sortiment

Pravděpodobně neexistuje člověk, který by skupinu Nestlé neznal. Ve svém portfoliu má řadu oblíbených značek, od zmrzlin Mövenpick, přes sladkosti KitKat, Lion a Nesquick, až po výrobce kávy, jako je například Nescafé a Nespresso. A právě společnost Nespresso oznámila rozšíření své nabídky pro zákazníky o papírové kompostovatelné kapsle.  


Agentura Reuters uvedla, že společnost Nestlé se rozhodla rozšířit nabídku své značky Nespresso o papírové kapsle, aby přilákala zákazníky, které od nákupu jejích výrobků odrazovaly dosud používané kovové kapsle. Je to proto, že většina spotřebitelů neví, že jsou vyrobeny z hliníku, že je lze účinně recyklovat, a často místo recyklace končí na skládce.

 

Možnost volby

"Cílem není nahradit všechny hliníkové kapsle papírovými, ale poskytnout spotřebiteli větší výběr. Je to alternativa k udržitelným možnostem," řekl o nové produktové řadě Guillaume Le Cunff, generální ředitel společnosti Nespresso. Dodal také, že zákazníci si budou moci vybrat verzi, která bude lépe vyhovovat jejich vlastním preferencím, tj. zda chtějí kompostovat papírovou verzi, nebo raději recyklovat hliníkovou. Nová produktová řada by tak mohla společnosti přivést nové zákazníky, kteří o koupi dříve neuvažovali. Jak společnost Nespresso uvedla na svých oficiálních webových stránkách, vývoj kompostovatelných kapslí trval tři roky a prodej bude testován ve Švýcarsku a Francii, přičemž se očekává, že prodej bude zahájen již na jaře příštího roku. Kromě toho od roku 2003 spolupracuje s Rainforest Alliance na programu udržitelné kvality. 

 

Akcie nereagovaly nijak výrazně

Akcie Nestlé po oznámení společnosti Nespresso nezaznamenaly výraznější reakci investorů. Poslední měsíc se sice nacházejí v rostoucím trendu, ale při pohledu na poslední jeden rok můžeme na grafu vidět korekci ve výši necelých 8 %.  V případě pětileté výkonnosti však pozorujeme, že se akciím dlouhodobě daří a za toto období si připsaly 32 %. 

 

Historický vývoj ceny akcií Nestlé od roku 1995 je v zelených číslech. 

(Zdroj: Google Finance) *

 

 

Stabilita i v době ekonomických výkyvů

Věděli jste, že Nespresso je jednou z největších značek společnosti Nestlé a také jednou z nejziskovějších? 

Tržby provozní jednotky Nestlé Nespresso S.A. v roce 2021 dosáhly 6,4 miliardy CHF (6,7 miliardy USD). Celkové tržby společnosti Nestlé v loňském roce vzrostly o 3,3 % na 87,1 miliardy CHF. Čistý zisk vzrostl o 38,2 % na 16,9 miliardy CHF. Tzv. organický růst činil 7,5 %, což překonalo nejen vlastní očekávání společnosti, ale i očekávání analytiků. Neustále rostoucí náklady by však mohly mít určitý dopad na konečný zisk společnosti v roce 2022. [1] 

Zajímavá součást investičního portfolia

Přestože po prudkém nárůstu prodeje během pandemie došlo ke zpomalení růstového trendu, Le Cunff neuvedl žádné prodejní cíle pro novou řadu kapslí. Společnost Nespresso byla během předchozích krizí dobře odolná, takže vedení společnosti ani trhy nemají důvod k obavám z budoucnosti, a to ani s ohledem na nejistou celosvětovou hospodářskou situaci. Z tohoto pohledu mohou být akcie Nestlé zajímavým zpestřením portfolia každého investora.

 

Olívia Lacenová, hlavní analytička společnosti Wonderinterest Trading Ltd
Olívia Lacenová

Olívia Lacenová

Ve světě finančních trhů začínala na oddělení sales, kde se věnovala klientům obchodujícím prostřednictvím CFD certifikátů. Fascinoval ji zejména svět akcií a komodit, kterým se chtěla věnovat podrobněji. Rok a půl strávila psaním odborných článků na tuto tématiku v redakci Hospodářských novin. Momentálně se zabývá analytickou činností, kde se věnuje hlavně trhům s komoditami a vývoji drahých kovů, které ve fyzické podobě považuje za nejlepší formu zajištění majetku proti nejistotě.



Wonderinterest Trading Ltd

Váš úspěch je pro nás prioritou, a proto ke klientům přistupujeme individuálně. Společnost Wonderinterest Trading Ltd tvoří tým nejlepších odborníků a vyškolených profesionálů, kteří jsou připraveni poskytnout vám pomoc při vstupu do světa investic tím správným způsobem - cestou k úspěchu. Wonderinterest Trading Ltd je kyperská investiční společnost (CIF), která je regulována a dohlížena Kyperskou komisí pro cenné papíry (CySEC) s licencí číslo 307/16. Poskytuje klientům obchodní příležitosti v dynamickém prostředí globálních trhů.

Více informací na https://www.wonderinterest.com/.


Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Po 14:55  Kdy a komu se vyplatí využít DIP (dlouhodobý investiční produkt) Jiří Cimpel (Cimpel & Partneři)
Po 13:13  Vláda USA prosadila $1,2 bilionový finanční balíček Mgr. Timur Barotov (BHS)
21.03.2024  Konečně se dočkáme! Očekávané IPO Reddit klepe na dveře Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688