Patria (Patria Finance)
Investice  |  05.12.2022 17:34:13

Stratég Michael Wilson z Morgan Stanley se vrací na stranu medvědů a radí vybírat zisky

Michael Wilson z Morgan Stanley se vrací do tábora medvědů. Podle tohoto stratéga, který je jedním z nejhlasitějších skeptiků na americkém akciovém trhu, se nedávné oživení, které předpovídal, o moc výše neposune, a tak říká, že by investoři nyní měli své zisky vybírat.

„Nyní opět prodáváme,“ napsal stratég se svými kolegy v pondělním komentáři. Očekávají, že index S&P 500 začne opět klesat poté, co minulý týden překonal svůj 200denní klouzavý průměr. A klesající trend podle něj od začátku roku zůstává nedotčen. "Kvůli tomu je nyní odměna za riziko u sázek na růst docela slabá," napsali.

01

Tyto komentáře značí posun ve Wilsonově pohledu z minulého týdne, kdy řekl, že taktické oživení by mohlo pokračovat i v prosinci, než se příští rok dostane pod tlak slabších firemních zisků. Tento stratég, který se v posledním průzkumu mezi institucionálními investory umístil na 1. místě, v pondělí uvedl, že nyní očekává u amerického akciového indexu S&P 500 „absolutní vzestup“ na úroveň 4 150 bodů (což je asi 2 % nad současnou úrovní), čehož by bylo možné dosáhnout „v průběhu příštího týdne nebo tak nějak“.

Stratég není sám, kdo má na americké akcie na začátku příštího roku pesimistický pohled. Před dalšími poklesy varovali také jeho kolegové z JPMorgan Chase a Goldman Sachs, když investoři mezitím naceňují riziko recese. Binky Chadha z Deutsche Bank se domnívá, že index S&P 500 v prvním čtvrtletí vzroste, ale poté ve třetím čtvrtletí klesne až o 33 %, načež dosáhne dna.

Při ochlazení jak ekonomického růstu, tak i inflace v příštím roce Wilson doporučuje držet si defenzivní pozici, např. na akciích ze sektoru zdravotní péče, veřejných služeb a spotřebního zboží. Růstové akcie, které obecně těží z nižších sazeb, pravděpodobně větší oživení v roce 2023 nezaznamenají vzhledem k riziku u korporátních zisků, dodal.

Zdroj: Bloomberg


 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

Okomentovat na facebooku


Poslední zprávy z rubriky Investice:

St 19:40  Ropa se vrací ke klíčové podpoře X-Trade Brokers (XTB)
St 19:32  Slabý BRL kávě neškodí X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688