pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  03.12.2022 11:14:02

V okolí Chornic připravuje kraj modernizaci tří silnic. Podmínkou je získání evropských dotací

Obec Chornice nedaleko Jevíčka byla v pátek dopoledne cílem návštěvy hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického. Vedle chornického starosty Jiřího Smékala na setkání přijel také starosta Biskupic Dalibor Šebek a starostka Jaroměřic Iveta Glocová. Tématem setkání byly mimo jiné investice kraje do silniční infrastruktury, rozvoj cestovního ruchu či krajské dotační programy.

„V rámci Integrovaného regionálního operačního programu pro období 2021 – 2027 připravujeme modernizaci tří úseků silnic druhé třídy v nejbližším okolí Chornic. Jedná se o silnici II/366 z Chornic na hranici kraje a z Chornic do Jevíčka a silnici II/371 z Chornic do Jaroměřic. Nejdále v přípravách jsme u silnice II/366 z Chornic na hranici kraje. Pokud bychom nezískali na tyto projekty evropské prostředky, tak bychom opravy realizovali z vlastních zdrojů a v menším měřítku. Případně je variantou rozdělení projektů na etapy s realizací toho nejnutnějšího. Chceme však být co nejlépe připraveni na vyhlášení vhodných výzev,“ řekl hejtman Martin Netolický. „Například pro Jaroměřice je důležité vědět termín realizace, jelikož obec plánuje investici do vodovodu a kanalizace a je nutné obě investice časově potkat,“ doplnil hejtman.

Na setkání s hejtmanem do Chornic dorazila také starostka Jaroměřic Iveta Glocová a starosta Biskupic Dalibor Šebek. Tato obec získala v letošním roce titul Vesnice roku Pardubického kraje 2022. V celostátním kole však již na stupně vítězů nedosáhla. V rámci setkání byla řeč také o podpoře cestovního ruchu prostřednictvím letních jízd parních vlaků. „V letošním roce jsme poprvé v rámci dvou jízd zajížděli z Dolní Lipky přes Českou Třebovou až do Moravské Třebové. Pro příští rok si pohráváme s myšlenkou tuto trasu protáhnout až do Jevíčka a oživit tak tuto trať a nabídnout oblíbené parní jízdy také dalším občanům našeho kraje,“ nastínil plány kraje hejtman Martin Netolický, kterého se starostové dotazovali také na dotační programy kraje či fungování České pošty.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688