Cianews.cz (ČIA)
Obchod a služby  |  21.05.2003 11:42:03

Online prodej finančních produktů roste o stovky procent



Příjmy z online prodeje finančních produktů internetového serveru Peníze.cz se v prvním čtvrtletí letošního roku meziročně zvýšily o 320 procent, Fincentrum.cz zaznamenal nárůst ve stejném období o 180 procent a server Finance.cz vykázal přírůstek o 10 procent. Na dotaz ČIA to uvedli ředitel serveru Peníze.cz Tomáš Prouza, ředitel analytického oddělení Fincentrum.cz Jiří Zaorálek a Filip Václavík z Finance.cz.

Fincentrum.cz utržil ve sledovaném období z online prodeje finančních produktů 600 tisíc korun, Peníze.cz 391 tisíc korun a server Finance.cz vyprodukoval 300 tisíc korun. Příčinou masivního nárůstu příjmů oproti loňskému roku je podle Prouzy z Peníze.cz rychlý rozvoj online prodeje v letošním roce a širší nabídka finančních produktů ve srovnání s rokem 2002. "Výhodou online prodeje na finančních serverech je široká nabídka produktů od několika finančních institucí, nezávislé poradenství a jednoduchost pořízení finanční služby oproti jednání se zástupci prodejních sítí," uvedl Prouza.

V loňském roce získaly dotazované finanční servery z prodeje finančních produktů přibližně stejné částky - Fincentrum 1,5 milionu korun, Peníze.cz a Finance.cz mírně přes jeden milion korun. Přibližně 60 procent těchto příjmů pocházelo ze stavebního spoření. Zájem byl i o penzijní připojištění, které například na Finance.cz tvořilo 30 procent celkových online příjmů. Na serveru Peníze.cz zase letos vedou zajištěné fondy s podílem na celkových příjmech 38 procent. Server se totiž v březnu stal čtvrtým nejúspěšnějším prodejcem tranše zajištěných fondů HSBC, přičemž průměrná investice na Peníze.cz dosáhla 550 tisíc korun.

Odhady příjmů z online prodeje finančních služeb na letošní rok se liší - Prouza z Peníze.cz očekává minimálně dvojnásobek loňského obratu, Zaorálek z Fincentrum.cz odhaduje nárůst o 100 až 150 procent a Václavík z Finance.cz počítá se zvýšením obratu pouze o 20 až 30 procent oproti loňskému roku.

-rot-,-ak




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688