pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  17.11.2022 18:29:14

Taiwan má zájem o spolupráci s Pardubickým krajem i městem

O možném prohloubení spolupráce na poli vědy, výzkumu, smart-city či spolupráce s firmou Foxconn jednali zástupci Pardubického kraje a města Pardubic s vedením Tchajpejské hospodářské a kulturní kanceláře v České republice. Ti oběma samosprávám prezentovali své stávající aktivity na území České republiky. V dubnu 2020 darovala taiwanská strana kraji 16 plicních ventilátorů a 100 celoobličejových masek pro Nemocnici Pardubického kraje v rámci boje s koronavirem.

„Se zástupci Tchajpejské hospodářské a kulturní kanceláře v České republice navzujeme na naše setkání z jara roku 2020, tedy z doby počínající koronavirové pandemie, kdy taiwanská strana velmi rychle zareagovala a darovala našemu kraji 16 plicních ventilátorů a 100 celoobličejových masek,“ připomněl hejtman Martin Netolický více jak dva roky staré setkání v Praze. To středeční bylo především o rozvoji spolupráce na úrovni kraje a města v rámci oblasti smart-city, kyberbezpečnosti, vědy, výzkumu, ale také o spolupráci s firmou Foxconn. „V oblasti zavádění moderních technologií může být jistě Taiwan naším partnerem a určitě se nebráníme spolupráci na konkrétních prvcích smart-city, což jsou podle mého všechna řešení, která usnadní občanům, ale i například našim organizacím jejich fungování,“ sdělil hejtman, který se zúčastnil jednání společně s náměstkem Romanem Línkem.

Výrazná část setkání pak byla zaměřena na spolupráci s taiwanskou společností Foxconn, která patří mezi největší zaměstnavateleregionu a do budoucna plánuje svůj další rozvoj. „S vedením společnost Foxconn jsme dlouhodobě v kontaktu a hovoříme o vzájemné symbióze s městem, pro které se samozřejmě jedná o významného zaměstnavatele. Vzhledem k plánovanému rozvoji je pro nás důležité vědět, o jakou strukturu nových zaměstnanců by se mělo jednat, jak bude zajištěno jejich ubytování a další občanská vybavenost, pokud by se nemělo jednat o zaměstnance z Pardubic a blízkého okolí,“ uvedl primátor Jan Nadrchal. Kraj a město jsou vlastníky civilní části pardubického letiště, a proto se nabízí pro potřeby logistiky společnosti právě tato cesta. „V rámci omezování kamionové dopravy se samozřejmě nabízí pro dopravu nákladu pardubické letiště. Ostatně vzdálenost podniku od letiště je v řádu deseti kilometrů, a tak budeme chtít společně s městem otevřít debatu i na toto téma,“ řekl hejtman.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688