Vlada.cz (Vláda)
Z domova  |  15.11.2022 10:10:01

Dny otevřených dveří Úřadu vlády letos navštívilo více než 15 000 lidí, sezóna skončí 17. listopadu prohlídkami Hrzánského paláce

Na státní svátek 17. listopadu 2022 vyvrcholí prohlídkami Hrzánského paláce letošní sezóna dnů otevřených dveří v objektech spravovaných Úřadem vlády ČR. Od poloviny dubna, kdy se zájemcům jako první otevřela Benešova vila v Sezimově Ústí, využilo možnosti prohlédnout si vládní vily a paláce více než 15 000 osob, dalších zhruba 11 000 zájemců navštívilo zrekonstruovanou zahradu Strakovy akademie.

Úřad vlády ČR nabídl letos veřejnosti řadu příležitostí navštívit běžně nepřístupné vládní objekty – Strakovu akademii, Lichtenštejnský a Hrzánský palác, Kramářovu vilu a vilu Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí. Alespoň jeden z těchto objektů byl otevřen během 32 víkendů od poloviny dubna až do konce října a také na všechny státní svátky, včetně těch připadajících na všední den. Zájem veřejnosti byl obrovský. Například Kramářovu vilu navštívilo během osmi termínů bezmála 6 000 osob, Benešovu vilu, která byla otevřena nejčastěji, pak 5 353 zájemců. Pražany a návštěvníky hlavního města lákala také možnost sobotních procházek po zrekonstruované zahradě Strakovy akademie. Možnosti prohlédnout si její novou podobu, která vychází z původní koncepce architekta Františka Thomayera z konce 19. století, využilo přibližně 11 000 návštěvníků.

Letošní dny otevřených dveří zakončí prohlídky Hrzánského paláce na státní svátek 17. listopadu. Otevřen bude jako už tradičně od 9 hodin, poslední skupina vstoupí do jeho brány v 16 hodin. Historický objekt v Loretánské ulici na Hradčanech nabízí kromě honosných interiérů také jedinečný výhled na malostranské panorama či čerstvě zrekonstruovanou historickou tapiserii Verdura s volavkami z druhé poloviny 17. století.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688