Inzerce (Inzerce)
Kryptoměny  |  07.11.2022 14:09:33REKLAMA

Top 6 nejlepší altcoiny do kterých investovat v roce 2022

Altcoiny, neboli alternativní kryptoměny, o kterých nemusí mnoho investorů vědět, přestože nabízí zajímavé řešení a potenciál do budoucna. Jejich zaměření může být na herní svět nebo platformy se záměrem nabízet decentralizované směnárny, metaverse nebo třeba rychlejší a levnější platby mezi běžnými uživateli.

Využití altcoinů se meze nekladou a tak si v dnešním článku představíme některé vhodné kandidáty, do který lze v roce 2022 investovat.

Seznam pro nejlepší altcoiny k nákupu v roce 2022

Níže uvádíme stručný popis všech altcoinů, o kterých se budeme v tomto článku bavit.

  1. Dash 2 Trade (D2T) – Nejlepší altcoin nabízející on-chain data
  2. IMPT – Token, který patří mezi nejlepší altcoiny díky inovativnímu uhlíkovému kompenzačnímu programu
  3. Calvaria – Nejlepší Play2Earn altcoin
  4. Tamadoge (TAMA) – Čerstvě zalistovaný altcoin na burze OKX
  5. Battle Infinity (IBAT) – Play2Earn altcoin
  6. Lucky Block (LBLOCK) – Populární projekt nabízející decentralizovaný ruletní systém

Bližší pohled na nejlepší altcoiny pro rok 2022

V této části článku si každý altcoin projdeme detailněji a zaměříme se na jeho unikátní využití, výhody a způsob jakým funguje.

1. Dash 2 Trade (D2T) – Nejlepší altcoin nabízející on-chain data

Altcoin Dash 2 Trade se řadí mezi nejlepší altcoiny s potenciálem v tomto roce. Platforma se hodí především obchodníkům a traderům, ale představuje i skvělou příležitost pro běžné investory.

Token D2T, který platforma Dash 2 Trade nabízí v současné chvíli v předprodeji, budete moci využít k pořizování předplatného různých služeb - od poskytování tradingových signálů přes analýzu grafů po nástroj pro tvorbu tradingové strategie.

V nabídce budou celkem 3 balíčky předplatného - 1 zdarma s názvem „Free”, 2 placené s názvy - „Starter” a „Premium”. V rámci nejlepšího balíčku Premium se můžete těšit na služby jako livestreamy nebo extra metriky pro tokeny v předprodejích.

2. IMPT – Token, který patří mezi nejlepší altcoiny díky inovativnímu uhlíkovému kompenzačnímu programu

Od altcoinu IMPT očekáváme velké věci, proto ho řadíme na 2. místo v našem seznamu nejlepších altcoinů. Program IMPT se zaměřuje na ekologické řešení uhlíkové stopy jednotlivce nebo firem, díky čemuž si získal podporu a partnerství několika obrovských společností - Netflix, Lego, Samsung nebo Microsoft.

Platforma bude fungovat na bázi „carbon credits” - uhlíkových kreditů, které uživatel dostane při směně z kryptoměny IMPT. Tokeny této kryptoměny si může buď koupit nebo je dostane při nákupu u některého z partnerů platformy IMPT. Uhlíkové kredity následně může prodat, vyřadit nebo spálit a dostat tak jedinečné NFT.

IMPT se řadí mezi nejzajímavější investice, jelikož v první fázi předprodeje platforma vybrala během několika dní více než milion dolarů. Nyní se nachází ve 2. fázi předprodeje, kdy s každou další fází je cena tokenu o něco dražší.

3. Calvaria – Nejlepší Play2Earn altcoin

Karetní hra Calvaria se zaměřuje na herní svět s unikátní sběratelskou karetní hrou. Ve hře budete moci sbírat a vylepšovat své kartičky hrdinů, se kterými si následně budete moci zahrát singleplayer nebo, a to je její hlavní záměr, bojovat v PvP soubojích proti ostatním hráčům.

Hlavní výhodou hry je cíl vývojářů poskytnout hráčům a uživatelům funkci být výhradními majiteli vlastněných herních předmětů. Ty budou ve hře figurovat jako NFT, které si hráči budou moci kupovat v herním obchodě nebo na sekundárním tržišti od ostatních hráčů. A bude to fungovat i opačně, předměty, které se jim nehodí, budou moci prodávat.

Přehled předprodeje Calvaria

Calvaria se nachází v předprodeji tokenů $RIA, který rychle směřuje do dalších fází. Vývojáři již vybrali úctyhodnou částku téměř 1,5 milionu USDT (stablecoin USDT je “krypto ekvivalent” ke klasickému dolaru). S každou další fází se hodnota tokenu $RIA zdražuje, takže je pro investory výhodné si nakoupit nějaké ty tokeny spíše dříve než později.

4. Tamadoge (TAMA) – Čerstvě zalistovaný altcoin na burze OKX

Tamadoge je opět zástupce herních altcoinů s potenciálem, který se zaměřuje na metaverse, online herní prostředí a využití NFT.

Tamadoge představuje unikátní metaverse - „Tamaverse”, ve kterém budete moci hrát hry se svými mazlíčky, soupeřit proti ostatním hráčům, prozkoumávat svět nebo je nakupovat či prodávat jako NFT na online tržištích. Jelikož se jedná o deflační token, nepodléhá inflaci jako například Dogecoin nebo Shiba Inu.

Tamadoge má také svůj vlastní blog, ve kterém vývojáři sdílejí novinky a updaty, takže jste neustále informovaní o oblastech, na kterých vývojáři v dané chvíli pracují. Tamadoge si můžete koupit hned na několika směnárnách jako například OKX, Uniswap nebo Bit.com.

5. Battle Infinity (IBAT) – Play2Earn altcoin

Platforma Battle Infinity je herní platforma, která svým uživatelům nabídne hned několik funkcionalit. Převážně se bude jednat o Play-to-Earn hry, nýbrž nabídne i metaverse Battle Arena nebo třeba staking a decentralizovanou směnárnu.

Hlavní záměrem vývojářů je vytvořit revoluční decentralizovanou herní platformu, kde jsou pouze hráči vlastníci herní předmětů v ekosystému, který je kompletně transparentní a otevřený. Každý hráč v tomto metaversu bude fungovat prostřednictvím svého avatara. Dostupná také bude decentralizovaná směnárna, staking, tržiště nebo samotné unikátní hry.

Token $IBAT si můžete jednoduše koupit přes směnárnu PancakeSwap nebo Lbank.

6. Lucky Block (LBLOCK) – Populární projekt nabízející decentralizovaný ruletní systém

Populární soutěžní systém Lucky Block se zaměřuje na poskytování soutěží a výher svým uživatelům.

Platforma funguje na bázi NFT kolekcí, ve kterých je potřeba vlastnit alespoň jedno, abyste se zařadili do slosování. Velkou výhodou je, že i během doby, po kterou NFT držíte dostáváte odměny. Následně, jakmile bude celá kolekce NFT vyprodána, vybere se jeden vítěz, který vyhraje hlavní výhru. To může být auto, dům nebo třeba dovolená.

Co jsou to altcoiny?

Altcoiny jsou alternativní kryptoměny k původní, „hlavní” kryptoměně Bitcoin. Tedy všechny kryptoměny, které nejsou Bitcoin. Zatímco Bitcoin je určen především jako alternativa k tradičnímu finančnímu systému, altcoiny představují v mnoha případech i unikátní řešení nebo platformy.

Jsou altcoiny dobrou investicí?

Jelikož nejsou altcoiny často příliš rozšířené, jedná se o vhodnou příležitost pro investici do budoucna s nízkým počátečním nákladem a vysokým potenciálem zhodnocení.

Mnoho altcoinů generovalo obrovské výnosy

Historicky můžeme vidět, že vzhledem k tomu, že altcoiny nejsou v mnoha případech příliš populární, nabízejí vhodný čas pro brzkou investici. Možnosti zhodnocení zde dosahují v řádech desítek, stovek, někdy i tisíce procent.

Mnoho altcoinů je levných

Velkou výhodou je také velmi nízká cena altcoinů. Ale nízkou cenu měl ve svém čase také Bitcoin. Nízká vstupní investice láká investory s menším portfoliem a dovolit si nakoupit nějaký ten altcoin může tak opravdu každý.

Obrovský růstový potenciál

Obrovský potenciál zhodnocení investice v budoucnu představuje skvělou volbu pro agresivní investory, kteří se ženou za velkými zisky. Je ale také na místě myslet na riziko.

Rizika nákupu altcoinů?

Riziko nákupu altcoinů představuje především fakt, že ne všechny projekty dokáží přežít i do vzdálenější budoucnosti. Riziko je zde tedy vysoké, proto je dobré si svou investici promyslet a prostudovat zázemí nebo whitepaper daného altcoinu.

Extrémní volatilita

Kryptoměny obecně naráží na problém vysoké volatility. Pro někoho to může znamenat mnoho příležitostí k nákupu a prodeji, pro někoho zase strach, že o své investice přijde. Volatilita je u altcoinů obecně extrémní, proto je dobré s ní počítat a buď se na ni dobře připravit nebo se na své portfolio v průběhu pádů raději vůbec nedívat. Je tedy vhodné investovat prostředky, které si můžete dovolit i ztratit.

Nejlepší altcoiny – Závěr

V dnešním článku jsme si představili nejlepší altcoiny, které si můžete v roce 2022 koupit za nízkou cenu vzhledem k potenciálnímu růstu, využití a zhodnocení vaší investice do budoucna.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.

Okomentovat na facebooku


Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Čt 17:30  Bitcoin roste o 4 % před čtvrtým půlením💥 X-Trade Brokers (XTB)
Čt 12:27  Graf dne – Bitcoin (18.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)
St 10:31  Povinnosti CAIs (MiCA) JUDr. Lumír Schejbal (SCHEJBAL&PARTNERS)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688