Akcenta (AKCENTA CZ)
Investice  |  07.11.2022 08:18:00

Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 07.11.2022

CZ2022_11_07

Klíčové události

Vývoj na devizovém trhu

  • EURCZK: České koruně se v pátek na měnovém páru s eurem dařilo. Již od dopoledních hodin v jejím případě převládl posilující trend a postupně zamířila z okolí hladiny 24,45 CZK/EUR až do blízkosti úrovně 24,35 CZK/EUR na konci odpoledne. Posílila tak na svá maxima od poloviny srpna. Viceguvernérka České národní banky (ČNB) E. Zamrazilová uvedla, že základní úroková sazba je dle jejího názoru na dostatečné úrovni tak, aby vedla k návratu inflace k cíli na horizontu 18-24 měsíců. Obává se však, že bude sazby nutné držet vysoko po delší dobu.
  • USDCZK & PLNCZK: Zisky si česká měna dokázala připsat také vůči americkému dolaru a umazala tak ztráty z uplynulého týdne. V průběhu pátečního dne postupně posílila z hranice 25,0 CZK/USD pod úroveň 24,65 CZK/USD v závěru odpoledne. Na měnovém páru polského zlotéhokoruny se obchodovalo převážně v rozmezí 5,20 – 5,22 CZK/PLN.
  • EURHUF & EURPLN: Ze zbylých středoevropských měn se dařilo maďarskému forintu, který zamířil na své nejsilnější hodnoty za měsíc a půl. Na konci odpoledne se vůči společné evropské měně pohyboval na úrovni 402,5 HUF/EUR. Mírné zisky si připsal také polský zlotý, obchodovalo se převážně v pásmu 4,675 – 4,695 PLN/EUR.
  • EURUSD: Na hlavním měnovém páru se v pátek jednoznačně dařilo euru, které umazalo ztráty z celého týdne a již od ranních hodin si připisovalo zisky. Postupně tak zamířilo z blízkosti úrovně 0,975 USD/EUR na hladinu 0,990 USD/EUR a tento posilující trend eura pokračoval i v pozdějších hodinách. Říjnová dataamerického trhu práce vyznívají poněkud smíšeně. Došlo k vytvoření více pracovních míst NFP, než odhadoval trh (261 tis. vs. 200 tis. tržní odhad), což ukazuje na stále napjatý trh práce. Zároveň se však jedná o nejslabší nárůst od prosince 2020 a zároveň došlo i k nárůstu nezaměstnanosti z 3,5 % na 3,7 %. Navzdory silným číslům jsou zde tedy určité náznaky zpomalení, a i dle vyjádření členů Fedu je zde možnost, že na prosincovém zasedání dojde ke zmírnění tempa navyšování sazeb.

Očekávaná data a události

AKCENTA CZ

AKCENTA CZ je jedním z nejvýznamnějších obchodníků s devizami na českém trhu a ve střední Evropě s více než 20 letou tradicí. Kromě výhodných individuálních kurzů pro nákup a prodej deviz a minimálních poplatků za zahraniční platební styk, nabízí i zajištění proti kurzovým rizikům (forwardové obchody a opce). Společnost aktivně působí také v Polsku, Maďarsku, Slovensku, Rumunsku, Německu a Francii. Klientské portfolio tvoří více než 46 tisíc subjektů, převážně malých a středně velkých firem orientovaných na export nebo import. Je držitelem licence platební instituce a obchodníka s cennými papíry udělenou ČNB.

Více informací na: https://www.akcentacz.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688