Patria (Patria Finance)
Investice  |  06.11.2022 09:23:00

Kdo chce výzvu v umělé inteligenci, pracuje v Tesle - Víkendář

Inflace se překlopí do deflačních tlaků, jednak kvůli cyklickým faktorům, ale i vlivem strukturálních tlaků. Pro Bloomberg to uvedla šéfka společnosti Ark Investment Management. Cathie Wood je známou postavou zejména ve světě investic do technologií (viz včerejší první část rozhovoru). Její firma podle jejích slov vlastní společnosti, které figurují na čele technologického vývoje a v rozhovoru mimo jiné hovořila o konkrétních jménech a důvodech, proč je koupila.

Investorka věří, že „inovace řeší problémy“, což během rozhovoru mnohokrát opakovala. Její společnost se pak snaží vybírat ty firmy, které toto dokážou a jejichž růst tržeb bude „výrazně převyšovat růst celé ekonomiky“. K monetární politice Woods uvedla, že její firma napsala Fedu otevřený dopis, ve kterém se ptá, jak mohou sazby růst o 75 bazických bodů, když jsou jasně patrné deflační tlaky na cenách komodit a růstu firemních zásob. Zvedání sazeb je tedy podle ní přehnané a povede k tomu, že inflace se ze současných vysokých čísel „dostane do negativních“.



Wood připomněla, že společnost Cisco na počátku devadesátých let začala vytvářet páteř dnešních internetových sítí. Nyní „se všechno pohybuje směrem ke cloudu a bylo to stimulováno pandemií“. Těží z toho zejména dvě společnosti, Microsoft a Zoom. Další ze společností, které Wood věří, je Robinhood. Podle ní jde o jednu z firem, které mohou dominovat „digitálním peněženkám“. Je k tomu velmi „uživatelsky přívětivá“. Wood byla podle svých slov navíc potěšena tím, že se firma přestala snažit o vývoj vlastní kryptoplatformy a místo toho spolupracuje se společností Fireblock.

Jak se Wood dívá na aktivity Elona Muska kolem Twitteru? Investorka mimo jiné uvedla, že Musk má zkušenosti z oblasti platebního byznysu a i Twitter by se podle ní mohl stát významným hráčem na poli digitálních peněženek. Ark Investment tak do Twitteru podle její šéfky investuje. Musk by se pak měl nejvíce zajímat o autonomní řízení. Wood míní, že Tesla bude mít vlastní autonomní taxislužbu někdy v roce 2024.

Investorka uvedla, že v oblasti umělé inteligence došlo během posledních šesti měsíců k posunům, které někdy nebyly očekávané ještě během následujících deseti let. To by mohlo pomoci s rozvojem autonomního řízení. Wood k tomu dodala, že „ti, kteří chtějí velmi těžký projekt v oblasti umělé inteligence, procují v Tesle.“ Právě autonomie v oblasti řízení je totiž nyní tím nejtěžším dostupným projektem.

Zdroj: Bloomberg, Youtube



Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688